Šesť mesiacov po tom, čo nás opustila jedna z najväčších legiend histórie futbalu, keď rakovine podľahol ikonický Johan Cruyff, poskytol jeho syn Jordi zaujímavý rozhovor novinárovi denníku The New York Times, Rorymu Smithovi.

Jeho život nie je tak bezproblémový, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Byť po dobu celého života porovnávaný a žiť s menom muža, ktorý zmenil dejiny futbalu, nebolo nikdy jednoduché, a teraz obzvlášť nie.

"Johan patril medzi to 1% ľudí, ktorých si ľudia zapamätajú, pričom ja som si už dávno uvedomil, že som súčasťou tých zvyšných 99%-ich percent. Veľa cestujem a od ľudí vždy počúvam, ako veľmi im to je ľúto a ako veľa pre nich znamenal - v niektorých prípadoch ide o osoby, ktoré majú 65 či 70 rokov, a je to tak mimoriadne emotívne," vysvetľoval.

42-ročný Jordi si našiel svoj vlastný spôsob, ktorým sa vydal za úspechom. "Vybral som si svoju cestu, v rôznych oblastiach a v rozličnom type futbalu," vravel športový riaditeľ Tel Avivu, na ktorého však už nedodhliada jeho veľká opora. "Johan bol vždy o krok vpred, jeho mozog nikdy nespal, pričom mal ten hrôzostrašný zlozvyk mať v drvivej väčšine prípadov pravdu," dodal.

TIP | Dani Alves: Nemali sme čakať, pokým Cruyff zomrie

Zdroj: marca.com
Foto: sport.es, marca.com

cruyff

1
2016-10-01 20:52:21

zatracovaný mnohými fanušíkmi FCB, ktorý sa nevedeli zmieriť s jeho nebezpečnou pravdou, ktorá niekomu nedala dýchať. Bolo až zaražajúce čítať, ako ho mnohí považovali za ,,senilného starca,, ktorý trepe hlúposti a pri tom si nevideli na koniec nosa. Zanechal vo svete futbalu hlboku stopu a v jeho organizácie včetne jeho nadacie len predlžujú hodnoty jeho filozofie, ktorá je nesmrtelná...visca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.