Jerémy Mathieu mal byť do dvojzápasu s Bulharskom a Holandskom nominovaný, po rozhovore s reprezentačným trénerom sa však rozhodol svoje miesto v reprezentácii uvoľniť. Obranca Barcelony tak učinil mimoriadne šľachetné gesto.

Zadák Blaugranas sa rozhodol skoncovať s francúzskym národným tímom, a preto tak zo zoznamu Deschampsových hráčov pred nasledujúcou reprezentačnou prestávkou na poslednú chvíľu vypadol. V rozhovore pre L'Equipe prezradil, že si je vedomý toho, že na Majstrovstvách sveta 2018 v Rusku už vo svojom veku príležitosť mať nebude a svoje miesto sa tak rozhodol uvoľniť mladíkom, ktorí potrebujú reprezentačné skúsenosti viac. "Budem mať už 35 a to mi pripadá zložito," vysvetľoval.

Stopér Barcy tiež zdôraznil, že pozvánku sa nerozhodol odmietnuť pre akési nezhody či nedorozumenia s Deschampsom či jeho absenciu v nominácii na EURO pre zranenie kolena. "Počas svojej kariéry som príliš veľa príležitostí v národnom tíme nemal," dodal ale na druhej strane.

Kouč Francúzska namiesto Mathieua povolal obrancu Valencie, Eliaquimu Mangalu. Oficiálny portál ekipy Les Blues pritom zverejnil, že Mathieu opúšťa nomináciu po rozhovore s Deschampsom, žiadne iné podrobnosti nepridal.

TIP | Prezývka, ktorou volajú spoluhráči Jerémyho Mathieua

Zdroj: sport.es
Foto: archív, sport.es

NeymarMagic

8
2016-09-30 22:23:50

Velmi pekné gesto...

MiskoTM

10
2016-09-30 23:01:53

skoda ho, Mathieu je nedoceneny futbalista, ma vynimocnu techniku , je inteligentny ale zda sa mi ze nema dobru mentalitu, ak by chcel mohol dokazat ovela viac

kluc

8
2016-10-01 00:19:25

Výborný prístup...už aj v našej repre by mohli niečo také spraviť, potom sa budú o 2 roky čudovať že nemáme náhradu za Škrtela a Ďuricu

tominno9

8
2016-10-01 07:06:17

Po poslednej správe z prostredia repre by bolo načase vychovávať generáciu, ktorá chce reprezentovať, nie takú, kt.musíme platiť tak ako si oni diktujú...

kluc

3
2016-10-01 11:01:17

Hovorí sa o problémoch v obrane a neviem čo...ja nijaký nevidím, keď na striedačke sedí Skriniar alebo Stetina ktorý pravidelne v Dukle hráv.
Možno sú neni skúsený ale Skrtel mal tiež podobne rokov keď prestúpil do Liverpoolu a začal v repre pravidelne hrávať

quentin

4
2016-10-01 11:41:05

Osobne, Jeremy sa už pre svoje zdravotné problémy musí zamerať len na klub. kariéru a druhá strana tej mince je omladenie kádra FRA repre a šanca mladým hráčom. Myslím, že to bola vzájomná férová dohoda.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.