Paco Alcácer posilnil katalánsky veľkoklub v priebehu tohto leta, keď sa tesne pred koncom prestupového okna dohodlo vedenie Blaugranas na jeho kúpe s Valenciou, pričom španielsky internacionál zastáva v mužstve úlohu útočníka číslo štyri. V rozhovore pre denník SPORT prezradil niekoľko zaujímavých informácií.

Veľa ľudí je stále zvedavých, prečo ste sa rozhodli prijať ponuku Barcy, aj keď tridente necháva ostatným šancí len veľmi málo.

"Odmietnuť Barcelonu je veľmi náročné. Prichádzate do veľkoklubu, ktorý chce vyhrať všetko. Sezóna je plná zápasov, pričom máte šancu na tituly. Akýkoľvek hráč na svete by chcel pôsobiť v najlepšom klube sveta a vyhrávať trofeje. Svojím príchodom do Barcelony sa tiež budem snažiť zlepšiť, aby som naďalej rástol z futbalového i osobného hľadiska."

Nerobí Vám problémy nálepka štvrtého útočníka?

"Už som povedal, že ľudia by tak volali kohokoľvek, kto by prišiel. Kritizovovaný či chválený budem až za moje výkony na trávniku. V tomto ohľade som pokojný, pretože pokiaľ som tu, tak dôvodom je, že ma vedenie a tréner chceli, a to znamená, že mám šancu. To ma upokojuje."

Izolujete sa od všetkého?

"Áno. Koniec koncov, počas prvých mesiacov v novom klube sa musí hráč najprv prispôsobiť. Rovnako, ako chcem byť dobrým hráčom, vždy hľadám útočisko v mojej rodine, priateľoch a partnerke. Myslím na tréning, pracujem a zlepšujem sa."

To, čo je jasné, je dôvera od Luisa Enriqueho.

"To je to, čo vravím. Keď mi povedali, že sem mám prísť, asi odo mňa neočakávajú, že budem len vysedávat na lavičke. Ako som povedal, sústreďujem sa výlučne na seba."

TIP | Séria krátkych osobných otázok na Paca Alcácera

Paco Alcácer sa už v Barcelone pomaly udomácňuje, útočník sa napokon rozhodol pre variant žiť ďalej od centra mesta, na mieste, kde sa sústreďuje hneď niekoľko hráčov prvého tímu. Medzi hlavné dôvody Pacovho výberu bývania bola rada Denisa Suáreza, ktorý mu odporučil štvrť Sarrià Sant Gervasi, ktorá je príznačná svojím pokojom a malou vzdialenosťou od Camp Nou. Alcácer býva veľmi blízko bývalého hráča Villarrealu a Seville, pričom v ňom našiel oporu, podobne ako v Albovi a Mathieuovi, ktorých pozná z Valencie. "Sme nerozluční," tvrdí.

Vzhľadom na to, že Alcácer nebol Lopeteguiom nominovaný na najbližší dvojzápas španielskej reprezentácie s Talianskom a Albánskom, má 23-ročný futbalista počas blížiacej sa pauzy dva týždne na finišovanie zariaďovania svojho nového domova, čo mu rozhodne môže pridať na potrebnej pohode.

Paco je zatiaľ, čo sa týka jeho formy v družstve, mimoriadne pokojný, a to aj napriek tomu, že jeho výkony neboli optimálne. Presnými zásahmi nie je posadnutý, i keď si dobre uvedomuje, že nejaký bude musieť zaznamenať v dohľadnej dobe. "Viem, že už musím skórovať. Som útočník a žijem pre góly. Keby to tak nebolo, bol by som brankár alebo stopér. Útočník je hodnotený podľa gólov a odvedenej roboty," vysvetľoval.

Alcácer trvá na tom, že najlepším liekom na to, aby sa mu začalo dariť i strelecky, je "nepodľahnúť tomu a nestať sa posadnutým", pretože "ak to dopustíte, bude sa vám dariť ešte menej". Uznáva však, že nie vždy to býva jednoduché. "Pokiaľ na druhej strane nie ste psychicky silný, môžete nebyť posadnutý ako len chcete."

Paco bol len krôčik od streleného gólu na El Molinón proti Sportingu, k dobrej príležitosti sa dostal aj na pôde nemeckej Borussie. Pokiaľ by sa mu skórovať podarilo cez víkend proti Celte Vigo, rozhodne by mu pred repre pauzou spadol veľký kameň zo srdca. My mu to prajeme.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

myzuFCB

9
2016-10-01 20:00:38

no dúfam, že už konečne skóruje, pretože vo viacerých zápasoch už mal k tomu veľmi blízko

Andy99

3
2016-10-02 11:22:51

Dal už 3 brvna

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.