Na Barcu čaká po náročnom výjazde do Nemecka ďalší ťažký test. Zápasy na Balaídos nebývajú nikdy jednoduché, a to ani napriek tomu, že poslednú dobu z tadiaľ Barca berie takmer vždy plný počet bodov. Celta Vigo je ale veľmi nepríjemný a výborne organizovaný súper.

Tieto slová sa pri poslednom výsledku môžu ukázať ako prehnané, no výnimka potvrdzuje pravidlo. Naposledy, keď sa tieto dve mužstvá stretli, tak išli hostia domov s poriadnym výpraskom. Po góle v dueli zaznamenali Messi, Rakitič a Neymar, hat-trickom sa zaskvel Luisito Suárez. Parádny bol najmä priamy kop Lea.

FC Barcelona

Zápas v strede týždňa nám dokázal, že má Barca túto sezónu okrem hernej kvality i tú mentálnu. Veľmi náročný duel v Borussia Parku nevyzeral vôbec dobre, no chlapci Luisa Enriqueho dokázali dianie strhnúť na svoju stranu a domov si tak zobrať všetky 3 body. V lige sa to už ale podariť nemusí.

Šírka kádra sa ukazuje byť ako pozitívny signál k tomu, že ak sú Katalánci v úzkych, tak sa o obrat dokážu postarať aj striedajúci hráči. Vo výbornej forme hrajúci Turan by sa mal s určitosťou ukázať aj v zápase s Vigom.

Barca Luisa Enriqueho sa proti Celte posnaží o vytvorenie nového mini-rekordu. Pod Astúrčanom totiž ešte Blaugranas nevyhrali 7 ligových zápasov na ihriskách súpera v rade, ak sa to teda proti Vigu podarí, bude to ďalší skvelý úspech Lucha. Domáci ale neprehrali svoje posledné 3 zápasy a ťahajú pomerne úspešnú šnúru.

Na Balaídos sa stretávajú mužstvá, ktoré vynikajú v držaní lopty. Barca je so svojim priemerom 67.57% vôbec najúspešnejšia v lige, hráči z Viga majú na konte 59.11, čo ich zas radí na tretie miesto v tejto štatistike.

Barcelone by mala stále chýbať dvojica Umtiti – Messi, inak však môžeme očakávať silnú zostavu, ktorej sa rotácia ale nevyhne. Do duelu by sa mohli dostať André Gomes, Arda Turan, Denis Suárez či Rafinha s Dignem.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, André Gomes, Rafinha, Rakitič, Arda, Suárez, Neymar

Celta de Vigo

Kelti to na Barcu poslednú dobu v podstate celkom vedia. Trénerom tohto mužstva je Eduardo Berizzo a ten sa môže pochváliť zaujímavou štatistikou – je jediným koučom, ktorý porazil Luisa Enriqueho počas jeho pôsobenia na lavičke Barcy 2-krát.

Celta zažila tiež vydarený stred týždňa, keď sa v pohárovej Európe podarilo hráčom z Viga poraziť Panathinaikos gólmi zo samého záveru stretnutia. Práve závery zápasov majú títo futbalisti nesmierne silné, sú vôbec najúspešnejším tímom La Ligy, čo sa bodov získaných v posledných 10 minútach zápasov týka. Dovedna ich majú na konte 4.

Duely Celty a Barcy Luisa Enriqueho sú pikantné aj vďaka tomu, že Lucho pred Kataláncami trénoval práve tento celok a doplniť ešte musíme, že to bolo krátke, no o to úspešnejšie obdobie. V mužstve vtedy figuroval aj súčasný hráč Barcy, Rafinha.

Celta má zranenú dvojicu Beauvue – Orellana, okrem nich by však mali byť schopní rátať so všetkými svojimi hráčmi. Vigo túto sezónu zatiaľ nedáva príliš veľa gólov, obrana Blaugrana si však bude musieť dať jednoznačne pozor na dvojicu Rossi – Guidetti.

Predpokladaná zostava: Alvarez, Mallo, Cabral, Fontás, Jonny, Hernandez, Diaz, Wass, Rossi, Guidetti, Aspas

Info o zápase

Dátum: 2.10.2016

Čas: 20:45

Miesto: Balaídos, Vigo

Prenos: Digi Sport 3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.