Bývalý útočník a ofenzívny stredopoliar z Brazílie, Eduardo Conçalves de Andrade, ktorý je vo futbalovom svete známy pod menom Tostão, v nedávnom rozhovore pre El País vyhlásil, že Neymar je už teraz lepší ako Ronaldo či Romario.

Útočník Barcelony v historických štatistikách za svojimi hviezdnymi krajanmi stále zaostáva, no nič to nemení na tom, že ich už vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch svojím futbalovým umením prekonal. Pre Tostãa je člen hviezdneho ofenzívneho trojzáprahu MSN po Pelém kandidátom na post najlepšieho hráča dejín brazílskeho futbalu vôbec.

"Neymar je už teraz lepší ako Ronaldo či Romario, je kompletnejší. Kým oni boli geniálni v určitých oblastiach, on má v sebe všetko. To, či sa stane najlepším hráčom na svete, naozaj neviem, no bez najmenších pochýb je fenoménom a výnimočným futbalistom. Má všetky schopnosti, ktorými by útočník mal disponovať," vysvetľoval pre El País.

"Skvele strieľa, je inteligentný, výborne prihráva, získava fauly a je mimoriadne rýchly. Zatiaľ o ňom takto pravdepodobne hovoriť nemôžeme, no v Brazílii môže byť po Pelém najlepší v histórii. Aktuálne na svete najlepší nie je pre Messiho a Ronaldovu prítomnosť. Je však lepší ako tí, ktorí boli najlepší v érach predtým, ako Rivaldo, Kaká či Luis Figo. Pochopiteľne má stále čo zlepšovať, no jeho potenciál je ohromný," dodal Tostão.

TIP | Yasmani Duk: Neymar by mal svojich súperov rešpektovať

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com, alchetron.com

jokerito

3
2016-10-11 10:09:12

Pri všetkej úcte. Neymar nie je taký dobrý ako brazílsky Ronaldo.

GabrielSVK

3
2016-10-11 11:30:10

Ja som síce nemal možnosť sledovať toho Brazílskeho Ronalda, ale čo som videl videá hviezd ako Ronaldo či Ronaldinho tak akože každý jeden bol dobrý, ale často sebčili a to sa mi na nich nepáčilo. Všetko chceli sami, veľa krát mohli prihrať, ale to hodnotím len z videí čo som videl.

jokerito

4
2016-10-11 13:02:34

čo sa mňa týka Ronaldo bol absolútna topka a vôbec by som nepovedal,že bol sebec.Mal skvelé zrýchlenie, techniku a vedenie lobty,klučky ako Dinho či Neymar a hlavne bol neuveriteľne efektívny,dokázal dať gol fakt každému a v tých najdôležitejších zápasoch. Napr finaleMs s Nemeckom.Ak by nemal problemy s kolenami a choru štítnu žlazu tak by bol porovnávaný aj s Leom.V podstate kým sa neobjavil LEo,on bol môj najväčší vzor.

jokerito

2
2016-10-11 13:04:25

https://www.youtube.com/... toto video hovori za vsetko :)

jesus1987

0
2016-10-11 18:24:22

To určite nie Ronaldo bol lepší ako neymar tá éra Ronaldo, Rivaldo, R.Carlos, Cafu,to boli hráči z inej planéty ktorý boli messiho vzormi.Sám Leo povedal že Ronaldo fenomeno bol najlepší utočník akého kedy videl.Tostáo to myslel tým že Neymar vie aj vipracovať šance kdež to Ronaldo a Romário boli rodenými strelcami

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.