Po reprezentačnej prestávke sa o slovo opäť hlási najvyššia španielska liga, Barcelona sa už zajtra predstaví na domácom trávniku v stretnutí proti nepríjemnému Deportivu La Coruña. Podarí sa zverencom Luisa Enriqueho získať povinné tri body?

História súbojov oboch celkov nie je v prospech Kataláncov ani zďaleka tak jednoznačná, ako by mnoho fanúšikov Blaugranas mohlo očakávať. V poslednom zápase na Estadio Riazor síce Barca zvíťazila jednoznačne 0-8, no v predchádzajúcich dvoch stretnutiach sa dvakrát zhodne zrodila remíza 2-2.

FC Barcelona

Barcelona s Deportivom neprehrala na Camp Nou už v dvanástich ligových zápasoch po sebe, keď štyrikrát remizovala a pripísala si osem výhier, pričom celkovo v týchto súbojoch inkasovala len sedemkrát. Blaugranas nutne potrebujú v sobotu získať tri body.

Barca totiž zatiaľ získala len trinásť bodov z možného počtu dvadsaťjeden, čím tak zaknihovala svoj najhorší štart od sezóny 2005/06, keď bodov získali Katalánci len desať. Za spomenutie však stojí, že v tomto ročníku napokon celú ligu dokázali triumfálne ovládnuť.

Azulgranas svoje posledné dve domáce ligové stretnutia nezvládli, v domácom prostredí uhrali bod so Simeoneho Atléticom Madrid a pred vyše mesiacom dokonca podľahli nováčikovi Deportivu Alavés šokujúco 1-2, keď sa za úradujúceho španielskeho majstra presadil len Mathieu.

Do hry sa vracajú na radosť priaznivcov FCB Lionel Messi i Samuel Umtiti, rekonvalescencia obidvoch futbalistov prebehla rýchlo a bez väčších problémov, to, či ich však Luis Enrique pošle do náročného duelu hneď od začiatku, je zatiaľ otázne. Lucho sa naopak spoľahnúť nebude môcť na Rakitića, Jordiho Albu či Sergiho Roberta, chýba mu i Jasper Cillessen, ktorý má problémy s členkom.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Vidal, Piqué, Mascherano, Digne - Denis Suárez, Busquets, Iniesta - Neymar, Suárez, Messi.

Real Club Deportivo de La Coruña, S.A.D.

Galícijské mužstvo na Camp Nou naposledy zvíťazilo v októbri 2003, pričom na trávniku nechýbal v drese Barcelony ani aktuálny lodivod katalánskeho tímu, Luis Enrique. Družstvu pritom aj tak nechýba zdravé sebavedomie, ako vyhlásil aj gólman celku, Germán Lux, Deportivo chce prekvapiť.

"Chceme odohrať seriózny a korektný zápas, v ktorom budeme nedobytní v defenzíve, čo nás charakterizuje, s tým, že situácie v útoku sa uvidia. Nebudeme si ale klamať, remíza by bola senzačná," vravel v rozhovore pre MARCU.

Tridsaťštyri rokov starý brankár taktiež vyhlásil, že dúfa, že Leo Messi nastúpi už v základnej zostave. "Hrávam rád proti najlepším, čiže z môjho osobného uhla pohľadu dúfam, že Messi nastúpi. Pre mňa ide o najlepšieho hráča na svete," nechal sa citovať jeho krajan.

Gaizka Garitano k dispozícii nebude mať hneď troch kľúčových hráčov. V zápase proti Barcelone s najväčšou pravdepodobnosťou v akcii neuvidíme zraneného Juanfrana, Sidneiho aj Josela, pričom minimálne prví dvaja menovaní z kraja tejto sezóny zohrávali mimoriadne dôležitú úlohu.

Predpokladaná zostava: Lux, Albentosa, Andone, Colak, Fajir, Gama, Guilherme, Laure, Mosquera, Navarro, Arribas.

Info pre tipujúcich

Info o zápase

Dátum: 15. október 2016

Čas: 16:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: forcabarca.sk, goal.com

Marian

1
2016-10-15 09:39:46

Tipujem, že nastúpi Umtiti miesto Mascherana, Alcacer miesto Suareza a neviem kto miesto Vidala. Leo asi až v druhom polčase.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.