Katalánci stretnutie ôsmeho kola bezpečne zvládli, keď na domácom trávniku bez väčších problémov porazili Deportivo la Coruña 4-0. Tím z celkového hľadiska podal prijateľný výkon, ako sa však darilo jednotlivcom? Pozrime sa spolu na hodnotenia hráčov podľa katalánskeho denníka SPORT.

Ter Stegen - 6

V priebehu duelu svoje brankárske umenie ukázať nemusel ani raz. Povedať by sa dalo, že galícijský tím ho v podstate ani trochu nezamestnal, nemecký gólman tak má za sebou mimoriadne pokojné stretnutie, pričom môže pomaly zabudnúť na svoje zlyhanie zo zápasu s Vigom.

Mascherano - 7

Bol mimoriadne pozorný pri vypomáhaní pravej strane obrany, situácie si nekomplikoval a riešil ich jednoduchým spôsobom. Pravdou ale je, že rival Blaugranas ho príliš nezamestnal. Depor bolo v ofenzívnej činnosti značne sterilnejšie, než by sa dalo očakávať.

Piqué - 8

Jediný muž obrany, ktorý nastúpil na svojej prirodzenej pozícii. Opäť sa ukázali jeho nedosiahnuteľné líderské schopnosti, opäť bol kľúčovým mužom svojho mužstva a vypracovať si dokázal aj niekoľko príležitostí, keď práve po jeho hlavičke strelil svoj druhý gól v zápase Rafinha.

Mathieu - 7

Slušný zápas, v ktorom mu bolo možné len ťažko niečo vyčítať, aj keď je pravdou, že francúzsky zadák musel pokrývať pomerne veľký priestor. Našťastie sa však jeho rýchlosť ukázala preňho ako mimoriadne plus, v dueli proti Deportivu dvakrát zblokoval strelu súpera a dokázal sa navyše presadiť aj strelecky, no jeho gól nepochopiteľne uznaný nebol.

Arda Turan - 8

Turek má za sebou fenomenálny súboj, a to i napriek tomu, že na svojom nie príliš tradičnom poste potreboval dlhší čas na aklimatizáciu. Luis Enrique ho postavil na pravé krídlo, tentokrát však s viacerými defenzívnymi úlohami, no Arda nesklamal, práve naopak. Barca spravila pri rozhodnutí, že ho nepredá, veľmi dobre.

TIP | Barca - Deportivo: Semafor

Sergio Busquets - 6

Stredopoliar zobral včerajší duel vážne a obzvlášť si pozor dával na to, aby nestratil loptu vo svojej kľúčovej zóne pôsobenia. Je zrejmé, že keď sa darí Sergiovi, má to pozitívny vplyv na celú ekipu. Busi bol vystriedaný v 55. minúte Leom Messim, Lucho si tak zrejme konečne uvedomil, že oddych si pri takmer neustálom hraní za Barcu i Španielsko zaslúži aj on.

Rakitić - 6

Nastúpil ako ľavý záložník, jeho prínos ale tak obrovský ako v iných zápasoch nebol. Svoje šťastie skúšal Chorvát aj strelecky, Germána Luxa sa mu však prekonať nepodarilo. Dokázal získať na stranu Barcy veľa dôležitých lôpt a zabránil hneď niekoľkým protiútokom Deportiva.

Digne - 7

Koncentrovaný od začiatku až do konca, francúzsky rodák splnil presne to, čo od neho jeho tréner požadoval. Krôčik po krôčiku sa ukazuje ako mimoriadne úspešná kúpa. Všetky centre do šestnástky, ktoré vysiela, majú jasnú víziu. Luis Enrique dostal jasný dôkaz o tom, že hráč na to, aby naplno odkryl svoj potenciál, potrebuje minút ešte viac.

Rafinha - 8

Zápas, v ktorom brazílsky futbalista ukázal svoju efektivitu. Otvoril skóre zápasu, keď po peknej kombinácii s Luisom Suárezom dokázal prepáliť gólmana hostí. Neskôr sa mu podarilo predsadiť sa opäť, po Piquého hlavičkovom pokuse sa dostal k lopte a zblízka tak skóroval aj po druhý raz.

TIP | Rafinha: S Leom to je jednoduché

Suárez - 8

Odohral len 45 minút, aj to však bolo viac než dosť na to, aby ukázal, že sa opäť prepol do režimu 'gólostroj najvyššej úrovne'. Mal veľkú šancu na otvorenie skóre v prvých minútach stretnutia, no jeho hlavička bola príliš vysoká. Aktívne sa podieľal na prvom Rafinhovom presnom zásahu, následne sa presadil po Neymarovej prihrávke parádnym spôsobom aj on sám, a všetko to ukončil smolným nastrelením žrde. Možnosť, že by uvidel kartu a zmeškal tak zápas na Mestalle, však napokon v realite znamenala, že sa ho Lucho rozhodol vystriedať.

Neymar - 9

Proti Deportivu to v jeho podaní bolo galapredstavenie. Dve priame asistencie na góly svojich kolegov z tridentu, presné zásahy Messiho a Suáreza, a ďalšia nepriama, keď bol autorom štandardky, po ktorej sa následne Rafinha presadil. Práve on bol navyše faulovaným mužom pri zákroku Laurena v 65. minúte, po ktorom videl hráč Deportiva červenú kartu. Brazílčan sa v druhom polčase šetril a nehral vzhľadom na zaťažkávajúcu skúšku menom City úplne naplno.

Náhradníci

Alcácer - 6

Jedna žrď, jedna obrovská príležitosť z bezprostrednej blízkosti a jeden volej z výbornej vzdialenosti, ani to však bývalému hráčovi Valencie včera na gól nestačilo. Zdá sa, že po svojom príchode do Barcy je Paco akosi zakliaty, je však nutné dať mu čas.

Messi - 8

Presne takýto je najlepší hráč planéty. Jeden z prvých dotykov s loptou a hneď fenomenálny strelený gól. Barcelona bez neho môže konkurovať najlepším tímom. Barcelone s ním v najlepšej forme však iné tímy konkurovať nemôžu. Mužstvo vedené svojím kráľom, ktorý sa po zranení už zotavil, sa už teraz môže pripravovať na City.

Denis Suárez - 7

Dostal niekoľko minút na konci zápasu, pričom jeho prihrávka Alcácerovi napokon neskončila pre útočníkovu smolu nanešťastie prívlastkom 'gólová'. Inak nám toho galícijský futbalista veľa stihol ukázať.

Hodnotenie tímu - 7.2

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

michal1993

-45
2016-10-16 09:32:15

Ja neviem kto to hodnoti ale nechápem že prečo ma Neymar 9, však on zoberie loptu a nieže by ju prihral keď je na to ideálna pozícia on musí ju voziť 5 mynut a potom ju odpalkuje dakde lebo je celi obsadeny. On jednoducho nemá ten cit pre situácie.

fredca

top komentár
41
2016-10-16 10:17:05

Stačí si prečítať odsek ktorý je pod podnadpisom a zistíš prečo. :) Zaberie ti to ani nie 5 mYnút. :D :D :D

KinderCule

21
2016-10-16 10:27:18

Pozri si aj whoscored... Neymar bol najaktívnejší na ihrisku a aj najnebezpečnejší. Mal najviac klúčových prihrávok aj driblingov.

jjnovo

0
2016-10-16 10:51:35

To že na to nemá cit ukázal třeba tady, viď. :) https://www.youtube.com/...

majko

10
2016-10-16 11:46:27

nedam ti ziadnu minusku, poviem ti to takto po lopate: tupy si ako bedna gitu

tominno9

3
2016-10-16 12:26:45

jasne, stručne, výstižne!

Alys

-10
2016-10-16 23:59:36

Ney - naj naj naj lepši

Alys

-9
2016-10-17 00:03:24

Ney za 10
Luis 9
Sergio B. 8
Raketa 8
Mesi 7
Piqué 6

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.