Medzi najvyťaženejších mužov Luisa Enriqueho i španielskeho národného mužstva patrí už dlhšie defenzívny záložník Sergio Busquets, aj on je však len človek a z času na čas si zaslúži oddych. Barca sa práve preto usiluje o zisk šikovného futbalistu z Andalúzie.

Barcelona sa snaží docieliť, aby oddychoval aj Busi a Katalánci tak na zoznam svojich prestupových cieľov zaradili Stevena N'Zonziho zo Seville. Francúzsky stredopoliar na štadióne Sancheza Pizjuana po pomalšom rozbiehaní v tejto sezóne žiari, jeho aktuálny klub ho tak Blaugranas predať nechce.

N'Zonzi strávil šesť rokov v Anglicku, tri v Blackburne Rovers a ďalšie tri v Stoke City. V Premier League bol považovaný za výborného futbalistu, nie však tak kvalitného, aby mohol hrať v najšpičkovejších tímoch planéty. V Sevilli sa mu ale podarilo spraviť dôležitý krok vpred, barcelonský záujem je tak skutočný.

Francúzov bývalý manažér zo Stoke, Mark Hughes, nechcel, aby N'Zonzi jeho mužstvo opustil, no futbalista chcel vo svojej kariére vyskúšať novú výzvu a v lete 2015 sa tak namiesto zaužívaného stereotypu v podobe Premier League rozhodol pre preňho dovtedy nepoznanú La Ligu.

Jeho prvé týždne v Sevilli podľa očakávaní prechádzkou ružovou záhradou neboli. Pre salmonelu vynechal N'Zonzi šesť týždňov a na začiatku uplynulého ročníka zmeškal aj zápas Európskeho superpohára proti Barce. Pár mesiacov nato mal smolu opäť, tentokrát do finále Copa del Rey proti Kataláncom nemohol zasiahnuť pre kartový trest.

Rodák z mesta Colombes si na intenzívny život v andalúzskom celku musel zvyknúť, hneď vo svojom prvom ligovom stretnutí s Málagou bol vylúčený, pričom jeho progres zdanlivo stagnoval. Bola to ale práve Barcelona, ktorá ho našla v najlepšej forme.

Fanúšikom Azulgranas ešte stále v pamäti rezonuje súboj z októbra minulého roka, keď domáca Sevilla dokázala mierne favorizovaný katalánsky celok zdolať 2-1, na čom mali z pozície dvojpivota obrovský podiel práve N'Zonzi a Grzegorz Krychowiak.

Po zmene na trénerskom poste, keď Emeryho vystriedal Jorge Sampaoliho, je jeho dôležitosť ešte výraznejšia. Po tom, čo v lete odmietol úradujúceho anglického majstra z Leicestru, hráva narozdiel od minulej sezóny na poste defenzívneho stredopoliara sám, s podobnými úlohami, aké zastáva v Barce Sergio Busquets. N'Zonzi sa medzičasom štýlu života v Španielsku prispôsobil a slnečné počasie si obľúbil. "Sevilla sa mi páči, pretože je to skutočne rodinný klub," prednedávnom vyhlásil.

TIP | Busquets by chcel ukončiť kariéru v Barcelone

V súčasnej dobe patrí medzi najnovšie prekvapenia celej ligy a záujem jedného z najlepších družstiev sveta je toho jasným dôkazom. Francúz zohrával v Andalúzii kľúčovú rolu už pod Unaiom Emerym a pod Sampaolim vyniká ešte viac. Argentínsky kouč si ho nevie vynachváliť a klub si je jeho zásadnosti vedomý.

Jeho výkupná klauzula je v súčasnej dobe stanovená na tridsať miliónov eur a jeho zmluva je platná do roku 2019. Los Rojiblancos mu však aj pre záujem Barcy plánujú kontrakt vylepšiť, a to už v priebehu nasledujúceho leta. Vedenie Blaugranas ale podľa všetkého neodradí ani to, pokiaľ už má byť niekto konkurenciou pre Busquetsa, tak jednoznačne N'Zonzi.

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

Marco01

top komentár
42
2016-10-17 08:34:57

Jedneho fantastického pivota za Busiho máme vo vlastnom tíme - Masche..aký zmysel by malo kupovať ďalších záložníkov na DM..aj Raketa tam pohode zahrá..

erdi4

32
2016-10-17 09:06:20

Na tom poste zahra Mascherano, Gomes a kludne aj Rakitic tak co zas vymyslaju ako keby neni dost tych zaloznikov

emiliano

19
2016-10-17 09:06:56

Naši záložníci: Raky, Busi, Iniesta, Arda, Rafinha, Gomes, Masch, spolu 7 záložníkov na 3 posty. Treba ich 8 ? Na DM chce hrať Masch, to hovoril stále, miesto zastúpi aj Gomes - je rýchly, silný, vysoký.

Federer

-4
2016-10-17 09:53:46

Aký vek majú Busi, Masche, Iniesta ? Tridsiatnici (Busi tesne pod). Nechápem že sa tu stále píše o "pretlaku" strednopoliarov. Aký pretlak - alebo viete zastaviť vek ? Ja by som ešte hľadal taký talent typu Iniestu pre budúcnosť.

tominno9

13
2016-10-17 11:38:06

A čo keď sú30nici? Na ten post v pohode stačia, Busketc je rené pod? Si vypil cez víkend petrolej? Hlavne nezabúdajte ešte na Sampera!!!

kluc

2
2016-10-17 09:23:47

Chlapcovi vyjde jedna sezóna a myslia si že má na Barcelonu?

Roman7

14
2016-10-17 10:05:21

Naco pre boha mame teda mascherana

myzuFCB

8
2016-10-17 10:42:47

súhlasím s komentármi vyššie. Zbytočne. Mascherano je predsa pôvodne DM, to hlavne u nás hráča stopera...

Vendeta

4
2016-10-17 11:17:12

A načo? Máme 9 záložníkov. Nemusíme stále hrať s DM. kludne tam može hrať rakitič, rafinha či Gomes. Mali by sme tak kreativnejšiu zálohu a messi by sa nemusel nesutale tak stahovať do zalohy

triton

0
2016-10-17 20:35:07

už začínajú tie prázdne články o možných prestupoch, z ktorých nevyjde zvyčajne na svetlo sveta ani jeden, hlavne že píšeme...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.