Pep Guardiola patrí jednoznačne k jedným z najväčších trénerských osobností histórie Barcy. S katalánskym veľkoklubom spravil dieru do sveta a v jeho časoch bola Barcelona naozaj takmer neporaziteľná. Aj majster tesár sa však niekedy utne, svedčí o tom najmä niekoľko hráčov, ktorých Guardiola dotiahol do svojho mužstva, či už to bolo v Barcelone, alebo v Bayerne.

Za jeden z najneúspešnejších transferov Barcy sa považuje prestup Dmytra Chygrynskiyho, no častokrát sa v spojení nešťastných prestupov spomínajú aj mená ako Martín Cáceres či Aleksandr Hleb. Poďme sa teda spoločne na tento zoznam pozrieť.

10. Ibrahim Afellay

Do Barcy prichádzal ako veľmi nádejný mladík, kariéru mu však zničili zranenia. Barcelone patril celkovo 3 a pol sezóny, odohral tam však iba 21 zápasov a veľa času strávil na hosťovaniach. Z FCB napokon odchádzal zadarmo.

9. Pepe Reina

Do Bayernu síce šiel robiť Neuerovi jasnú dvojku, no i tak dostal žalostne málo priestoru. Za celé svoje ročné pôsobenie v Mníchove odchytal iba 3 zápasy, pri brankárovi jeho kvalít sa očakávalo, že dostane viac šancí.

8. Martín Cáceres

Barcu stál v roku 2008 úctyhodných 16,5 milióna eur, za sezónu v Katalánsku toho ale priveľa neodohral, nasledovali série hosťovaní v Juve a v FC Sevilla, no a rovnako pozvoľný odchod z družstva. Klub na ňom prerobil celkovo 12 miliónov eur, keďže zaňho od Sevillčanov zinkasoval napokon len 4,5 milióna.

7. Henrique

Prišiel do Barcelony ako vychádzajúca hviezda, ihneď šiel hosťovať do Nemecka a do tímu sa už poriadne nikdy nevrátil. Po prvej sezóne absolvoval aj prípravu s mužstvom, no Guardiolu nepresvedčil. Napokon prestúpil späť do Palmeiras, Barca na ňom stratila tentoraz asi 6 miliónov eur.

6. Mario Götze

Guardiola po ňom túžil, no nakoniec toho zas až tak veľa neodohral. V Bayerne sa mu veštila veľká budúcnosť, bohužial to tak ale vôbec nedopadlo. Hráč, ktorý stál Bayern 37 miliónov eur, napokon v tíme nezostal ani po Pepovom odchode a vrátil sa do Dortmundu.

5. Mehdi Benatia

Do Guardiolovho tímu sa nevedel prebojovať, momentálne hosťuje v Juve. Prichádzal ako stopér za takmer 30 miliónov eur, no život v Mníchove mu skomplikovali zranenia. Bayern s ním už pravdepodobne neráta.

4. Aleksandr Hleb

Hleb nedávno priznal, že svoje vtedajšie rozhodnutie ísť do Barcy ľutuje. V Arsenale zažíval svoje najlepšie momenty v kariére, v Barcelone ho čakál následne útlm, za ktorý si vraj ale mohol sám, vraj sa dostatočne nesnažil. Kmeňovým hráčom Blaugranas bol medzi rokmi 2008-2010, väčšiu časť však strávil na hosťovaniach, počas ktorých sa už futbalovo nikdy úplne nenašiel. Barca s ním zmluvu následne rozviazala.

3. Keirrison

Jeho prestup bol obrovským boomom. Kataláncov stál 14 miliónov a napokon za nich nikdy nehral. Čakal ho podobný osud ako Henriqueho, putoval po hosťovaniach a nakoniec sa v Katalánsku nikdy neusadil. Momentálne má 27 rokov a hrá druhú najvyššiu brazílsku súťaž.

2. Zlatan Ibrahimovič

Zlatan toho príliš veľa za Barcu nestihol. Nastali totiž 2 veľké problémy – Messi a Guardiola. Ak by mal Švéd aj ďalej pokračovať v klube, musel by sa zmieriť s tým, že hlavnou hviezdou bude jednoducho Leo. Nezhody medzi ním a Guardiolom sú tiež kapitola sama o sebe, Barca ho potom predala do AC, pričom i v jeho prípade bola stratová, rozdiel medzi kúpnou a predajnou cenou bol totiž viac než 46 miliónov eur.

1. Dmytro Chygrynskiy

25 miliónov v roku 2009, tak to bola vtedy skutočná bomba. Očakávalo sa, že sa stane jedným z najlepších stopérov planéty, bol mladý a mal na to všetky predpoklady. V Barcelone však pekelne pohorel, odohral len 12 zápasov a po sezóne sa vracal do Donecku za 15 miliónov – 10 miliónové ročné úroky za požičanie hráča, pričom vám ho dočasný majiteľ príliš neopotreboval, to je dobrý biznis.

zdroj: forcabarca.sk goal.com
foto: goal.com gettyimages.com

tominno9

18
2016-10-18 09:26:50

Pre mňa jednotka je Ibra, nieže sme zaň veľa zaplatili, ale prišli sne s ním aj o Etoa a toho bola veľká škoda, hneď v nasledujúcej sezóne vystrieľal interu ligu majstrov.

Bartra

4
2016-10-18 09:42:22

suhlasim najvecsi FAIL bol jednoznacne IBRA myslim si ze taky PRESLAP sa uz nikdy nestane to bol najhorsi aky kedy mohol byt nenavidm toho hraca ..

LRDK

19
2016-10-18 09:53:12

Ibra je pán futbalista a dokazuje to všade kde hrá, je problém manažéra, že nevie zvládnuť komplikovaného hráča, ktorého si sám vyžiadal. Každý to o ňom vedel a vie, že to je s ním zložitejšie. Takže toľko k Ibrovi a k objektívnosti...

sid1

11
2016-10-18 10:26:24

S tymto suhlasim, navyse si myslim, ze aj leo dospel a pochopil, ze trofeje sa nevyhraju len tym, ze on je najlepsi a da najviac golov. Samozrejme tiez ibra by musel zlavit zo svojho presvedcenia o tom, ze je najvacsi. Ale inac ako hrac je skvely, na ihrisku bojuje, ma vyborny prehlad techniku. No skoda.

Teo07

12
2016-10-18 10:38:41

Absolútny súhlas! Nehovoriac o tom, že v prvej sezóne dal, ak sa nemýlim, 19 gólov, plus rozhodol dôležité el clasico! Ibra je skvelý futbalista s komplikovanou povahou. To je pravda. A ťažšie sa mu komunikuje v šatni, lebo je veľmi inteligentný.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.