Ivan Rakitić sa vrátil do hry v sobotu proti Deportivu la Coruña, keď ho predtým sužovali zdravotné problémy, pre ktoré nevycestoval do Chorvátska na reprezentačný zraz. Stredopoliar Blaugranas poskytol denníku The Times zaujímavý rozhovor, v ktorom napŕiklad tiež prezradil, prečo si vybral v Katalánsku číslo štyri.

"Tlak v Barcelone je naozaj enormný, vyhrať všetky zápasy nestačí, musí sa vám to podariť s pohľadným štýlom hry. Inšpiruje ma to však," vravel Rakitić, ktorý si následne nevedel vynachváliť kapitána FCB, Andrésa Iniestu.

"Neustále sa mi marí, že Iniesta na trávniku tancuje. Je to ako počúvanie klasickej hudby. Pri každom kroku tancuje s loptou," vravel chorvátsky futbalista, ktorý následne chcel svoju úctu vzdať aj Messimu, Neymarovi a Luisovi Suárezovi.

"Sú veľmi hladní po úspechoch, chcú zakaždým skórovať. Leo už vyhral všetko, no chce to dosiahnuť opäť. Chce úspechy dosahovať v každej jednej sezóne," povedal sympatický rodák z mesta Möhlin, ktorý očakáva, že v Barcelone Messiho úlohy prevezme jeho brazílsky kolega.

"Pokiaľ sa bavíme o tom, kto je najlepší, tak Messi. Neymar je však na ceste za tým, aby sa stal najlepším hráčom sveta v budúcnosti. Barca spraví všetko, čo bude v jej silách, aby s ním predĺžila kontrakt a jeho výkupnú klauzulu by mala stanoviť na čo najvyššiu sumu, pretože ide bez najmenších pochýb o 'nového Messiho'. Už strelil asi 300 gólov, a to má stále len dvadsaťštyri rokov. Je naozaj jedinečný," tvrdil Rakitić, ktorý si v klube vybral číslo 4 pre fakt, že ho v minulosti nosil aj Pep Guardiola, manažér City, s ktorým sa Barca stretne už túto stredu.

"V Barcelone som s ním nebol, no keď som do klubu prišiel, poprosil som o číslo štyri, pretože ho predo mnou nosil Guardiola. Pre mňa bol unikátny," dodal Rakitić.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: mundodeportivo.com

mr7barca

7
2016-10-17 21:49:34

OT: v januari idem na zapas proti Las Palmas a potrebujem pomoc chalani. kde je najlepsie si kupit listky ? a ta druha je ze ci je mozne si kupit miesto za severnou branou kde su ultras lebo officialna stranka ma to zarezervovane

Neyoo

2
2016-10-18 20:36:07

ahoj, bola som na zápas 2x ..raz som kupovala listky cez FCB stranku, a potom viagogo. A čo sa týka miesta, za branu k fanušikom som neskušala kupovať listky ale pokial viem mala som možnosť vybrať si ktorekolvek miesto , vratane sektorov za brankami. Osobne som bola 2x na strane kde je "mes que un club" je to ta lacnejšia nekryta strana- bola som hned dole a aj na 2. poschodi ,ale čim bližšie tym lepšie:-) ..snad ti to nejak pomohlo

bloto

9
2016-10-18 00:31:21

Ivan Rakitic mi je mega sympaticky v kazdom rozhovore...na Las Palmas kupis aj na mieste .. inak na nete je to asi naj..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.