Manchester City na Barcelonu v Lige majstrov opäť nestačil. Pep Guardiola a jeho tím tentokrát odchádzajú z Camp Nou so štvorgólovou nádielkou, pričom bývalý tréner Blaugranas si nemyslí, že ide o jeho najhoršiu prehru.

TIP | Barca - City: Hodnotenie hráčov

"Je ťažké hrať s Barcelonou, no až do vylúčenia to bolo otvorené. Prvý gól prišiel kvôli nešťastnému pošmyknutiu a potom sme asi 10 minút boli trochu zmätení, avšak stále sme boli v hre. Napádali sme, držali sme loptu, vytvárali sme si šance, ale nevyužili sme ich, čo proti takémuto tímu jednoducho musíte. Po červenej karte bolo po všetkom. Keď dáte ich útočníkom príležitosť, potrestajú vás."

Obzvlášť zle bude na toto stretnutie spomínať Claudio Bravo. Čilský brankár zahral krátko po polčasovej prestávke rukou mimo pokutového územia a následne bol vylúčený. "Rozprával som sa s Claudiom, je sklamaný, ale to je súčasť hry. Futbal je hra chýb, uvedomuje si, čo urobil, no až do posledného dňa môjho trénovania sa budem snažiť hrať od brankára. Sú momenty, kedy musíte loptu odkopnúť, on sa snažil hrať a niekedy sa to stane. Má dostatok skúseností a je jedným z najlepších brankárov za posledných desať rokov. Je sklamaný, ale poučí sa z toho," vysvetlil.

Guardiola nechal včera jednu zo svojich najväčších hviezd iba na lavičke. Nenasadenia Kuna Aguera od prvých minút bol čisto taktický ťah. "Nerozcvičoval sa, ale bolo to v poriadku. Chcel som na tejto pozícii ešte jedného záložníka a to bol dôvod, prečo nenastúpil v základnej zostave. Sme dnes večer sklamaní, ale vedeli sme od začiatku, že to bude náročná skupina. Teraz sa musíme sústrediť na Southampton."

45-ročný Katalánec však nevníma porážku 4-0 ako najhoršiu vo svojej trénerskej kariére. "Nie, bola to tá proti Realu Madrid s Bayernom Mníchov, pretože tam som neurobil správne rozhodnutia," dodal na záver.

zdroj: mancity.co.uk

foto: telegraph.co.uk

fantomas

24
2016-10-20 14:33:03

"Najhoršia bola tá proti Realu Madrid s Bayernom Mníchov, pretože tam som neurobil správne rozhodnutia."

Hovorí sa, že v odvete nechal hráčov, nech si urobia taktiku, pretože po prvom zápase proti Realu bola v kabíne menšia vzbura. Hráči chceli hrať to, čo za Heynckesa, Pep povolil. "Vodcom" tejto rebélie mal byť, myslím, Robben.
..dodám ešte, že prvý zápas prehrali na Bernabeu 0-1, v druhom dostali od Realu štvorku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.