Luis Suárez sa stal neoddeliteľnou súčasťou útočného tria Barcelony. Pri preberaní Zlatej kopačky Uruguajčan médiam povedal, že zvyšok kariéry chce stráviť na Camp Nou.

Od prestupu do Barcelony zaznamenal Luis Suárez neuveriteľných 93 gólov v 108 zápasoch a hneď v prvej sezóne sa mu s klubom podarilo vyhrať Ligu majstrov, La Ligu a tiež Copa del Rey. V uplynulom ročníku španielskej najvyššej súťaže sa navyše do čierneho trafil až štyridstaťkrát, čím mu právom pripadlo prestížne individuálne ocenenie Zlatá kopačka. "Chcem poďakovať Barcelone za to, že ma sem priviedla, umožnila mi splniť moje ciele a žiť tento sen. Keď som sem išiel, nikdy by ma nenapadlo, že budem najlepším strelcom, všetko, čo som chcel, bolo vyhrať Ligu majstrov. Ale nikdy by som nezískal toto ocenenie bez mojich spoluhráčov. S ich pomocou je všetko oveľa jednoduchšie. Ak nabudúci rok nezískam Zlatú loptu ja, potom dúfam, že sa to podarí Leovi alebo Neymarovi," poznamenal El Pistolero, ktorý si túto cenu prevzal už druhý raz v kariére. Ešte ako hráč Liverpoolu sa o prvenstvo delil spoločne s Cristianom Ronaldom.

"Som v najlepšom tíme na svete, s najlepšími hráčmi. V živote som tvrdo bojoval a od svojho príchodu do Barcelony sa snažím si to užívať, byť šťastný a vyhrávať trofeje. Dúfam, že tu ukončím kariéru, no musím byť stále na najvyššej úrovni," prezradil novinárom.

TIP | Ktoré svoje góly z minulej sezóny považuje Suárez za najlepšie?

zdroj: goal.com

foto: twitter.com

samofcb

14
2016-10-22 09:58:02

Prepáčte, ale myslím, že tam máte preklep, "Ak nabudúci rok nezískam zlatú loptu ja, potom dúfam,...Nemala tam byť zlatá kopačka, veď vyhral zl kopacku a nie loptu, ďakujem

marko31

6
2016-10-22 12:19:49

je to správne - “if I don’t win the Ballon d’Or next year, then I hope Messi or Neymar Jr do https://www.fcbarcelona.com/...

samofcb

3
2016-10-22 12:53:47

Ok dakujem? Suarez si veri

Chrisler

11
2016-10-22 13:36:03

Ta foto s Leom je mega! Úplne vidieť aky je Leo uprimne šťastný za neho. Ani naznak zavisti. Viete si predstaviť že by sa takto Cristiano fotil napr. s Balom? Jedine že by mu do chrbta sroboval kudlu :) niiic. Leo je proste kral. Navyše určite chape že ta zlata lopta je na 50% aj jeho zásluhou :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.