Zápas s Valenciou bol pre zverencov Luisa Enriqueho skúškou z kategórie najobtiažnejších, Barca však napokon náročný súboj na Mestalli po vydretom závere dokázala zvládnuť a získala na pôde súpera cenné tri body. Aké pocity si z duelu odniesol Luis Enrique?

Hlavný tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii trval na tom, že víťazstvo 2-3 jasne vypovedá o obrovskom charaktere jeho mužov. Astúrijský manažér rovnako vyslovil poľutovanie nad zdravotnými problémami Andrésa Iniestu, pochválil tiež Lea Messiho.

"To, ako sme dnes vyhrali, vraví o charaktere tohto mužstva, podarilo sa nám to aj napriek všetkým tým nepriazniam osudu, ktoré nás v zápase postrehli, ako napríklad Iniestove zranenie, čo je pre nás smutná správa. Charakter sa ale ukázal, tím si verí, túži po vyhrávaní a cieľom je nebyť nútený tak trpieť," vysvetľoval.

Na tému duelu, ktorý bol pre nestranného diváka mimoriadne zaujímavý, povedal, že "išlo o kompletný zápas, ako tomu už pri súbojoch medzi Valenciou a Barcou býva, s napätím, intenzitou a možnosťou pre oba tímy dosiahnuť na konci stretnutia víťazstvo."

"Sme spokojní, v niektorých fázach zápasu sme hrali naozaj veľmi dobre. Začali sme výborne, po parádnom góle, vďaka ktorému sme získali kontrolu a následnú možnosť duel uzavrieť. V druhom polčase, v priebehu piatich bláznivých minút, sme však duchom na trávniku prítomní neboli," povedal.

TIP | VIDEO: Neakceptovateľné nešportové gesto Neymara

"Neskôr sme sa do hry vrátili vďaka podarenému rohu, a odvtedy sme si vypracovali niekoľko možností na následnú výhru, rovnako tak sme však mohli aj prehrať, pretože náš cieľ získať tri body nás stál kontrolu v strede poľa, čo viedlo vo veľa jednoduchých únikov súpera," pokračoval Lucho.

Na adresu Iniestovho zranenia, vravel, "že išlo o celkom zrejmý zákrok, pri ktorom sme nevideli ani žltú kartu. Zatiaľ nemôžem povedať, či ide o vážne zranenie, pôjde však určite o minimálne niekoľko týždňov. Rozsah jeho zdravotných problémov spoznáme zajtra."

Na záver tlačovky boli novinári zvedaví na pokutový kop. "Naším najlepším zahrávačom pokutových kopov je Messi, aj keď v minulej sezóne okolo toho bolo veľa pochybností. Vpredu dnes pred ním stál Alves, ktorý bol v bráne obrovský. Napokon loptu poslal po zemi na stranu, čo sme neočakávali, a skóroval i tak, čo dokážu len hráči s Messiho osobnosťou."

K zápasu sa vyjadril aj Jordi Mestre, viceprezident FCB

Tvrdý zápas

"Bolo to naozaj nátlakové. Už dlhé roky som nevidel zápas s tak veľkou intenzitou na trávniku i mimo neho. Preferujem skôr takéto stretnutia oproti nudným zápasom."

Rozhodujúca penalta

"Bola to jednoznačná penalta. To, že nešlo o smrteľný zákrok neznamená, že sa nemalo pískať."

Rozhodovanie

"O rozhodcoch budem hovoriť vždy to isté. Rozhodovať zápasy je veľmi náročné, v tomto prípade navyše išlo o intenzívny duel. Na nosidlách bol odnesený len jeden hráč, a to Iniesta."

Iniestove zranenie

"Dúfam, že to nebude nič vážne, dobre to však nevyzeralo."

Výkon Barcelony

"Myslím si, že ide o zaslúžený výsledok. Gratulujem tímu pre spôsob, akým vyhral, na takomto náročnom štadióne musíte takýto výsledok oceniť. Okrem toho nie je jednoduché hrať po stredajšom zápase. Titanské úsilie."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

fofo112

-4
2016-10-23 10:03:01

LE dakuj bohu, že máme Messiho vidím,že si to pochopil.

Jhonys

3
2016-10-23 11:28:05

Včera jsi po dardelovi chtěl důkaz, že jsi hlavně fanoušek Messiho. Teď jsis ho sám napsal ;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.