Po zápase s Valenciou, ktorý napokon hráči Barcelony po neľahkom priebehu zvládli, pred novinárov predstúpili hneď viacerí zverenci Luisa Enriqueho. Luis Suárez, Sergio Busquets, Marc-André ter Stegen a Denis Suárez posielajú zranenému Andrésovi Iniestovi odkaz.

Suárez v priebehu súboja ukázal, že je útočníkom najvyššej svetovej triedy, keď v najdôležitejšom momente vrátil svoje mužstvo naspäť na nohy po mimoriadne dôležitom vyrovnávajúcom góle na 2-2. Uruguajčan, ktorého pozorne strážila dvojica Mangala-Garay, navyše vybojoval pokutový kop, z ktorého následne Leo Messi v nadstavenom čase skóroval.

Lucho v mixzóne neskrýval svoje nadšenie. "Toto víťazstvo nám dá viac pokoja na to, aby sme si verili aj naďalej. Bez najmenších pochýb išlo o mimoriadne obtiažny zápas, to sme však vedeli už dopredu, pretože Valencia na nás vyvíjala obrovský tlak na svojom štadióne vždy."

Čo sa týka príčiny víťazstva, juhoamerický útočník tvrdí, že "sme ukázali, kto vlastne sme a podarilo sa nám to dokonca na trávniku. Naše ambície nás doviedli až k triumfu, pretože sme neupadli po druhom góle Valencie, a rovnako tak sme sa neuspokojili ani s remízou po našom vyrovnávajúcom presnom zásahu. My chceme vyhrávať vždy a ukázali sme to aj vo Valencii."

Na sociálnej sieti následne Suárez vyjadril svoju podporu kľúčovej postave mužstva, rodákovi z Fuentealbille, ktorý si v zápase s Los Che spôsobil problémy s kolenom. "Top kapitán, prajem ti veľa šťastia, aby si sa skoro uzdravil, potrebujeme ťa. Skvelá práca celého tímu !!!! Visca Barca," napísal na Twitteri.

Ter Stegen bol spokojný taktiež

Marc-André ter Stegen, nemecký gólman Azulgranas, neskrýval po skúške na Mestalle svoju radosť. "Za stavu 0-1 sme to mohli celé uzavrieť, potom sme však dostali dva góly, čo sme neočakávali, no teraz nám dôvod na radosť dáva skórovanie z poslednej minúty," analyzoval.

MAtSa tiež znepokojuje zranenie Andrésa Iniestu. "Patrí medzi najlepších stredopoliarov na svete a pochopiteľne sa nás to tak veľmi dotýka, pretože ide o mimoriadne dôležitú osobu pre klub, do nasledujúcich zápasov ale musíme ísť s cieľom vyhrať aj bez Andrésa," vysvetľoval.

Ter Stegen sa následne tiež vyjadril k výtržnostiam priaznivcov. "Nezaujíma nás to, pretože sa to týka fanúšikov súpera," vravel Nemec, ktorý taktiež odmietol kritizovať rozhodcu. "Nie je nutné hovoriť o arbitrovi, je nutné koncentrovať sa na hru, on je tu na to, aby robil rozhodnutia, pričom niektoré z nich sú jednoznačné a niektoré obtiažnejšie."

Busquets vyzýva hráčov k tomu, aby sa nevyhovárali

Sergia Busquetsa neovplyvnil ani horší vstup do zápasu, španielsky reprezentant sa rýchlo oklepal a tímu dopomohol k zisku dôležitých bodov. "Ako sa dalo očakávať, išlo o komplikovaný súboj, podobne ako všetky, ktoré sme na Mestalle odohrali, rovnako tak však bol vzrušujúci a veľmi náročný po fyzickej stránke. Vyhrať gólom z poslednej minúty pre nás znamená, že sme si duel odtrpeli, teraz sme však veľmi šťastní."

Na adresu rozhodnutí rozhodcov stredopoliar z Badie vyhlásil, že "sme boli svedkami viacerých kontroverzných situácií. Keď prehráte, je pochopiteľné, že máte tendenciu sťažovať sa na rozhodcu. Myslím si však, že na arbitra bol v toto popoludnie vyvinutý obrovský tlak a on odviedol tak dobrú prácu, ako bolo v jeho situácii možné. Na to, aby sme to vedeli zhodnotiť lepšie, by sme si museli prejsť zápas moment po momente. To, čo však bolo jednoznačné, bol pokutový kop."

Defenzívny záložník a jeden z nedotknuteľných Luisa Enriqueho taktiež nezabudol na slová venované Iniestovi. "Dúfam, že Andrés bude chýbať v najmenšom možnom počte zápasov. Pre nás je nesmierne dôležitý a v zápasoch, do ktorých nebude môcť nastúpiť, nám bude veľmi chýbať."

Denis Suárez voči Mallencovi diplomatický nebol

"Rozhodca toho povoľoval bez potrestania veľa. Začiatok zápasu správne nevyhodnotil a Iniesta tak skončil s nefunkčnou nohou. Zákrok Enza Péreza bol však v tomto zápase len jedným z mnoha. Mario Suárez mal vysoko nohu v každom jednom súboji, no následná žltá karta, ktorú dostal Sergio Busquets, značne zmenila jeho štýl hry," vravel 22-ročný futbalista.

A čo Iniesta? "Je nahnevaný, túži sa ale vrátiť," vravel Denis Suárez, ktorý na trávniku v priebehu druhého dejstva vystriedal Andrého Gomesa. "Tento zápas sme potrebovali vyhrať. Stáli za nimi fanúšikovia, práve na takýchto štadiónoch sa vyhráva La Liga," dodal.

Zdroj: sport.es, mundodeportivo.com
Foto: sport.es

Bramir

11
2016-10-23 15:17:01

1. Undiano Mallenco
2. Mateu Lahoz
3. Fernandez Borbalan

to je najvecsi rozhodc. vykvet Span. ligy k tym sa uz ani netreba vyjadrovat a dufame ze sa nam nas DON vrati co najskor a v plne sile a ukaze vsetkym ze este nepatri do stareho zeleza ..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.