Barca získala v deviatom kole najvyššej španielskej ligy cenné tri body, keď sa aspoň na zopár hodín dostala na čelo tabuľky po víťazstve na pôde Valencie. Kataláncov však stálo ich druhé striedanie 800 000 eur, ktoré aktuálne vedenie Blaugranas dlhuje Manchestru City.

Luis Enrique poslal v priebehu druhého polčasu do hry aj Denisa Suáreza, galícijský futbalista tak v drese prvého tímu Barcelony nastúpil do svojho jubilejného desiateho zápasu. Čo sa týka ligy, talentovaný futbalista v nej odohral už svoj duel číslo osem, pričom zvyšné dve stretnutia si pripísal v Španielskom superpohári. V Lige majstrov zatiaľ nedebutoval.

Denisov kontrakt však obsahuje pozoruhodnú klauzulu, ktorá núti Barcu platiť Manchestru City, bývalému zamestnávateľovi hráča, za každých desať odohraných súbojov 800 tisíc eur. Azulgranas tak uhradia anglickému celku svoju prvú čiastku, ktorá sa priráta už k vynaloženým nákladom na stredopoliara vo výške 1.8 milióna eur a ďalšiemu 800-tisícovom poplatku, ktoré zaňho Citizens zaplatiť museli v priebehu leta.

TIP | Rozhovor s Denisom Suárezom o všetkom okrem futbalu

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: footyheadlines.com, mundodeportivo.com

tominno9

top komentár
63
2016-10-23 14:27:52

"úžasné" zmluvy vieme uzatvárať!

fantomas

15
2016-10-23 14:53:18

SergiRamos tu nedávno postol odkaz, v ktorom sa písalo, že na odstránení tejto klauzle sa už pracuje. Ale tak bolo to len nejaké amatérske slovenské médium..

Roman7

9
2016-10-23 18:37:33

Co k tomu dodat amaterizmus barcelonskej prestupovej politiky

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.