Duel plný zvratov, zrejme takto možno najlepšie opísať včerajší súboj na Mestalle. Barca po polčase vyhrávala, no domáci dokázali zázračne v priebehu troch minút po zmene strán vyrovnať, ani to však Valencii napokon k zisku bodov nepomohlo. Ako sa ale darilo jednotlivým hráčom Blaugranas? Pozrime sa spolu na ich hodnotenia podľa katalánskeho denníka SPORT.

Ter Stegen - 5

Nemecký gólman v prvom polčase zachránil svoje mužstvo, keď tvárou v tvár výborne zasiahol pri pokuse Pareja. Po polčase ho však svojimi gólovými pokusmi prekvapili Munir i Rodrigo, MAtSovi ale možno len ťažko niečo vyčítať.

Sergi Roberto - 6

Canterano si prešiel testom, ktorým si prejsť musí každý špičkový krajný obranca. Nani ho otravoval po dobu plných deväťdesiatich minút a prinútil ho ostať neustále koncentrovaný. Väčší dôraz na povinnosti v obrane mu však nedovolil tak veľa ofenzívnych výpadov, nič to ale nemení na tom, že Sergi nám všetkým včera ukázal svoj pravý charakter.

Mascherano - 6

Mal náročné defenzívne úlohy, používal ale svoju enormnú inteligenciu a predvídanie, pričom vďaka týmto vlastnostiam útočníkom súpera v priebehu zápasu vypálil rybník hneď viacerokrát. Počas celého stretnutia sa do rozpakov dostal len dvakrát, to však naneštastie pri inkasovaných góloch.

Umtiti - 7

Francúz dokázal, že je barcelonským stopérom budúcnosti i prítomnosti. Na Mestalle ukázal všetky svoje prednosti: bol tvrdý v súbojoch, efektívny pri nahrávaní a predovšetkým dominantný vo vzduchu. Okrem iného tiež najčastejšie prihrávkami zásoboval Digneho.

Digne - 5

Cancelova aktivita v prvom polčase a pohyblivosť Munira po zmene strán prinutili Digneho hrať tak trochu sterilne. Francúzsky rodák mal isté problémy vo svojom priestore a včera sme od neho nevideli ani tradičnú podporu Neymara, ktorou bol v predchádzajúcich zápasoch príznačný.

Iniesta - N/A

Andrés nemal veľa času, aj tak ale predviedol svoje ohromné zručnosti v súbojoch jeden na jedného. Pri svojom treťom strete s hráčom súpera došla Pérezovi trpezlivosť a so snahou zastaviť ho tak futbalista Valencie išiel do riskantného sklzu. Mestallu opustil na zármutok fanúšikov FCB Iniesta len na nosidlách, keď si privodil problémy s krížnym väzom v pravom kolene.

Sergio Busquets - 6

Defenzívneho stredopoliara z Badíe sa podarilo hráčom Valencie vyšťaviť až do maxima. Tvrdá hra a vysoké napádanie ho nútili neustále meniť si svoju pozíciu. V Busiho podaní sa to začalo podporou tridentu a skončilo výraznou pomocou defenzíve. Je to jednoducho hráč na všetko.

André Gomes - 6

Portugalčan pri svojom návrate na Mestallu nezažiaril, mal problémy pri kombinácii so svojimi spoluhráčmi, nedarilo sa mu príliš presadzovať sa ani individuálne. Jeho najväčšou prednosťou bolo plynulé posúvanie lopty vpred, pričom v rozohrávke žiadnu chybu neurobil, čo je kľúčové.

Messi - 9

Valencia mu nič neuľahčila. Mario Suárez mu v prvom polčase uštedril tvrdý zákrok, Lea to ale nefrustrovalo a neodradilo, práve naopak, argentínsky futbalista podal ďalšie zo svojich galapredstavení. Messi po parádnej strele otvoril skóre a následne premenil v nadstavenom čase mimoriadne dôležitý pokutový kop.

Luis Suárez - 7

Uruguajčan neodohral svoj najlepší zápas, pri každom svojom dotyku s loptou ale pre rivala FCB predstavoval nebezpečenstvo. V prvom polčase Alves zneškodnil niekoľko jeho striel, po zmene strán už však na jeho koncovku nestačil. Suárez tiež vybojoval pre Barcu kľúčovú penaltu.

Neymar - 7

Brazílčan bol obzvlášť aktívny a úspešný najmä v dejstve číslo jeden, keď sa mu skoro nožničkami podarilo prekonať gólmana Valencie. V zvyšnom priebehu zápasu sa mu už ale pri individuálnych akciách tak veľmi nedarilo.

Náhradníci

Rakitić - 6

Chovrát prišiel do hry namiesto zraneného Iniestu a na začiatku druhého polčasu mal na kopačke druhý gól Barcy, Rakitićova strela ale namierila len do žrde. Jeho fyzická sila a oddanosť klubu udávala tón na konci stretnutia.

Denis Suárez - 6

Na trávnik prišiel po tom, čo nahradil Andrého Gomesa a jeho túžba pomôcť útoku bola celkom zrejmá. Do väčšej príležitosti sa však nedostal.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

galibier

20
2016-10-23 08:18:11

Gomes(pre mna vcera obrovske sklamanie),Digne,Busquets...Mat jednoho normalneho praveho obrancu(Vidala uz nepocitam,evidentne je uz len do poctu)tak na taketo zapasy kde hra super agresivny presing a ma v muzstve kondicne dobrych hracov ktori to vydrzia treba pouzit ako defenzivneho zaloznika Sergiho Roberta,hadam jedineho hraca ktory ma na to rychlostne aj fyzicky fond zvladnut to cely zapas.

sid1

10
2016-10-23 09:37:01

Pre mna gomes nebol az take sklamanie. Teda beriem to tak ze to nebolo najlepsie ale hra v strede sa odchodom iniestu rozpadla a cele to v zalohe skripalo. Rakitic na to kolko odohral podla mna odohral viac menej to co Gomes.

sherlock

3
2016-10-23 12:38:41

Umtiti určite výborný obranca, len podľa mňa na neho majú niektorí priveľmi ružové okuliare. Včera druhý gól jeho, otrasne tam bránil hráča valencie a spôsobil ešte jeden závar keď ter Stegen vychytal Pareja. Inak ale ide veľmi dobre do súbojov, hlavičku neprehral hádam ani jednu. Včera ale vôbec nevyvážal loptu, možno to nemal v popise práce ale niekedy si to priam pýtalo.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.