Po ročnej pauze budeme opäť svedkami zápasu o Supercopa de Catalunya. Minulý rok sa duel kvôli organizačným dôvodom nekonal, tento rok si ho ale budeme môcť vychutnať, no a v ňom hneď niekoľko hráčov, ktorých tak často za FCB hrať nevídame.

Naposledy v roku 2014 dvíhali nad hlavu trofej hráči FCB. Tradičný barcelonský duel sa uskutoční bez viacerých opôr Blaugranas, veľa nám o tom napovedala aj Luchova nominácia na zápas. Pred dvoma rokmi v zápase však nastúpil napríklad aj Luis Suárez, no a ten krásnym spôsobom prihral na gól Piquému.


FC Barcelona

V roku 2014 sa v Girone FCB podarilo vyhrať až po penaltách, jediný gól za Barcu vtedy dával Gerard Piqué. Dnes už vieme, že sa situácia z pred dvoch rokov nezopakuje, urastený barcelonský stopér je totiž medzi zranenými hráčmi spolu s Albom, Iniestom a Cillessenom, otázna je tiež situácia Rafinhu.

Je jasné, že kvôli nahustenému programu v zápase nemôžeme očakávať žiadne veľké hviezdy, o to väčšiu šancu však dostanú nádejní hráči z béčka, s ktorými sa v budúcnosti môže rátať aj pre prvé mužstvo. Do zostavy sa s veľkou pravdepodobnosťou dostanú Nili, Gumbau, Aleňa či Marlon.

Posledné roky sa o tom, kto tento pohár vyhrá, rozhodlo až v penaltách, ak by k tomu došlo i zajtra, tak sa môže v dobrom svetle ukázať taký Jordi Masip, pre ktorého to bude zajtra jedinečná šanca si zachytať.

Základná jedenástka sa odhaduje v podstate celkom zložito, Lucho môže prísť s viacerými variáciami, no momentálne najväčšou záhadou je absencia Aleixa Vidala v nominácii. Lucho chcel pôvodne do tohto stretnutia nominovať siedmych hráčov z A-tímu Barcy, najmä preto, aby sa rozohrali tí, ktorí až toľko priestoru nedostávajú. Medzi nimi mal byť Vidal, ten dnes absolvoval aj tréning, no zo záhadných dôvodov nakoniec z nominácie vypadol. Vraj má isté svalové problémy, k čomu sa však v španielskej tlači stavajú skepticky. Začína sa hovoriť už aj o tom, že Vidal jednoducho hrať za Lucha nechce.

Predpokladaná zostava: Masip, Nili, Mathieu, Marlon, Palencia, Denis, André Gomes, Gumbau, Arda, Alfaro, Paco Alcácer

RCD Espanyol Barcelona

Espanyolu sa už ako tradične posledné roky príliš nedarí. Rok čo rok bojujú o záchranu a i túto sezónu to vyzerá podobne. Zverenci Quiqueho Sancheza Floresa sa pohybujú opäť tesne nad pásmom zostupu.

Rival Barcy sa v lete v celku posilnil, no stratil napríklad Marca Asensia, ktorý sa vrátil späť do Realu. Veľmi cennou akvizícou je Diego López, ktorého si pamätáme ako brankára, ktorý pripravil o miesto v zostave legendárneho Ikera Casillasa.

Espanyol by mohol teoreticky zajtra nastúpiť s pomerne silnou zostavou, očakáva sa však, že si niektorí hráči zo základnej zostavy oddýchnu, minimálne budú určite teda striedať. Ani v tomto prípade sa nedá jednoznačne povedať, ako bude zostava mužstva vyzerať. Očakávame ale určite aj väčšie mená, šanca pokoriť Barcu neprichádza príliš často.

Predpokladaná zostava: Diego Lopez, Sanchez, Demichelis, Lopez, Lopez, Reyes, Fuego, Sevilla, Baptistao, Jurado, Caicedo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.