V lete prvý tím FC Barcelona posilnil okrem Andrého Gomesa a Paca Alcácera z Valencie, Samuela Umtitiho z Lyonu, Lucasa Digneho z PSG a Jaspera Cillessena, ktorý pôsobil v Ajaxe, aj Denis Suárez, ktorý sa na Camp Nou vrátil po pôsobeniach v Sevilli a Villarreale. V Katalánsku aktuálne robí všetky potrebné kroky pre to, aby sa stal kľúčovým mužom prvého tímu FCB.

Denis v plánoch Luisa Enriqueho figuroval už po skončení jeho hosťovania v Sevilli, pre sanckie FIFA sa však napokon astúrijský manažér so svojím tímom rozhodol, že pre neho bude najlepšie odísť z preventívnych dôvodov na jednu ďalšiu sezónu na El Madrigal. Jeho progres vo Villarreali sledoval mimoriadne pozorne Robert Fernández, ktorý dbal dôkladne na to, aby hráč pokračoval presne podľa Luchových predstáv, ten v ňom totiž videl potenciál budúcej opory celého tímu.

"Tréner je s ním skutočne spokojný," vravel Robert v nedávnom rozhovore pre BarcaTV. Jeho slová rozhodne prázdne neboli, naopak, považovať ich môžeme za dôkaz vynikajúceho vzťahu medzi koučom a jeho zverencom. Luis Enrique má voči stredopoliarovi obrovský rešpekt, na druhej strane ale cíti, že pri svojom ďalšom postupe bude pokračovať ešte nejaký čas.

Suárez toho odohral na začiatku veľa, pomaly začínal preberať zodpovednosť za zraneného Andréda Iniestu, no potom prišla porážka s Alavés a jeho herné vyťaženie mierne upadlo. Jeho absencia v nomináciách však rozhodne nie je tak markantná, ako tomu je v prípade Aleixa Vidala, Lucho totiž chápe, že hráč potrebuje nadobudnúť isté skúsenosti.

Kouč FCB neustále Denisa na tréningu povzbudzuje, snaží sa ho udržať psychicky na výslní, a to aj napriek tomu, že rodák z Pontevedry zatiaľ v Lige majstrov neodohral ani minútu. Pokiaľ ale nastúpi, zväčša pozitívne prekvapí. Kvalitný výkon podal na Balaídos i na Mestalli, keď prišiel do oboch súbojov ako striedajúci hráč. V zápasoch ho bolo vidieť, loptu si pýtal, hral bez strachu a svojmu manažérovi zatiaľ prejavenú dôveru opláca.

V Katalánskom superpohári kontroloval hru. Kým André Gomes má stále drobné problémy s porozumením jeho úloh v zálohe Blaugranas, Denis si už týmto procesom prešiel v rezerve a nové veci tak pre neho až tak nové nie sú. Proti Granade bude jedným z variatov, aj keď všetko nasvedčuje tomu, že v základnej jedenástke nastúpi Arda Turan.

Sám hráč svojej situácii dobre rozumie a snaží sa využiť každú minútu, ktorú na trávniku dostane, je si vedomý toho, že Luis Enrique ho hlboko rešpektuje a vidí v ňom hráča Barcy mnohých nasledujúcich rokov. Denis nezabúda na to, ako veľa ho stálo dostať sa do tímu, o ktorom sníval, a preto na sebe pracuje tvrdšie než ktokoľvek iný.

Jeho idolom je Iniesta a pravdepodobné je, že istú paralelu môže vidieť i medzi ním samým a práve kapitánom Blaugranas. Predtým, než sa legendárny Andrés stal na Cap Nou hviezdou najvyššej úrovne, si totiž tiež musel prejsť tréningami odmakanými bez sťažovania sa a bez akýchkoľvek známok netrpezlivosti.

Denis sa zatiaľ správa inteligentne, rešpektuje trénerský tím a váži si názory Roberta Fernándeza, ktorý len pred pár dňami vyhlásil, že Suárez je skvelým príkladom hráča s barcelonskou DNA, ktorý môže v strede poľa za Kataláncov hrávať ešte mnoho sezón.

Galícijský futbalista je pripravený čeliť novým výzvam. Jednou z nich by mohol byť aj zápas proti Manchestru City, teda družstvu, v ktorom on sám istý čas pôsobil, Txiki Begiristain v ňom ale potenciál budúcej opory tímu nevidel. Denis tak odišiel do Barcelony, kde sa po putovaniach v Sevilli a Villarreale vrátil po dvoch rokoch do prvého tímu.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Messi19

10
2016-10-27 10:44:39

To je naša budúcnosť!

Messi19

3
2016-10-27 11:41:10

Roman by mohol zainvestovať... :))))))))))))

Cingi

4
2016-10-27 11:34:18

Dúfam, že si čoskoro svoje miesto zastane aj Sergi Samper

michal1993

2
2016-10-27 14:05:09

Ma niekto lepšie odsledovaneho D. Suareza? Ja ho zatiaľ veľmi nesledujem, skôr Umtitiho, Digneho a Roberta som zatiaľ viac analyzoval ich prednosti a také veci. Budem vďačný ak sa niekto vyjadrí k jeho osobe. Ďakujem

fantomas

2
2016-10-27 18:07:54

Tak zápasy snáď pozeráš, môžeš si všímať aj viac hráčov.
Z môjho pohľadu však Denis zatiaľ pôsobí trochu ustráchane. Má na viac. Vo Villarreale, Sevilli a hlavne béčku hrával viac z krídla, takže mal ofenzívejšie úlohy a viac priestoru smerom dopredu a to sa odzrkadlovalo aj na jeho výkonoch. V áčku zatiaľ neukazuje to, na čo má. Rovnako, ako u Rafinhu, jeho výkony môžu byť o úroveň vyššie.

fantomas

2
2016-10-27 18:07:59

Oproti minulým sezónam má slabší ťah smerom dopredu, horší drive, býval (v béčku často spolu s Javim Espinosom) taký ťahúň akcii. Dôvody? Možno menšie sebavedomie, viac rešpektu a hlavne iné úlohy. V béčku hrával väčšinou z pozície Neymara, vo Villarreale zas klasického krajného záložníka (4-4-2). V Sevilli tá jeho sezóna, hlavne ku koncu nebola taká výrazná..

fantomas

2
2016-10-27 18:12:51

U nás ale majú ten ťah na bránu hlavne tí traja vpredu, takže nie je to nevyhnutné, ale Denis to dokáže. Na krídlo sa mi hodí viac ako Arda, je rýchlejší, svižnejší v práci s loptou, vie obísť hráča (u Ardu som na pochybách). V strede nemá toľko priestoru na pohyb. Nám sa presne do stredu hodí typ hráča Iniesta. Technicky a hlavne víziou skvelý.

fantomas

1
2016-10-27 18:12:58

Denisovi sa predsalen viac hodí tá krídelná pozícia. Alebo minimálne viac ofenzívna. Prihrávky (víziu) má lepšie ako Rakitić, tak Iniesta, Neymar, o Messim ani nehovorím.

Stále je však možné, že z Denisa vyrastie ďalšia legenda typu Xavi, Iniesta.

fantomas

1
2016-10-27 18:16:55

(ale tak nejako podrobne ho nesledujem, je pravda, že aj Villarreal aj Sevillu som si často zapol kvôli nemu a dos Santosovcom, ale nebolo to nejak extra pravidelne, v béčku som ho sledoval zápas čo zápas)

Roman7

-8
2016-10-27 18:16:34

Zatial hra strasne slabo ma co robit z momentalnych zaloznikov prveho timu ho radim jasne na posledne miesto

michal1993

0
2016-10-29 12:37:14

Dik za nove informacie :D

michal1993

0
2016-10-29 12:37:14

Dik za nove informacie :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.