V Španielsku je to veľká téma. Udalosti na Mestalle sa dokonca dostanú na arbitrážny súd a komentoval ich dokonca aj bývalý predseda Súťažného výboru ligy Alfredo Flórez.

Súčasný predstavitelia Súťažného výboru ligy totiž ostro kritizovali hráčov FC Barcelona za to, ako sa zachovali po premenenom pokutovom kope Lionela Messiho zo zápasu proti Valencii. Nepáčil sa im ani postoj hráčov po tom, čo boli zasiahnutí fľašami z hľadiska. Táto reakcia zo strany Súťažného výboru nebola primeraná, čo potvrdil aj jej bývalý predseda.

TIP | Tučný Ronaldo, ďalší na zozname zradcov


"Nie je vhodné, aby sa takéto odkazy či výčitky adresovali hráčom, keďže hovoríme o trestnom správaní, pretože za tento incident neboli potrestaní hráči. Nezdá sa mi, aby takýto postoj voči hráčom bol adekvátny. Tieto vyhlásenia nespadajú do pôsobnosti Súťažného výboru."

Súťažný výbor tiež tvrdí, že ak by hráči Barcelony prehnanými oslavami gólu fanúšikov nevyprovokovali, tí by na nich fľaše nehádzali. Bývalý predseda si však myslí, že takéto ospravedlnenie neobstojí.

"Takýto argument je na nič. Nemá zmysel hovoriť, že hráči provokovali fanúšikov. Nikdy počas mnohých rokov môjho pôsobenia som sa nestretol s takým argumentom, že hráči provokovali fanúšikov."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

fofo112

15
2016-10-28 12:39:49

nechápem ako môže niekto obhajovať fanúšikov,ktorí sa zachovali vandalsky,je na mieste radosť hráčov z golu ktorý padol v posledných sekundách a rozhodol výsledok.

Ladislavvs

9
2016-10-28 12:43:17

A čo mali robiť, keď za stavu 2:2 v poslednej minúte išli kopať penaltu? Jasné že sa tešili keď body potrebovali ako soľ a otočili zápas.. A to, že im Messi dačo povedal? Ruku na srdce, keby po Vás niekto hodí fľašu a kričí na Vás celý štadión, nepovedali by ste im niečo? Budú tu riešiť hráčov Barci, ale to, že oni hádžu fľašu po hráčoch(čo sa nestalo 1x) je normálne. A ešte s pokutou 1500, výsmech.

Ladislavvs

6
2016-10-28 12:45:30

Keď už, tak spravodlivý meter. Za katalánske vlajky 150 000 eur? Ok, tak za agresívne, opakované správanie fanúšikov 500 000 eur minimálne + zákazy vstupu na štadión.

Marian

6
2016-10-28 12:57:53

Kebyže som fanúšik Valencie a som za bránou, kde Leo dal penaltu v nadstavenom čase a prišli by sme tak o remízu a Neymar by mi ukazoval gestá, aké ukazoval, tak by som bol veľmi nahnevaný a rozhorčený. Kebyže som prezident LFP a zároveň madridista, tiež by sa mi zdal pád Suareza prehnaný ale ako prezident LFP by som to verejne nekomentoval. Kebyže som jeden z tešiacich sa hráčov FCB a hodili by medzi nás fľašu vadilo by mi to a vynadal by som súperovým fandom.Každý mal pocity adekvátne svojej pozícii, len Tebas prestrelil...

blauigrana

1
2016-10-28 13:09:18

je pravda že ten pád zaj*bal ako keby ho odj*bal sniper z 3m. ale trebas to troška dosr*l...ako si to takto pozerám Suarez vie velmi pekne prifilmovať veci :D

blauigrana

-2
2016-10-28 13:10:44

inak byť na mieste fanúšikov alebo madridista tak to tiež hateujem...

naqiria

4
2016-10-28 13:44:47

mas pravdu s ty suarezom. Akokolvek je to top striker sveta, co sa tyka filmovania, to miestami ide az do extremu. Vela ludi nadava na neymara ze filmuje, ale vzdy padne po faule, na rozdiel od suareza, ktory dokaze padnut aj ked tam dotyk nebol. Akokolvek mi je ako hrac sympaticky a clovek sympaticky, to co niekedy robi je, a hlavne vtedy ked sa mu nedari je trapne. Zaujimave ze taky Messi sa k takemu nemusi znizit...

naqiria

1
2016-10-28 13:45:25

sorry, miestami som to pisal ako madar :D

Roman7

5
2016-10-28 17:30:28

nikto fanusikov neobhajuje ani nikto netvrdi ze to bol spravne a nemalo by to byt poriadne potrestane ale fakt je ze neymar v tom urcite nevinne nie je jeho provokativne gesta a vykriky som si vsimol uz pri sledovani zapasu a nepotreboval som na to ani spomalene zabery ktore sa na internete objavil za 3 ci 4 dni

quentin

3
2016-10-28 19:15:13

Zdar všetci:D Čo sa týka filmovania hráčov FCB, zamyslel sa ktosi nad tou situáciou reálne? Vysvetlím. Predstavte si, že ste na ich mieste a "v klbku" oslavujete gól (je šum a fuk aký) a v letí medzi vás v danej milisekunde neznámy predmet. Kto z vás by sa neskrčil, možno aj nespadol, lebo by sa zľakol? Nie je to prirodzená reakcia? Áno, až zbadali tú fľašu, dali k tomu aj divadlo. Keby bol v tej fľaši nejaký bordel, jed, či by to bolo iné, je jedno! V PL by ten dotyčný nestihol dobehnúť k hajzlom a už by šiel pred sudcu! Riešenie 1500€ je výsmech futbalu a ľuďom, ktorí idú na futbal a s pocitom bezpečia berú aj deti. Dnes fľaša medzi hráčov a zajtra nedohodí a trafí kameňom dieťa v hľadisku pred sebou. Čo Vy na to?

quentin

1
2016-10-28 19:17:08

Zdar všetci:D Čo sa týka filmovania hráčov FCB, zamyslel sa ktosi nad tou situáciou reálne? Vysvetlím. Predstavte si, že ste na ich mieste a "v klbku" oslavujete gól a v letí medzi vás neznámy predmet. Kto z vás by sa neskrčil, možno aj nespadol, lebo by sa zľakol? Nie je to prirodzená reakcia? Áno, až zbadali tú fľašu, dali k tomu aj divadlo. Keby bol v tej fľaši nejaký bordel, jed, či by to bolo iné? V PL by ten dotyčný nestihol dobehnúť k hajzlom a už by šiel pred sudcu! Riešenie 1500€ je výsmech futbalu a ľuďom, ktorí idú na futbal a s pocitom bezpečia berú aj deti. Dnes fľaša medzi hráčov a zajtra nedohodí a trafí kameňom dieťa v hľadisku pred sebou. Čo Vy na to?

quentin

1
2016-10-28 19:18:49

Druhá vec, som presvedčený, že stať sa toto hráčom RM, tak by sme sa nestačili čudovať tým postihom, čo by nasledovali.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.