Barcelona sa stretáva s Manchestrom City posledné roky pomerne často. Za posledné roky je ale výrazne úspešnejším tímom práve katalánsky celok, ktorému sa podarilo vyhrať aj proti Citizens Pepa Guardiolu. Tentoraz ale hráčov Luisa Enriqueho čaká súboj v Manchestri.

Iba ťažko očakávať, že pôjde v Manchestri opäť o tak jednoznačné stretnutie, na Camp Nou to bolo totiž naposledy famózne predstavenie Lionela Messiho, ktorý rozhodol o tom, že Barca Angličanom nadelila menší výprask.


FC Barcelona

Barca vyhrala zo svojich posledných piatich zápasov až štyri. Po nečakane ľahkej jazde na Camp Nou ale prichádza v Lige majstrov i odveta, do ktorej budú musieť ísť Blaugranas v mierne oklieštenej zostave.

Chýbať budú stálice v obrane, Piqué a Alba, no zabudnúť nemôžeme ani na Andrésa Iniestu, ktorý bude kvôli zraneniu kolena pauzovať dlhšie obdobie. Pozornosť sa tak s istotou upriami na dvojicu Digne – Umtiti, ktorí v dueli dostanú kvôli zraneniam viacerých hráčov určite priestor.

Proti Citizens sa budú culés už tradične spoliehať na trio MSN, ktoré svojou kvalitou určite domácim problémy narobí. Špeciálne si budú novinári i odborníci všímať aj Luisa Suáreza, ktorý nedávno prevzal ocenenie Zlatá kopačka, no proti Granade zažil jeden zo svojich najhorších zápasov v drese FCB.

Veľmi dobre sa momentálne darí Rafinhovi, ktorý dal v La Lige zo svojich piatich striel päť gólov, a tak sa niektorí prikláňajú k názoru, že by si cestu do základnej zostavy nájsť mal. Vylúčiť v nej nemôžeme však ani Andrého Gomesa či Ardu Turana.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Digne, Mascherano, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Rakitič, André Gomes, Messi, Suárez, Neymar

Manchester City

Citizens Pepa Guardiolu zažívajú v posledných zápasoch menší útlm. Od prehry s Barcou prišli i ďalšie zaváhania a menšia strelecká potencia. Cez víkend si ale Angličania chuť napravili, West Bromwichu Albion nasúkali hneď štyri góly.

Proti svojmu bývalému klubu to v prvom súboji nevyšlo najmä Claudiovi Bravovi. Ten bude Manchestru na Etihade chýbať, 19. októbra bol totiž za ruku mimo pokutového územia vylúčený. Rátať ale Guardiola nebude môcť s Delphom, Sagnom a možno ani Zabaletom.

Cez víkend sa darilo najmä Argentínčanovi Agüerovi, ktorý dal podobne ako Gündogan 2 góly a očakáva sa, že by mohol byť najnebezpečnejším mužom domácich práve on. Štatistiky ale príliš útočníkov Manchestru nefavorizujú, v posledných piatich dueloch dokázali dať Barcelone len 2 góly.

Podobná improvizácia ako v Barcelone bude nutná i v tíme Pepa, tiež však najmä v obrane. Barcelona dala v posledných 20 vonkajších zápasoch v skupinách Ligy majstrov vždy gól, takže sa bude musieť mať súper jednoznačne na pozore, na druhú stranu ale City v Lige šampiónov neprehrali doma posledných 6 zápasov.

Predpokladaná zostava: Caballero, Kolarov, Otamendi, Stones, Clichy, Silva, Fernandinho, Gündogan, De Bruyne, Agüero, Sterling

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.