Pred zajtrajším stretnutím na štadióne Sancheza Pizjuána proti nepríjmnej Sampaoliho Seville sa na tlačovej konferencii objavil lodivod FC Barcelona Luis Enrique. Astúrijský manažér nezostal svojej povesti nič dlžný a opäť novinárov niekoľkými svojmi výrokmi mierne prekvapil.

Sevilla

"Sevilla pokračuje vo svojej evolúcii tímu, ktorý zmenil trénera, pochopiteľne však na plnú adaptáciu potrebuje čas. Do sezóny vstúpila veľmi dobre, predvádzala skvelý futbal, neustále útočila. Mali sme už to šťastie stretnúť sa s nimi v Superpohári, avšak proti tak veľmi motivovanému súperovi pôjde o mimoriadne náročný súboj."

Ciele

"Tu je nutné vyhrávať všetky zápasy, obzvlášť s prichádzajúcou reprezentačnou prestávkou. Body však rozhodne potrebujeme na to, aby sme sa priblížili k vrcholu tabuľky. Bude to zábavný zápas."

Súper

"Akonáhle sa darí, je to úspech všetkých - hráčov, trénerského tímu, manažéra. Pravdou ale je, že Sevilla mení každý jeden rok mnohých svojich hráčov, v tejto sezóne dokonca u nej prišlo aj k zmene na trénerskom poste. Nezlepšila len výsledky, hoci aj v tomto aspekte u nej možno vidieť pokrok, v lige sú konzistentnejší, doma vyhrali päť z piatich zápasov vrátane duelu s Atléticom. Sme si vedomí obtiažnosti stretnutia a vieme, že sa prezentovať budeme musieť v dobrom svetle."

Busquets

"Verejne Busquetsov prístup chválim, netreba to však preháňať. Vidím, že je na tom dobre, nášmu tímu veľa dáva pre svoje futbalové i líderské schopnosti, no nikdy nie je dobré preháňať to s chválou či sebakritikou."

Zranenia

"Čo sa týka zotavenia zranených hráčov, nemali sme žiadne zbytočné nádeje. Ich progres hovorí sám za seba. Sme tým, čím sme a sme s tým spokojní."

Kúpy počas zimného prestupového obdobia

"Barca musí byť vždy otvorená zlepšovaniu svojho kádra vo všetkých prestupových obdobiach. Pokiaľ k takejto možnosti dôjde za stanovenú cenu, spravíme to."

Superpohár

"Zápas Superpohára nám poslúži ako príklad, rozhodne sa však od neho nebude nič vyvíjať, pretože odvtedy sa toho veľa zmenilo. Ostávame jediným tímom, ktorý vyhral na štadióne Sancheza Pizjuána a posnažíme sa byť dostatočne komplexní na to, aby sme zdolali Sevillu opäť, i keď sme si vedomí toho, že to bude náročné."

Prirovnanie k cyklistike

"Je to ako na Vuelte či Tour, je potrebné pri snahe získavať tituly dbať na to, aby ste nestratili na čelo v prvých etapách veľa. Či už však boli čísla zo začiatku lepšie alebo horšie, nie je to niečo, čo by mi prekážalo, pretože v konečnom dôsledku zaváha každý."

Zranení hráči

"Nechýbajú mi len Piqué a Iniesta, ale všetci zranení hráči."

Rozdiel medzi herným prejavom doma a vonku

"Máme rovnaký postoj na domácom trávniku aj vonku. Barca sa snaží útočiť a brániť rovnakým spôsobom vo všetkých zápasoch, no pochopiteľne je jasné, že doma sa zápasy môžu vyvíjať jednoduchšie. Na všetky zápasy sa pripravujeme rovnako. V dueloch vonku nešpekulujeme, hoci by sme sa v nich mohli zlepšiť."

Zápas so City

"Našich prvých 40 minút bolo zrejme najlepších, aké sme tu počas môjho pôsobenia odohrali. Musíme ale analyzovať našich súperov na konci sezóny prirodzenejším spôsobom. Trošku viac opatrnosti by zrejme nezaškodilo, pretože tento trénerský tím stál za väčším ziskom titulov než ktokoľvek iný."

Naozaj najlepších 40 minút?

"Prečo som to povedal? Áno, boli lepšie ako tie na Bernabéu pri výhre 0-4. Je to skvelá spomienka, avšak veci sa musia zlepšovať."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

DanBarca

27
2016-11-05 15:54:59

Tých 40 minút sme hrali fakt dobre, City nevedeli čo majú robiť, len odkopávali lopty. Ten gól nás úplne položil.

GabrielSVK

13
2016-11-05 15:57:50

Za mňa najlepší zápas vôbec bol keď sme doma vyhrali nad Realom 5:0. To bol TOP zápas. Tá Iniestova prihrávka na Xaviho a to prebratie a vôbec ten gól, goláááááso, ale aj tá Messiho prihrávka na Villu na 4:0 to tiež malo oči. :D visca el barca

DanBarca

9
2016-11-05 17:56:52

Tak dobrých zápasov bolo veľa, na Bernabeu 6:2, doma 5:0, doma s AC Milánom 4:0, Bayern doma 3:0.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.