V dvanástom kole anglickej Premier League sa diali veci. Na Riverside Stadium sa proti sebe predstavili domáci Middlesbrough a hráči londýnskej Chelsea, pričom v stretnutí sme mali možnosť v akcii vidieť hneď viacerých exbarcelonistov.

TIP | Pedro porovnáva Hazarda s Messim

Zverenci Antonia Conteho sa po utešenom víťazstve na pôde nováčika dostali na prvé miesto tabuľky najvyššej anglickej súťaže. O jediný gól duelu sa postaral Diego Costa, pre španielskeho reprezentanta tak išlo už o desiaty zásah tejto sezóny, pričom mu tak v súčasnosti patrí pozícia najlepšieho strelca ligy.

Chelsea strelila v uplynulých piatich súbojoch hneď šestnásť gólov, avšak proti Middlesbrough sa The Blues presadzovali len veľmi ťažko. Disciplinované družstvo Aitora Karanku dlho odolávalo tlaku svojho súpera, keď vyzdvihnúť môžeme najmä parádny zákrok Víctora Valdésa pri Pedrovej strele.

Boro si v tejto sezóne pripísalo remízy s Arsenalom či Manchestrom City, nádeje tímu proti Chelsea sa však začali rozpadať po rohovom kope, po ktorom sa presadil Costa. V nasledujúcom priebehu súboja sme už žiadny iný presný zásah nevideli, keď sa presadiť nedokázali po veľkých príležitostiach Moses ani Negredo.

Z bývalých hráčov Blaugranas sme v akcii videli hneď viacero mužov. V bráne domácich hviezdil Víctor Valdés, ktorý zneškodnil hneď viacero pokusov Chelsea, Karanka do hry poslal aj Adamu Traorého, zrejme najaktívnejšieho hráča Middlesbrough, ktorý strávil v barcelonskej rezerve tri roky a za áčko FCB si pripísal jeden štart v Copa del Rey.

Conte na druhej strane postavil Pedra, ktorý sa dostal do štyroch šancí, vrátane nastreleného brvna po zmene strán, no šťastie mu neprialo a rodák z Tenerife sa tak do listiny strelcov nezapísal. Len na lavičke strávil celý zápas ďalší odchovanec Kataláncov, Cesc Fàbregas, ktorý v doterajšom priebehu tohto ročníka pravidelne narozdiel od Rodrígueza nehráva.

V hodnotení hráčov podľa portálu Goal dostal Valdés osem bodov z desiatich, keď podľa autoru ratingov predviedol jeden zo zákrokov sezóny. Adama dostal šesť bodov, Pedro na druhej strane sedem, keď u oboch hráčov bola vyzdvihovaná najmä ich neustála snaha.

Middlesbrough FC 0:1 FC Chelsea

Góly: 41' Diego Costa
Žlté karty: 8' Clayton, 74' Chambers - 51' Azpilicueta, 64' Luiz, 73' Kante

Rozhodca: J. Moss
Návštevnosť: 32704

Middlesbrough FC: Váldes - Chambers, Gibson, Barragán, Fábio (Downing 71') - Ramírez, Clayton (Fischer 83'), De Roon, Adama Traoré, Forshaw (Leadbitter 89') - Negredo.

Chelsea FC: Courtouis - Azpilicueta, Cahill, David Luiz - Alonso, Kanté, Matić, Moses (Ivanović 90') - Hazard (Oscar 90+'), Costa, Pedro (Chalobah 80').

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com
Foto: goal.com

MAESTROOO

17
2016-11-21 10:08:53

z 36 hráčov 4 z barcelony mi zase nepríde Zápas plný exbarcelonistov z toho Cesc vôbec nezasiahol :) článok pekný len by som upravil trošku nadpis :D

fantomas

5
2016-11-21 10:22:42

U Adamu vidieť obrovský pokrok, hlavne čo sa týka poctivosti smerom dozadu. Neostával visieť vpredu a spolu s Gastonom Ramirézom ťahali asi všetky akcie Boro. Plus naučil sa ťahať tie svoje prieniky viac do stredu ihriska. V béčku často končil mimo šestnásky, niekde pri rohu. Teraz, bolo to aj tým, že CFC nehrala vzadu uzatvorene ako tímy proti béčku, sa ocital skôr pred šestnáskou.

Costov gól bol aj o šťastí (mohli dať pokojne ďalšie 3), ale po repre pauze prijateľný výkon. Liverpool stratil, Arsenal remizoval s United, 3 body sa rátajú.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.