Barca bola bez Lea Messiho voči ultradefenzívnej Málage absolútne bezradná. Málaga ukázala, že jej pevný obranný múr nie je vôbec jednoduché prelomiť, no a keď sa to už aj podarilo, tak prišiel na rad parádny Kameni. Takto by sa dal najrýchlejšie zhrnúť to, čo sme v sobotu na Camp Nou videli. Redaktor SPORTU, Lluís Mascaró, však ďalej pokračuje aj s inými myšlienkami.

Barca má bez Lea, Suáreza a Iniestu problém. V sobotu chýbali všetci traja citeľne. Bez Iniestu tím stráca kontrolu, Messiho rolu v tíme snáď ani nemusíme nejak ďalej rozmazávať a Suárez je zas hráčom, ktorý dokáže v tej správnej chvíli rozhodnúť - tímu chýbal hráč, ktorý by jednoducho vedel skórovať. S celkom Juandeho Ramosa mala Barca obrovské problémy, pričom hostia dohrávali posledných 20 minút len s desiatimi mužmi, úplný záver dokonca iba z deviatimi. Na obranu hráčov Barcu treba však povedať to, že miestami chytil Kameni ohromné veci. To však nemôže celú situáciu ospravdelňovať.

TIP | Prečo Barca investovala do Paca?

Zápas s Málagou priniesol viacero zaujímavostí. Barca hrá často proti mužstvám, ktoré sa úplne uzatvoria, no väčšine to nevychádza, keďže ak má Barca priestor na tvorenie hry, tak zväčša skóruje. Hrať na bezgólovú remízu na Camp Nou je obrovský risk, ktorý vám nevyjde často. Ak je totiž v tíme Messi, tak je možné prelomiť aj tie najpevnejšie a najvyššie hradby. Bez Lea to jednoducho nie je tá pravá Barca, ktorá si poradí doslova s hocikým.

Absolútne vygumovaný bol Paco Alcácer, ktorého na konci zápasu zastúpil na hrote Piqué. Ten robil až do konca duelu jeho prácu, zostával vpredu a robil obrane súpera problémy. Bolo to však iba zúfalý pokus. Málage sa podarilo splniť to, s čím prišli na Camp Nou. Barca zas stratila ďalšie 2 body. Dokopy ich od začiatky sezóny zahodila 10, čo je veľa. Príliš veľa. Začína naháňačka za rozbehnutým Realom Madrid, ktorý v madridskom derby ukázal, že bude veľmi ťažké doháňať.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

sid1

5
2016-11-21 08:03:31

paco ma 1.76 a gerard 1.94. je celkom pochopitelne, ze kedze na konci to bolo viac menej o centroch preco tam isiel. Takze tazko tam mohol robit jeho robotu lebo urcite Alcácera nekupovali s tym, ze bude skakat ponad obrancov pri centroch :-).

AndreasGerardi

5
2016-11-21 08:48:13

Nerozumiem tej kritike smerujucej na Paca. Suarezovi trvalo 3 mesiace pokial sa ako tak chytil. A to hral zapas co zapas. V.Barcelone je 9 specificke miesto a asi najtazsie mozne na prisposobenie. Ja tomu chlapcovi verim. Len musi hrat viac ako zapas za mesiac.

petrarcha

1
2016-11-21 09:21:13

Presne ako píšeš. Lenže pri Suarézovi veľa minút mať zrejme nebude, takže sa do formy bude dostávať veľmi ťažko.Ako píšeš, to je ten rozdiel v začiatkoch Suaréza a Paca- počet odohratých minút.

fofo112

6
2016-11-21 09:55:48

konečne objektívne zhodnotený zápas odborníkom.

LRDK

1
2016-11-21 11:27:52

mne príde že pri mužstvách ktoré sú uzavreté by sme mali riešiť prechod do útoku rýchlejšie. Bolo to krásne vidieť pri akcii Neymara (okolo 60-70min) kde dostal loptu do pohybu smerom k bráne a bol schopný obísť 2 hráčov a išlo sa do brejku (skončilo to žltou kartou za faul kúsok za polovičkou ihriska) čo ale chcem povedať je že možností kedy Malaga nemala autobus v 16ke bolo asi 10 a náš prechod do útoku bol pomalý ťukes klasika. Neymar, Paco potrebujú lopty do pohybu nie do autobusu... toto sme hrali posledných 20min trošku rýchlejšia rozohrávka (samozrejme po ČK) ale bolo to cítiť. Nechápem tú kritiku na Neymara...je extrémne rýchly, technicky vybavený, s dobrou strelou a dokáže vyfaulovať obrancov. Neviem čo viac čakať od útočníka... nehovoriac o tom že si myslím (subjektívne), že mu až tak nesedí náš štýl hry.
Skôr mám obavy zo záložníkov keď tam nie je Andrés a Leo, úplne bezzubí všetci

STEFI

6
2016-11-21 13:39:54

Ale ten Paco sa v 1 polcase 30 minut nedotkol lopty!! V tomto zapase mal moznost ukazat sa,ale uuplne vyhorel. Uvidime ,co bude najblizsi zapas v lige,kde asi urcite zase nastupi.

StanoM

4
2016-11-21 16:19:05

Paco je totalne meganeviditelny, ako sa ho mozete zastavat ? A kedy sa akoze zohra ked bude na lavicke ? Vyhodene prachy, Sandro by zahral lepsie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.