Barca nemá najmenší priestor na vydýchnutie ani po skončení reprezentačnej pauzy. Po stretnutí s Málagou čaká na zverencov Luisa Enriqueho náročný duel na horúcej pôde Celticu, v ktorom si môžu Katalánci zaistiť istotu postupu do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Majster škótskej ligy stále fanúšikom Blaugranas veľmi dobre rezonuje v pamäti, proti Celticu, ktorý v lete začal vo svojom kádri po zmene na manažérskom poste drobnú revolúciu, sa totiž Barcelona predstavila na International Champions Cupe aj na domácej pôde v prvom zápase tejto skupinovej fázy Ligy majstrov.

Barca v júni po skvelom predstavení Ardu Turana i Aleixa Vidala zvíťazila 3-1, pričom gólovo sa okrem tureckej hviezdy presadil aj Munir el Haddadi. Smoliarom súboja bol Efe Ambrose, dvadsaťosem rokov starý nigérijský rodák, ktorému sa podarilo v tridsiatej prvej minúte nešťastne prekonať svojho vlastného gólmana Gordona.

Luchova ekipa má veľmi dobré spomienky aj na septembrový zápas na Camp Nou, kedy sa podarilo domácim po galapredstavení zvíťaziť sedemgólovým rozdielom. Hetrikom sa zaskvel Leo Messi, na listine strelcov nechýbali ani Luis Suárez, Andrés Iniesta a Neymar, mužom duelu sa však stal pochopiteľne práve Argentínčan, ktorý pridal aj niekoľko parádnych prihrávok.

Celtic Glasgow

O zverencoch Brendana Rodgersa je dobre známe, že pred svojimi vlastnými tribúnami niekoľkonásobne naberajú na sile. O ich kvalite pred domácimi fanúšikmi sa presvedčili aj premožitelia Barcy z Manchestru City, keď si Guardiolov mančaft odniesol zo Celtic Parku len jeden bod po remíze 3-3.

Najbližší súper úradujúceho španielskeho majstra je v súčasnosti v dobrej forme. Z uplynulých piatich stretnutí sa mu podarilo vyhrať štyrikrát, keď okrem víťazstiev v domácej lige pridal aj remízu na pôde Borussie Monchenglabach. Na druhej strane však Celtic príliš nepovzbudzuje štatistika posledných dvanástich súbojov v Lige majstrov, z ktorých odchádzal ako porazený hneď deväťkrát.

The Boys naposledy zdolali Barcelonu v novembri 2012, podariť sa im to pritom podarilo s rekordným pätnásťpercentným držaním lopty, k čomu im výrazne dopomohol aj domáci kotol, ktorý zázračne funguje vo väčšine stretnutí označovaných papierovo za najnáročnejšie.

Rodgers v nedávnom rozhovore vyhlásil, že jeho tím si verí a silného súpera môže zdolať. Kľúčom má byť podľa bývalého lodivoda Liverpoolu agresivita a snaha hrať svojou vlastnou cestou, hoci si dobre uvedomuje, že prezentovať sa ofenzívnym výkonom nebude jednoduché.

FC Barcelona

Reprezentačné pauzy – to je kapitola sama osebe. Počas tej uplynulej Luisovi Enriquemu vrásky na čele spravilo zranenie Samuela Umtitiho i problémy Sergiho Roberta, našťastie sa však aspoň druhý menovaný dokázal dostať už plne do poriadku. Ani katalánsky krajný bek ale nemôže hrať nonstop a tréner si to dobre uvedomuje.

Proti Celticu sa posnažia Blaugranas o spečatenie postupu zo skupiny, dôležité pre nich bude pochopiteľne aj prvá priečka, ktorá vôbec po prehre s Manchestrom City nevyzerá tak jednoducho dosiahnuteľná. Pozorne každopádne bude sledovať Barca i škótske družstvo súboj Manchestru City a Borussie.

Priaznivcom FCB začína z hľadiska zdravotných problémov blikať svetielko nádeje. Gerard Piqué je už plne fit, Andrés Iniesta sa veľmi rýchlo zotavuje pred El Clásicom a žiadne negatívne správy neprichádzajú ani v procese rekonvalescencie Samuela Umtitiho. Lucho bude pred nasledujúcou šnúrou mimoriadne náročných dueloch, medzi ktoré patrí Sociedad na Anoete či domáce El Clásico, potrebovať pochopiteľne v neposlednom rade aj silnú lavičku.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 23. november 2016

Čas: 20:45

Miesto: Celtic Park

Rozhodca: Daniele Orsata

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.