Barcelona opäť cestuje na Anoetu. Podľa skúseností z posledných rokov vieme, že na zverencov Luisa Enriqueho nečaká jednoduchý zápas, skôr naopak. Eusobiovi hráči hrajú navyše momentálne veľmi dobre, čo výjazd na Anoetu iba sťaží.

Minulú sezónu sme boli svedkami veľmi tesného duelu, v ktorom gól padol už v úvode, Barca však naň už nebola schopná reagovať. Real Sociedad vyhral, pričom na bránu Kataláncov vystrelil iba jediný raz.


FC Barcelona

Barcelona si cez týždeň poistila postup zo skupiny Ligy majstrov a kvôli ďalšiemu zaváhaniu Citizens rovno i prvé miesto. Teraz je ale opäť čas na ligu, v ktorej si už Real proti Sportingu splnil svoju domácu povinnosť, strata je tak momentálne 7-bodová.

Lucho dnes už zverejnil svoju nomináciu, v ktorej chýbajú okrem zranených Umtitiho, Mathieua a Iniestu i ďalší, menovite Masip, Vidal a Turan. V prípade prvého menovaného ide o rýdzo rodinné dôvody, brankár sa stal otcom, u Vidala sa Luis Enrique spomenul na tlačovke to, že si od neho pýtal povolenie zostať z rodinných dôvodov v Almeríi, no a Turek má zas chrípku.

Dobré správy sa ale predsa vynárajú. Iniesta je blízko k návratu a istá časť novinárov verí i v tom, že by do Clásico mohol byť pripravený aj Samuel Umtiti. Uvidíme, ako na tom reálne budú, no proti Realu budú potrební všetci.

Ako nastúpiť proti Baskom? Jednoznačne s tým najlepším, čo káder momentálne ponúka. Po veľmi vydarenom výkone Gomesa zo Celtic Parku je pravdepodobné, že si cestu do zostavy opäť nájde. Samozrejmosťou je MSN či účasť Piquého s Busquetsom.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitič, Gomes, Messi, Suárez, Neymar

Real Sociedad

Z posledných piatich zápasov vyhralo baskické mužstvo až 4. Eusebiovi zverenci poskočili v tabuľke až na piate miesto a na Anoete sa tak očakávajú hromy-blesky. Lucho je proti tomuto mužstvu navyše extrémne neefektívny, čo platí už od jeho čias v Celte Vigo.

Posledných 5 duelov na Anoete prinieslo až v štyroch prípadoch výhru domácich. O zakliatí tohto stánku snáď už ani netreba hovoriť, no domáci tréner žiadnu eufóriu nepripúšťa. Zranených má síce Bergaru i Parda, zato úplne fit je so šiestimi gólmi najlepší strelec tímu – Willian José.

Mladý Brazílčan je navyše spolu s Carrascom na prvom mieste, čo sa počtu domácich gólov týka. Zo šiestich celkových dal až 5 doma, čo ho stavia jednoznačne do polohy najobávanejšieho domáceho muža zápasu. Zle na tom však nie je ani Carlos Vela, ktorý dal túto sezónu už tiež 4 góly.

Ťažko očakáva, že v domácom zápase nastúpi Real Sociedad s hocičím iným ako s tým úplne najlepším. Bránu domácich bude kryť skvelý Rulli, do útoku zas budú trúbiť Prieto s Velom a Oyarzabalom. V strede útoku by mal fungovať už spomínaný Willian Jose.

Predpokladaná zostava: Rulli, Berchiche, Navas, González, Martínez, Prieto, Illaramendi, Zurutuza, Oyarzabal, Willian Jose, Vela

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.