Barcelona sa po remíze a ďalšej strate bodov na Anoete musí spamätať a pripraviť na veľké El Clásico. Pred veľkolepým stretnutím ale na Barcu čaká ešte pohárový zápas, kde ich vyzve mužstvo z Alicante. Naposledy sa s týmto klubom stretli Katalánci ešte v roku 2011.

Odveta na štadióne Josého Rica Peréza sa niesla v zmysle odplaty, keďže Barca predošlý zápas proti tomuto súperovi skončil domácou prehrou 0-2. Vďaka Pedrovi a Messimu sa však podaril dokonalý revanš.


FC Barcelona

Barcelona momentálne nemá najlepšiu fazónu. Proti Realu Sociedad sa síce ťažký zápas očakával, no snáď nikto si nemyslel to, že Barca za sebou zanechá takýto dojem. Okrem toho, že sa do Katalánska nepriviezli tri body, nás môže trápiť i to, že hostia nepodali adekvátny výkon.

Súper Barcy hrá momentálne v rovnakej súťaži ako béčko (Segunda División B), ktorému sa dokonca na samom začiatku sezóny podarilo na tomto štadióne triumfovať. A-mužstvo by to teda podľa logiky malo zvládnuť rovnako jednoducho.

Príprava na El Clásico je už v plnom prúde a prichádzajú konečne aj pozitívne správy. Barcelone sa zotavila dvojica veľmi dôležitých hráčov, Iniesta i Umtiti sú už momentálne v dobrej kondícii a existujú predpoklady, že ich oboch uvidíme v zostave proti Madridu, čo však vylučuje ich štart proti Herculés.

Ako teda bude vyzerať zostava? Priestor dostane určite viacero mladíkov, možno dokonca aj z B-tímu. Zostavu Luisa Enriqueho nie je úplne jednoduché predpovedať, pravdepodobné je však to, že sa do brány postaví Holanďan Cillessen. Tentoraz si však tipnúť zostavy jedného či druhého mužstva netrúfneme.

Hércules CF

Mužstvo Luisa Garcíu Teveneta sa po rokoch opäť stretáva s prvým mužstvom FC Barcelona. Pred niekoľkými rokmi sa Guardiolovcov podarilo tomuto mužstvu poraziť. Tentoraz však proti tímu z Alicante hrá to, že prehralo aj proti Barcelone B.

Tento klub nepatrí k tým, ktorého domáci štadión môžeme považovať za akúsi nedobytnú pevnosť. Podobné výsledky hráči z Alicante dosahujú doma i vonku. V ceste za Barcelonou vyradil Hércules tímy Cornellá, Cartagenu a Andorru.

Alicante sa vo svojej súťaži darí. V divízii síce kraľuje Barca B, no Hércules hrá zatiaľ pomerne kvalitnú sezónu. Posledné zápasy tomu síce nenasvedčujú, no i tak sa nachádzajú na veľmi dobrom šiestom mieste a so špičkou zatiaľ nestrácajú kontakt.

Klub z prístavného mesta takisto trápia zranenia, no ich tréner si nemyslí, že by to bolo niečo, kvôli čomu by mal byť duel s Barcou rovno zatratený. Tevenet tvrdí, že budú bojovať a snažiť sa dosiahnuť proti Kataláncom dobrý výsledok.

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.