Samuel Umtiti poskytol rozhovor pre France Football, v ktorom okrem iného hovoril aj o Iniestovi, Messim či svojich začiatkoch ako fanúšika Blaugranas.

Iniesta ho očaril

"Má tú schopnosť, že z komplikovaných vecí urobí jednoduché. Jeho vízia hry je úžasná. Nezbaví sa protihráča ako napríklad Neymar, ale robí to pomocou lopty svojským spôsobom."

Leo Messi

"S loptou na nohe dokáže hrať neuveriteľne jednoducho. Má vrodený talent, hoci veľa trénuje. Na tréningoch robí výnimočné veci. Niekedy nás míňa akoby sme boli kužele, aj mňa."

TIP | Rafinha v lete zvažoval odchod


Barca pod Pepom ho nudila

"Bolo to menej vášnivé. Svojim spoluhráčom som hovoril: 'mal som Barcu rád, ale keď sa pri lopte drží 10 rokov je to nudné. Neskôr sa hra mužstva opäť zmenila.'"

23-ročný stopér tiež priznal, že sa v Barcelone cíti veľmi akceptovaný a zapadol aj do šatne. Hoci sa po španielsky dokáže dohovoriť, stále sa tento jazyk musí učiť. Prezradil aj to, že ešte stále nenavštívil klubové múzeum, ale ako sám hovorí: "Trofej Ligy Majstrov chcem vyhrať a nie sa na ňu pozerať vo vitríne."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

cruyff

-7
2016-11-30 14:01:03

...cely svet sa na Pepovej tiky taka bavil obdivoval a z uzasom opisoval total=futbal a take ..ucho.. to nudilo. To asi chlapec hral fifa....visca..

Ladislavvs

19
2016-11-30 14:15:51

Posledný rok/dva to určite celý svet neobdivoval, skôr to už každého začalo nudiť.. obohratá pesnička, ktorá ku koncu už ani nefungovala lebo nás každý prečítal. Barcelone zmena systému len a len prospela.

Tomasisko

13
2016-11-30 15:06:06

Netaraj nezmysly. Pepovu Barcu nikdy nikto neprecital. Ze sme stroskotali na Chelsea, za to moze 20 spalenych sanci v dvojzapase. Vzdy zasnem nad tym, ako si fanusik po 3-4 rokoch nepamata rozdiel medzi Pepom a Titom Vilanovom. Bola to jeho Brca, ktorou sa zacala obohrata pesnicka s neustalym posuvanim lopty po sirke ihriska. Toto superi precitali.

barca10

0
2016-11-30 20:59:14

presne tak to bolo...

Jestper9

0
2016-11-30 19:22:24

Zo začiatku to bavilo. Aj keď aj vtedy bolo veľa odporcov, čo má radšj silovejší a dynamickejší, možno priamočiarejší futbal. Posledný rok Pepa na lavičke bol futbal až katastrofálne nudný. Naozaj. 30 prihrávok a ledva sme sa posunuly o 5 metrov a potom zase dozadu a márne dobíjania... Ako stále vravím. prvý rok LE a pod Rijkaardom najkrajší futbal pre mna z podania Barcelony

adel

-1
2016-11-30 18:45:29

ak su hrači naj tímu sveta kužele, prečo potom v zapase nevyhrame , ved iní potom musia byť čo ked naši su kužele,.....alebo len trosku prekrutení titulok?

cruyff

-2
2016-11-30 19:04:26

nečudujem sa, že Pep sa na adresu Umttitiho vyjadril kriticky...a čo sa týka Pepovej ery, tak je až zaražajúce, ako sa mnohým, naš jedinečný štýl, nepáčil a dokonca aj NUDIL. Ak teraz nejaké mužstvo predvedie akciu v prevedení TIKY TAKA, tak všetci šalejú. Naša hra nebola jednomesačná záležitosť, neprečítal nás vtedy nikto a dokonca Murko vyhlásil, že barca takto može hrať aj bez trénera...bola to strašná nuda !!!!

Jestper9

0
2016-11-30 19:28:06

Ludia majú právo na svoj názor. DOteraz poznám mnoho , čo tiki taku neznášajú. A napr. Pep s Bayernom a aj s Barcou aj tak nikdy nehral tak pekný futbal ako Bayern pod Heynckesom. To bola aj kombinácia aj rýchlosť. Pep sa na Umtitiho vyjadril kriticky. Moze. Podla mna zatial možno dokopy najlepšíe a najkonštantnejsie vykony podáva. Pep spravil zo zabijáckeho Bayernu nudný Bayern a vrátil ho späť do Nemecka len. S City okrem porazenia Barcelony tiež žiadna sláva. Podľa mňa je dosť precenený. V Barcelone mu vyšlo obdobie. To ano. Aj celej generácií. Ale LE má zatial trofejami horšie? Tato sezona zatial nič moc. Ale prodošlé sme hrali zlý futbal? Prvú pod ním priam parádne. Ani pod Pepom ma tak futbal nebavil. Bez srania sa a 1000 prihráviek. Pár presných trefných prihrávok, dakedy aj ťukes, ale hlavne zaujímavý futbal.

emiliano

-1
2016-12-02 08:35:19

LE priniesol len to, že treba v určitých momentoch preniesť hru rýchlejšie dopredu. Ale to povedal aj Pep pred ním, povedal: Na jednej strane rozohrávame preto, aby sme tu sústredili pozornosť súpera a potom preniesli hru inde. Ide len o to, kto tu hru prenesie v správnej chvíli - teraz je to Messi a Raky, keď je vo forme. Heynckes budoval tím dlhšie, prišlo obdobie, keď všetci boli v ideálnej forme a veku a vyhral LM. Keď prišiel tam Pep, už Ribery a Roben išli dolu formou a musel hľadať náhradu. Pep nevyhral LM s Bayernom, ale doma kráľovali bez konkurencie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.