Barca odohrala na pôde Alicante veľmi nudný prvý polčas. Hostia mali síce zápas pod kontrolou, no v prvom dejstve toho priveľa nevymysleli. V druhom spočiatku pokračovala sterilita hostí a Alicante tak trestalo. Už o niekoľko minút neskôr ale mladík Carles Aleñá ukázal, ako sa to robí. Vďaka gólom sa zápas rozbehol a pribudli aj šance, najmä na strane Barcy. Víťazstvo to však neprinieslo.

Aleñá dal vo svojom debute naozaj krásny gól. Bol však bohužiaľ jediným Barcy, otočiť sa výsledok hosťom nepodarilo. Gólové momenty nájdete tu, Semafor zas pod videom.

Červená: Výsledok

Hércules CF dokázalo túto sezónu poraziť i béčko, tam však samozrejme hráči z Alicante neboli natoľko uzatvorení. Celú situáciu to ale vôbec neospravedlňuje a pred El Clásicom sa žiadalo nad tímom z nižšej súťaže vyhrať. Kontrola nestačila, videli sme len 2 góly, ktoré si mužstvá férovo rozdelili. Rafinha bol pomerne stratený, Arda prišiel o 10 lôpt, Cardona a Gomes nedali tutovky. Škoda. V Barcelone bude treba vyhrať.

Oranžová: Paco neskóroval

Paco nie a nie vsietiť svoj prvý gól v drese nového zamestnávateľa. Do tímu Luisa Enriqueho prišiel v lete ako hráč, ktorý má práve v takýchto zápasoch zaskočiť za Luisa Suáreza a občas dať aj nejaký ten gólik. Stále neprešlo veľa času od jeho prestupu, no strelecká nemohúcnosť ho zjavne veľmi tiaži. Nemá tú ľahkosť a rýchlosť z Valencie a miestami to nie je ideálne ani pozične. V prvom polčase zahral zaujímavý priamy kop a okrem toho stihol vyrobiť z beznádejne vyzerajúcej situácie veľmi sľubnú šancu, ktorá však gólom neskončila. V druhom polčase bol ale opäť stratený.

Zelená: Návraty hráčov

Jasným tvorivým lídrom tímu dnes bol Denis Suárez, aktívni však boli aj Turan či Aleix Vidal. Poslednému menovanému sa konečne podarilo nájsť si cestu späť do tímu Luisa Enriqueho a my len dúfame, že sa chytí, pretože Sergi by zjavne potreboval občas aj vydýchnuť. Takisto Umtiti je späť, čo je výborná správa. Mladý Francúz riešil v zápase takmer všetky situácie s pokojom a je jasné, že do zostavy Barcy patrí. Ak si zoberieme, koľko má tento obranca rokov, tak je to pre katalánske mužstvo naozaj sľubné. Pri góle by sa však dala viesť polemika o tom, či to nebola z časti i jeho chyba. Napriek výsledku to ale zo strany Barcy nebol určite horibilný zápas. Opäť však zaúradovala strelecká nemohúcnosť.

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk
video: youtube.com

fantomas

26
2016-12-01 00:41:07

Pacov hlavný problém vidím v jeho nedôraznosti. Musí do tej šance vleteť, neváhať, urobiť vpredu vietor, dôraznejšie ísť do súbojov.. Za celý zápas si nevytvoril vyloženú príležitosť, mladý Cardona za necelých 20 minút hneď dve.

fantomas

10
2016-12-01 00:43:45

..navyše často sa mu stáva, že je úplne inde, ako by mal byť. Treba popracovať aj na tom, útočník jeho typu musí mať vlastnosť správneho výberu miesta. Keďže fyzicky to nie je žiadny bíč, musí to vykompenzovať pozične. Neviem či sa Paco nehodí skôr do systému s dvoma útočníkmi (aj keď ten systém nemám rád, hlavne 4-4-2 .. 3-5-2 je v pohode)

Rudla333

21
2016-12-01 00:53:46

Začíná to vypadat, že Paca opravdu budeme litovat :/
Ano, ještě je čas, ale tady nevidím problém ve formě, ale v tom, že prostě nezapadl do systému. On je zvyklý hrát v otevřeném prostoru, nabíhat na centry nebo kolmé přihrávky ze stran, jít sám na bránu... Barca ale většinou hraje proti betonu.

Paco má obrovskou kvalitu, v mnoha týmech by mohl být naprosto klíčový. Začínám se ale bát, že u nás mu to moc padat nebude :-(

charon1933

14
2016-12-01 09:27:17

Stále si stojím za svojím tvrdením že za Paca netrebalo dať toľko love a že si FCB mala nechať doma Munira. Zapadol už dávno v mužstve, hru FCB mal v krvi a z hráčmi na trávniku si rozumel .

okbor

3
2016-12-01 10:24:56

Ostáva len veriť, že dostane šancu sa vrátiť a že sa bude chcieť vrátiť.

BarcaFan4502

4
2016-12-01 11:02:51

Mám takú otázku, kedy konečne plánujú vyhrať, lebo herne sa trápime už od zápasu a malagou. Šere mňa už strelecká nemohúcnosť neya a suareza a o pacovi ani nehovorím.Preco nehráme pragmatickejšie. Mali by sme viac centrovať.Dufam že sa herný prejav zlepší a že to bude zase stará dobrá barca

fantomas

-1
2016-12-01 12:48:11

Viac centrovať? Presne naopak, kolmejšiu hru vyžadovať od stredopoliarov a zlepšiť pohyb v zálohe. Každý len stojí na svojom mieste a čaká. (včera sa to snažil zmeniť jedine Denis a aj to nie nejako extra)

Čo by riešili centre? Barça tak nikdy nehrala a dúfam, že ani hrať nebude. U nás by bol platný center možno tak ako zakončenie rýchlejšieho protiútoku, určite nie v takom statickom rozpoložení, v akom sa nachádzame (a hlavne súper) v trištvrte zápasoch už pár rokov.

BarcaFan4502

2
2016-12-01 14:35:36

centrovat preto pretoze suarez je celkom dobry hlavickar a po druhe preto lebo barcelona ma vela zbytocnych prihravok
a hraci si nahravaju takmer do prazdnej a to casto nevychadza, a dalej treba viac strielat spoza 16 lebo jediny kto spoza 16 vystreli je messi a to iba niekedy,najcastejsie z priamaku

fantomas

-1
2016-12-01 15:06:07

Stojím si za tým, že Barça centrovať nemôže. Môže, keď ku koncu zápasu prehráva, je vpredu Piqué a nesystémovo sa to len trieska do šestnásky.

Ale ako systém by to nefungovalo. Jednak by to vyzeralo hrozne a ani by to nefungovalo.

Suaréz dobrý hlavičkár? OK, nie je zlý, ale čo urobí proti vyšším a statnejším stopérom? Centrované lopty jednoducho pre Barçu nie sú a je absurdné myslieť si opak. Bolo by to strašne nesystémové, iracionálne a zbrklé.

BarcaFan4502

2
2016-12-01 20:55:11

Milión prihrávok dozadu a prd z toho nie je cesta k úspechu treba viac riskantnych prihrávok a nie furt prihrávky na istotu na brankára.treba herný prejav zatraktívniť, nebáť sa využiť šancu na protiutok a nebáť sa centrovať keď to nejde po zemi.

BarcaFan4502

3
2016-12-01 11:03:30

Mám takú otázku, kedy konečne plánujú vyhrať, lebo herne sa trápime už od zápasu a malagou. Šere mňa už strelecká nemohúcnosť neya a suareza a o pacovi ani nehovorím.Preco nehráme pragmatickejšie. Mali by sme viac centrovať.Dufam že sa herný prejav zlepší a že to bude zase stará dobrá barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.