Mesiac november bol v španielskej najvyššej súťaži opäť plný zaujímavých chvíľ. Jednoznačné výsledky striedali vyrovnané duely, ktoré vyrážali fanúšikom dych, svedkami sme tiež boli niekoľkých nečakaných súbojov. La Liga Santander sa rozhodne musela páčiť všetkým fanúšikom.

V predposlednom mesiaci roka sa odohrali tri kompletné kolá, v ktorých sme si celkovo mohli vychutnať tridsať zápasov. V tabuľke sa na prvom mieste osamostatnil Real Madrid, ktorý využil dve novembrové remízové zaváhania Barcelony a na čele si vytvoril šesťbodový náskok. Dobré postavenie si stále drží aj Sampaoliho Sevilla, ktorá stráca na Kataláncov len jeden bod, kým štvrté Atlético má ešte o dva body menej.

Prekvapenie mesiaca

Za prekvapenie mesiaca možno označiť bez najmenších diskusií mužstvo Eusebia Sacristána, ktorého Real Sociedad dýchajúci na pohárovú Európu zvládol papierovo mimoriadne náročný program dokonale. Svoju úspešnú púť začal doma proti Los Colchoneros, keď po kvalitnom výkone tím zo severu Španielska zdolal Simeoneho družstvo 2-0. San Sebastian následne nedal šancu Gijónu, ktorému na El Molinón nasúkal tri góly, pričom november ukončil parádnym duelom na Anoete proti Barcelone, keď favorita jasne prehral a napokon získal bod po remíze 1-1.

Zápas mesiaca

Medzi najnapínavejšie stretnutia tohto roka na Pyrenejskom polstrove rozhodne patril duel, v ktorom na seba narazili Deportivo La Coruña a Sevilla. Domáci mali pri netradičnom obednom čase výkopu obrovskú šancu na zisk troch bodov, keď ešte v 86. minúte vyhrávali, no následne, nanešťastie pre skoro 21 000 fanúšikov na štadióne, sa strelecky presadili Vitolo a Mercado a Andalúzania si tak odniesli dôležité víťazstvo.

Sklamanie mesiaca

Adeptov na toto ocenenie bolo pochopiteľne viac, november nebol pozitívny pre viacero tímov, spomedzi všetkých však vyčnieva Atlético Madrid, jeden z adeptov na titul, ktorý získal z celkového počtu deviatich len tri body. Iste, minuloroční finalisti Ligy majstrov sa stretli s Realom Madrid i Realom Sociedad na Anoete, dvomi neľahkými súpermi, no faktom ostáva, že nás sklamali skôr jeho výkony, ktoré ani zďaleka nenaplnili naše očakávania. Los Colchoneros si ale aspoň ćiastočne napravili chuť na pôde Osasuny, keď vyhrali 0:3.

Gól & akcia & zákrok & mesiaca

Najpohľadnejší presný zásah zaznamenal Íñigo Martínez, hráč Realu Sociedad, ktorému sa podarilo presadiť sa parádnym spôsobom po výborne trafenom priamom kope.

Pomyselnú cenu za najkrajšiu akciu si od nás odnášajú hráči Celty Vigo, ktorí v trinástom kole nedali Getafe svojou kombináciou pri bránení žiadnu šancu.

Cenu za najlepšie zákroky jednoznačne získava Carlos Kameni z Málagy, ktorému sa podarilo priviesť do nepríčetnosti hráčov Barcelony. Za spomenutie stojí najmä Neymarova obrovská príležitosť.

Zdroj: forcabarca.sk @meetee
Foto: archív, tsmplug.com, evysledky

sparky

8
2016-12-05 21:06:03

od kedy vyhral Leicester premier league dajak začali aj slabšie tímy hrať pekný futbal

MeeTee

18
2016-12-05 21:08:59

Mozno si to len ludia zacinaju viac vsimat. :)

arogantaldo

4
2016-12-06 09:54:02

tak

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.