Skupina C už je v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži rozhodnutá. Do vyraďovacej fázy Ligy majstrov s určitosťou z prvého miesta postúpi Barca, Manchester City bude druhý, na tretej priečke sa umiestni Borussia Mönchengladbach a poslední skončia škótski majstri zo Celticu. Na Blaugranas však aj tak čaká ešte jeden zápas.

FC Barcelona si na domácom trávniku zmeria sily so štvrtým tímom minulej sezóny najvyššej nemeckej ligy, mužstvom Andrého Schuberta Borussiou Mönchengladbach, ktoré dokázali na jeho štadióne zdolať po nie príliš presvedčivom výkone bez Lea Messiho. V BORUSSIA-PARKU museli doháňať jednogólové manko po góle Thorgana Hazarda, na ktorý však dokázali strelecky odpovedať Arda Turan a Gerard Piqué po zmene strán. Išlo o jediné stretnutie týchto dvoch celkov v ich stošestnásť, respektíve stosedemnásťročnej histórii.

28-09-2016 Borussia Mönchengladbach 1 - 2 FC Barcelona

FC Barcelona

Katalánci musia jednoducho povedané súboj s nemeckým zástupcom mimoriadne zaujímavej skupiny prežiť. Očakávať môžeme, že si zahrajú vo výraznom počte náhradníci i hráči, ktorí nedostávajú veľa príležitostí, jedno je však isté, ako prezradil na tlačovej konferencii Luis Enrique, od začiatku nastúpi aj Lionel Messi, ktorého bude zajtra hnať špeciálna motivácia. Argentínčan by totiž v prípade, že by strelil tri góly, prekonal Ronaldov rekord jedenástich presných zásahov v skupinovej fáze Champions League, pričom zabúdať nesmieme na to, že Leo do jedného duelu, mimochodom práve proti Borussii, pre zdravotné problémy nenastúpil.

Lucho tiež novinárom povedal, že ho výsledok stretnutia absolútne netrápi, jeho jediným cieľom bude, aby si zápas užili jeho zverenci, no tiež v neposlednom rade fanúšikovia. Podľa jeho mienky budeme svedkami skúšania rôznych nových herných prvkov.

Do normálu sa pomaly dostáva aj zdravotný stav futbalistov úradujúceho španielskeho majstra, v súčasnosti je jediným zraneným hráčom v kádri Jéremy Mathieu, ktorému táto sezóna nepraje a mimo by mohol byť ďalších pätnásť dní. Na druhej strane sa však v El Clásicu vrátili do nominácie Samuel Umtiti a Andrés Iniesta, pričom druhý menovaný sa dostal aj na trávnik, keď patril k najlepším hráčom na ihrisku. Na druhej strane sme mohli badať drobnú únavu na Piquém či Neymarovi, ktorým by tak prípadný oddych padol len a len vhod.

Katalánci v uplynulých piatich dueloch dokázali vyhrať len raz. Pokiaľ sa ale pozrieme na súperov, ktorým hráči astúrijského manažéra čelili, konštatujeme, že o tragickú štatistiku nejde. Pochopiteľne mrzí zo všetkého najviac strata dvoch bodov doma proti Málage, ktorú podržal najmä skvele chytajúci Kameni, na ktorú nadviazalo víťazstvo so Celticom po dvoch Messiho góloch. Nasledovala remíza na Anoete po zle predvedenom výkone a ďalší nie príliš veselý súboj v Copa del Rey proti Hérculesu, aby celý tento kolotoč ukončilo víkendové El Clásico. V prestížnom meraní síl s Realom Madrid mala Barca navrch, no po Ramosovom góle z nadstaveného času sa body delili.

Borussia Mönchengladbach

Súčasná forma Borussie je znepokojujúca. Aj napriek tomu, že tímu sa podarilo prebojovať z tretieho miesta do vyraďovacej fázy Európskej ligy, sa od neho očakával v Lige majstrov väčší odpor, keď Die Fohlen môže mrzieť hlavne premárnené vedenie s Barcou aj strata bodov so Celticom.

V Bundeslige najlepšie vystihuje celok číslo trinásť. Mönchengladbach je aktuálne na neprijateľnej trinástej priečke, keď si po trinástich kolách na svoje konto pripísal len tri výhry a po ďalších štyroch remízach a šiestich prehrách získal len trinásť bodov. Na prvé Lipsko stráca už neuveriteľných dvadsať bodov, čo je vzhľadom na jeho minuloročné štvrté miesto obrovským sklamaním.

So Schubertovými zverencami si naposledy jednoznačne poradili úradujúci vicemajstri nemeckej ligy z Dortmundu, ktorí aj s Marcom Bartrom v základnej jedenástke po dvoch ďalších Aubameyangových góloch dokázali zvíťaziť 4:1. Za hostí sa presadil len Raffael, tridsaťjeden rokov starý brazílsky rodák, ktorému chýba k dosiahnutiu jubilejných sto ligových zápasov za svoj aktuálny klub jeden jediný odohraný súboj.

Žriebätá sa budú chcieť pred celým futbalovým svetom na Camp Nou ukázať a dokázať svojim fanúšikom, že aj napriek zlému vstupu do sezóny majú stále v úmysle niečo s týmto ročníkom urobiť. Problémom by mohli byť hneď štyri prípadné absencie, pre zranenia by nastúpiť nemuseli Herrmann, Traore, Stindl a Schulz.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 6. december 2016

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 5

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

STREAMCOMANDO

0
2016-12-06 17:39:00

Dnešní ŽIVÝ HD přenos zdarma - http://www.streamcomando.com/... :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.