Na tlačovej konferencii sa pred zápasom Ligy majstrov s Barcelonou objavil tréner Borussie Mönchengladbach, André Schubert. Nemec si je vedomý sily domácich, no chce, aby jeho tím ukázal, čoho je schopný a dostal sa z krízy, ktorou aktuálne prechádza v Bundeslige.

Význam zápasu

"V posledných rokoch sme veľmi tvrdo pracovali, aby sme hrali v Lige majstrov. V utorok večer to preto bude znamenať veľa. Bude naozaj špeciálne hrať na Camp Nou, pre Borussiu to tam bude vôbec prvý súťažný zápas. Je to pre nás veľká česť. Proti nám bude stáť jeden z najlepších tímov na svete. Získali sme právo súperiť s nimi a teraz musíme nájsť spôsob ako udržať ich útočnú hrozbu, no takisto ponúknuť aj niečo smerom dopredu. Budeme musieť mať plán, rovnako ako v prvom zápase, kedy sme hrali veľmi dobre. Avšak je pravda, že domáce stretnutia sú úplne odlišné od tých na ihriskách súperov."

Zo súpera strach nemajú

"Je to futbal a je to len jeden zápas. Bude to však pre nás veľkou výzvou a máme veľký rešpekt k nášmu protivníkovi, no rozhodne sa nebojíme. Barcelona je skvelý tím a vieme, že loptu nebudeme vídať často, ale musíme byť disciplinovaní pri bránení. Nebudeme sa často dostávať do šancí, takže z toho mála, čo si vytvoríme, treba vyťažiť maximum."

Základná jedenástka Barcelony

"Momentálne je pre nás ťažké odhadnúť, kto z nich bude hrať. Ale to, čo je zrejmé, je, že ich štýl hry sa nezmení, bez ohľadu nato, kto bude hrať a kto nie. Budú sa snažiť využiť svoje silné stránky, čo znamená veľa držania lopty, dobrú pozičnú hru a vysoké napádanie. Majú neskutočných hráčov, ale nezáleží na tom, kto bude na ihrisku. Urobíme maximum, aby sme si zajtra večer zaistili ten najlepší možný výsledok."

Neymarove zranenie

"Nikdy nie som rád, keď hráč nemôže hrať. Vždy je lepšie, keď majú oba tímy plný počet hráčov a je z čoho vyberať. Bohužiaľ je to veľmi zriedkavý prípad. Neymar nie je len hráčom základnej zostavy, ale pre Barcelonu je extrémne kľúčový."

TIP | Luis Enrique: Najlepším liekom je víťazstvo

zdroj: borussia.de

foto: eonsport.com

gabo111

5
2016-12-06 17:15:21

nič nechcem hovoriť, ale Barca je nebezpečná. Mali by sa báť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.