Marocká kráľovská futbalová federácia (FRMF) sa podľa správ médií pokúša získať futbalistu Valencie Munira El Haddadiho. Hráč marockého pôvodu je v súčasnosti reprezentantom Španielska, no všetko sa môže zmeniť.

Denník Al Massae vo svojom vydaní z 8. decembra píše, že FRMF má niekoľko vážnych argumentov na to, že Munir má reprezentovať Maroko. Vzhľadom na to, že Munir má okrem španielskeho aj marocké občianstvo, na základe predpisov FIFA by mohol reprezentovať Maroko, pretože nedosiahol vek 23 rokov a takisto kvôli tomu, že národné tímy Španielska a Maroka nepatria do tej istej konfederácie. Okrem toho, Maroku do kariet nahráva aj fakt, že Munir nebol povolaný ani na posledné Majstrovstvá Európy.

TIP | Najlepšie nezarába ani Messi, ani Ronaldo


Munir si svoj debut za Španielsko odbil v roku 2014, kedy v drese La Furia Roja nastúpil na 15 minút v zápase proti Macedónsku. Vtedy si mnohí mysleli, že Španielsko si Munira definitívne poistilo, ale opak je pravdou. Zdroje z prostredia hráča dokonca uvádzajú, že Munir s reprezentovaním Maroka údajne súhlasil.

V roku 2014 v BeIN Sport dokonca povedal: "Nezatváram dvere pred nikým. Ak v budúcnosti budú chcieť, aby som hral za národný tím Maroka, bez problémov to urobím."

zdroj: moroccoworldnews.com
foto: moroccoworldnews.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.