Pred odletom do Kataru čaká na Barcu prioritne ešte ligový zápas. Chlapci Luisa Enriqueho cestujú do Pamplony, kde ich vyzve domáca Osasuna. Tá sa túto sezónu zatiaľ trápi a momentálne jej patrí posledná pozícia v tabuľke.

Keď sa Barcelona naposledy s Osasunou stretla, tak to bolo naozaj veľké gólové divadlo. Výsledok 7-0 na Camp Nou je nezabudnuteľný a mnohí hráči si ho ešte aj dnes dokonale pamätajú.


FC Barcelona

Katalánskemu celku sa konečne podarilo naladiť na víťaznú vlnu. Vďaka streleckému koncertu Ardu Turana sme boli svedkami vysokého víťazstva v Lige majstrov, teraz je však na rade liga, kde má tento klub výraznejšie resty.

Posledné 2 zápasy skončili pre Blaugrana remízou, pričom boli tieto stretnutia úplne rozdielne. Na ihrisku San Sebastiánu Barca absolútne nemala na domácich nárok, zatiaľ čo domáce El Clásico bolo viac-menej jej záležitosťou. V oboch prípadoch sa zrodila remíza 1-1, ktorá sa ale zajtra už nemôže opakovať.

So zraneniami je to momentálne v tíme už celkom pozitívne. Fit už nie je iba Jérémy Mathieu, ktorému sa zranenie obnovilo. Barca môže konečne rátať s Iniestom i Umtitim, navyše sa Luchovi obnovila dôvera vo Vidala, čo je výborná správa. Chýbať ale určite bude Neymar, nie však kvôli zraneniu, ale žltým kartám.

Nevidíme dôvod, prečo by zajtra Astúrčan neposlal na ihrisko veľmi silnú zostavu. Je síce pravda, že sa hrá na pôde posledného tímu, no body sa musia zbierať i tu, takže sa môžeme tešiť na silnú barcelonskú zostavu.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta, Rakitič, Messi, Suárez, Arda

CA Osasuna

Tímu z Pamplony sa proti Barcelone podarilo vyhrať iba jeden zápas z posledných desiatich, pričom v šiestich z nich Osasuna ani neskórovala. Podobne nepriaznivú štatistiku však má i v lige, najmä na domácej pôde, kde sa jej z posledných 14 zápasov podarilo vyhrať tiež iba jeden, ešte v roku 2014 proti Betisu.

Domácemu celku sa nedarí herne, no najmä strelecky, keďže je najmenej skórujúcim mužstvom v La Lige Santander so 4 gólmi. Taký Leo dal Pamplone v posledných 8 zápasoch až 15 gólov!

Čo sa týka zranených hráčov, tak na tom Osasuna nie je najhoršie, i keď jej budú chýbať zranení Flaňo a Digard, ani jeden z nich však nepatrí k pravidelným hráčov objavujúcim sa v základnej zostave trénera Joaquina Caparrosa.

Tréner domácich nebude mať príliš na výber, proti Barcelone jednoducho musíte vybehnúť na trávnik s tým najlepším, čo máte. Chýbať by v zostave určite nemal Oriol Riera, ktorý predstavuje pravdepodobne najväčšie nebezpečenstvo mužstva z Navarry.

Predpokladaná zostava: Nazuet, Clerc, García, Flaňo, Bonnin, Berenguer, Čaušič, Oier, Torres, Riera, Riviere

Info o zápase

Dátum: 10. december 2016

Čas: 13:00

Miesto: El Sadar Stadium, Pamplona

Prenos: Digi Sport 3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.