Barca sa už zajtra stretáva s mestským rivalom Espanyolom. Pred šestnástym ligovým kolo prichádza na Camp Nou štvrté najúspešnejšie mužstvo z ihrísk súperov, s ktorým sa Barca vie občas potrápiť i vysoko vyhrať. Posledné roky to síce bolo na štadióne FC Barcelona jednoznačné, teraz však prichádza dobre nastavený Espanyol.

Lucho sa opäť aj pred týmto zápasom posadil pred novinárov, ktorým povedal, že očakáva dobrý duel, v ktorom sa stretávajú mužstvá v priaznivej forme. Zároveň však verí, že sa to zaobíde bez brutalít.

Derby

"Derby zápas je vždy dôležitý pre všetkých culés, je to jednoducho trocha iný typ stretnutia. V každom meste poznáme takéto merania síl, sú pekné, hlavne ak ich vyhráte."

Forma mužstiev

"Obe mužstvá stretáva tento zápas v dobrej forme. Bude to ťažký zápas, Espanyolu je náročné dávať góly, očakávame divácky atraktívne stretnutie."

Skúsenosti z minulých duelov

"Nebrali sme do úvahy predošlé zápasy, sú tam už iní hráči a iný tréner. To, čo sme do úvahy brali, sú naše posledné zápasy."

Čo od nich čakať?

"Na to, aby sme mohli povedať, na akej sú úrovni, musíme počkať do záveru zápasu. Sú veľmi dobre organizovaní, hrajú v bloku, dobre vystupujú proti lopte a idú do rýchlych protiútokov. Nedajú vám priveľa voľného priestoru, navyše majú schopných a rýchlych hráčov, ktorí vedia vytvárať nebezpečenstvo."

Suárez 2021

"Vždy, keď niektorý z hráčov predlží svoju spoluprácu s tímom, tak sú to veľmi dôležité správy, ktoré posilňujú klub i ostatných členov mužstva."

Moderné technológie vo futbale

"Som za všetko, čo pomáha rozhodcom. Evolúcia futbalu by mala ísť týmto smerom, mali by sme zvážiť všetko, čo pomôže kolektívu rozhodcov."

Nervozita na ihrisku

"Dúfam, že to bude o futbale, je dôležité vedieť kontrolovať svoje emócie, aby sme ukázali, že je to šport."

Náskok Realu Madrid

"Dôležité je vyhrávať. Jediným spôsobom, akým môžeme s rivalmi držať krok je ten, že aj tento zápas vyhráme."

zdroj: fcbarcelona.es
foto: mundodeportivo.com fcbarcelona.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.