Barcelona si v mestskom derby s Espanyolom poradila bez najmenších problémov a za sebou zanechala aj parádny dojem. Po sérii slabších výkonov sa do priaznivej formy vracajú viacerí hráči, čo nás samozrejme môže len a len tešiť.

Do bilancovania výkonov sa opäť pustil SPORT, ktorý logicky ocenil najmä trojicu Suárez, Messi, Iniesta. Denník ale ocenil v podstate celé mužstvo, ktoré hral včera na naozaj veľmi vysokej úrovni. Poďme sa spoločne pozrieť na jednotlivé známky hráčov.

Ter Stegen – 7

Bol spoľahlivý. Čo-to síce pokazil v rozohrávke, no viackrát svojim obrancom pomohol a vynikal najmä výborným čítaním hry. Za gól príliš nemohol, celý tím si však za svoje úsilie zaslúžil udržať si v tomto derby čisté konto.

Sergi Roberto – 8

Hral veľmi dobre. Opäť svieži na pravej strane, bek sa nebál zaútočiť a svoje obranné povinnosti si plnil svedomite. Niekoľkokrát kvalitne súperovi odobral loptu a patril opäť k tím najlepším v zápase.

Piqué – 8

Znova a raz nepriechodný. Caicedo sa proti nemu nezmohol na nič, takže ho tréner musel stiahnuť. Gerard včera vynikal vo vzduchu a ukázal, prečo je momentálne pre Barcu nenahraditeľný.

Mascherano – 7

Klasicky impulzívny, s výbornými zákrokmi, včera sa mu navyše darilo držať najnebezpečnejšieho hráča Espanyolu na uzde. Javier je veľmi dobrý v súbojoch a nebojí sa ísť do rizika.

Alba – 8

Veľmi aktívny zápas z jeho strany. Okrem toho, že neúnavne nabiehal a podporoval útok, sa mu podarilo vsietiť aj gól.

Busquets – 7

Odviedol si svoju prácu. Espanyolu nedovolil vyrážať do protiútokov, tímu dával ľahkosť a lopta rýchlo cirkulovala. Bol terčom niekoľkých nepríjemných zákrokov od protihráčov, Lucho ho tak stiahol.

Denis Suárez – 7

Z Denisa rastie výborný futbalista. Zápas čo zápas preukazuje, že má futbalový cit aj um. Včera to bolo z jeho strany veľmi dobré a Luisovi Enriquemu sa páči vždy určite viac.

Iniesta – 9

Futbalový virtuóz, mág, čarodej. Espanyol na Camp Nou pocítil, aké to je, keď má Andrés svoj deň. Jeho prihrávky boli neuveriteľné, spomenúť treba i to, že pred prvým Messiho majstrovským sólom predviedol niečo podobné i on, kde mu loptu nedokázali súper zobrať ani v momente, keď bol už rozhodený. Absolútna paráda!

Messi – 9

K dokonalosti včera doslova chýbalo už len to, aby Leo premenil viacero zo svojich šancí. To, čo Argentínčan včera predvádzal bolo fenomenálne, súper nemal nárok, stretal sa totiž s najlepším hráčom planéty v plnej sile. Treba k tomu niečo ešte dodať?

Neymar – 7

Z trojice MSN bol najslabší, no rozhodne nehral zle. Bol aktívny, hral s iskrou a bolo ho vidieť, aj keď nie tak, ako v iných zápasoch. Škoda, že sa nesnažil zakončovať častejšie.

Luis Suárez – 9

Opäť pri streleckej chuti, avšak nielen to. Luisito pôsobil v celom zápase veľmi aktívne, sebaisto a nebezpečne. Dal 2 góly, pričom najmä pri prvom ukázal, prečo je momentálne snáď najlepšou deviatkou v súťaži.

Náhradníci

Rafinha – 7

Prišiel v momente, keď bolo treba hru osviežiť a podarilo sa mu to. Je veľmi bojovný a vidno, že si chce svoje miesto v zostave zaslúžiť.

Umtiti – 6

Samuel potrebuje opäť hrať, pri góle súpera trocha zaspal a zdalo sa, že nemá ideálne zápasové tempo. Nepochybujeme však o tom, že bude opäť stabilným členom zostavy.

zdroj: sport.es
foto: sport.es gerente.com

jokerito

top komentár
51
2016-12-19 13:06:47

Messi mal mat 10 bez debaty, iniesta 9,5

Jorge

top komentár
49
2016-12-19 13:22:50

Já bych se nebál dát 10 i Iniestovi, včera to byla jeho renezance, takhle výrazně nezahrál ani nepamatuji. Pokud bude Iniesta pokračovat v podobných výkonech, je možné opět vyhrát cokoli. Bez Iniesty a Messiho v dobré formě to podle mě není v podstatě možné při alibistickém stylu hry Barcelony, který se vrací zas a zas, pokud se míč nedostane k těmto borcům.

mikimi122

13
2016-12-19 14:48:17

Veď Messi má 10, ale na drese. :)

barce1ona

-23
2016-12-19 13:34:47

do neba volajuca loz. ze s najlepsim hracom planety ted on je az "druhy" :)

Jorge

23
2016-12-19 13:35:34

Umtiti má podle mě příliš nízkou známku, udělal možná nějaké chyby z nerozehranosti, ale jinak hraje naprosto suverénně, není posranej, dokáže přesnou rozehrávkou přenést hru rychle dopředu, v hlavičkových soubojích neomylný, téměř vždy je na správném místě, aby zasáhl. Kdyby byl rozehraný, je bezkonkurenční. ...Nevím, proč je na druhé straně tak vyzvednut Denis Suárez. Myslím, že jeho hra zatím až tak přínosná není. Ale co je nezanedbatelné, že nehraje přehnaně tak aby nic nezkazil, zkouší jít dopředu dovolí si kličku, což je velmi nadějné. Možná je to jen moje chyba, ale Sergi Roberto pro mě též nijak extra nezářil. Podpora útoku ze stran pravého obránce v zápasech s kvalitnějšími či urputnějšími soupeři prostě vázne:(

Patrik71

4
2016-12-19 14:03:45

Denis Suarez nepredvidol vcera takmer nic,nebol prinosom ani
v utocnej ani v obrannej faze....nehovorim o mnozstve prehranych osobnych subojov. S Busquesom najslabsi v muzstve a oni maju take znamky ako keby rozhodli zapas....

frkmrk

13
2016-12-19 15:34:35

to, co predvadzal MESSI v 2 polcase,si nepametam kedy to naposledy predvadzal akoze ten /ten naj. futbalista/ ohodnoteny v tomto roku

soyferinho

9
2016-12-19 16:57:14

ja by som dal aj Iniestovi aj Messimu 10-nu. Premenene-nepremenene sance, na tom nezalezi. Uzasny cit pre loptu ma ten Andres

anko1963

0
2016-12-19 22:57:03

Chcel by som sa Ťa opýtať či niečo hráš, lebo sa mi Tvoj názor páči.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.