V lete prišlo do Barcelony viacero nových tvárí, pričom najväčšou otázkou bolo, či dokáže Luis Enrique dať každému dostatok herných príležitosí. S odstupom času môžeme povedať, že takmer nikto nemá dôvod sa sťažovať. Takmer.

Až štrnásť hráčov má na svojom konte túto sezónu cez tisíc minút. Dalo by sa povedať, že ide o privilegovanú skupinu, no nebyť zranenia Andrésa Iniestu, mohla byť o jedného člena početnejšia. Z tohoto všetkého ale môžeme vyvodiť, že prioritou trénerského personálu je zapojiť do hry čo najviac hráčov, aby sa cítili byť dôležiou súčasťou mužstva a takisto boli po celú sezónu fyzicky dobre pripravení.

TIP | Zo zvieraťa elegán: Ako sa Suárez dokázal upokojiť pre dobro tímu

Je tu však niekto, kto v tomto ročníku ešte neodohral ani minútu. Týmto hráčom je tretí brankár Jordi Masip, ktorému po sezóne končí zmluva s klubom. Všetci ostatní šance hrať dostávajú, aj keď ešte tu nájdeme trojicu, ktorá sa na ihrisko dostáva len sporadicky. Aleix Vidal sa potýka s nedôverou Luisa Enriqueho, Jeremyho Mathieua zas trápia zranenia a Jasper Cillessen zaskakuje za Ter Stegena. Ani jeden z nich sa nedostal cez hranicu 400 odohraných minút.

Potom je tu Paco Alcácer, ktorý sa na nedostatok hracieho času sťažovať síce príliš nemôže, no zisťuje, aké ťažké to je súperiť s tridente. Na druhej strane Rafinha strávil na ihrisku o sedemdesiat minút viac ako šesť týždňov zranený Andrés Iniesta. Skoro tisícku má na konte Denis Suárez (972). Celkovo najväčšej priazni trénera sa teší Marc-André ter Stegen, pričom z nových posíl sa v zostave najčastejšie objavuje Samuel Umtiti.

zdroj: sport-english.com

foto: sport-english.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.