O talianskej lige je všeobecne známe, že v nej nájde veľké množstvo veteránom uplatnenie i vtedy, keď už sa zdá, že ich kariéra speje k záveru. Skúsených futbalistov si v tejto súťaži veľmi cenia a nemajú za nich problém častokrát zaplatiť aj vyššie čiastky.

Dlho odpisovaný Dani Alves odchádzal z Barcy až vtedy, keď tá zaňho našla potencionálneho náhradníka. V Juventuse sa mu darí, i keď je momentálne zranený. Tento klub však sníva aj o inom hráčovi, ktorý je v dnešnej dobe už hrajúcou legendou Kataláncov. Reč je samozrejme o Andrésovi Iniestovi.

Don Andrés ešte stále nepredĺžil s Barcou zmluvu, ktorá by mu mala oficiálne končiť v lete 2018. Stará dáma reaguje a podľa Calciomercato.com má v pláne Marotta s Juve zopakovať to, čo sa mu podarilo v roku 2011 – vtedy z Milána dokázal zlanáriť geniálneho Pirla v momente, keď mal 32 rokov.

TIP | Kedy končia hráčom Barcy zmluvy?

V tomto prípade to ale tak jednoduché nebude. Juventus je si vedomý, aké zložité by to mohlo byť, no momentálne celú situáciu analyzujú a myslia si, že to bolo spočiatku beznádejne vyzerajúce aj práve s Pirlom. Navyše tu je faktor menom Dani Alves, ktorý by mohol byť v celej situácii spojkou. Od neho totiž budú žiadať, aby rodáka z Fuentealbilly presvedčil.

Ešte vyše 2 roky trvajúci kontrakt by sa teda mal jednoznačne predĺžiť, táto sezóna nám totiž ukázala, že po Xaviho strate Barca zatiaľ potrebuje v zálohe minimálne Iniestu. Klub sa ale v tomto momente neponáhľa. Po dlhoročných zásluhách je celá záležitosť závislá na hráčovi, on totiž rozhodne, či bude v klube pokračovať, alebo nie.

Momentálne si musíme uvedomiť fakt, že je v tomto momente ešte nenahraditeľný. V čase vypršania zmluvy bude mať ale už 34 rokov a je otázne, ako bude zvládať tempo vtedy. Zamyslieť sa ale po dlhých rokoch nad faktom, že by mohla Barca trvale hrávať bez Xaviho i Iniestu, to je niečo, čo potrebuje čas na spracovanie snáď pre každého fanúšika.

zdroj: sport.es
foto: sport.es archív

GabrielSVK

top komentár
40
2016-12-26 20:51:58

Neexistuje ! Iniesta patrí do Barcelony, bodka, čiarka, výkričník !!!

anko1963

6
2016-12-26 23:30:06

Myslím, že aj otáznik.

Cingi

20
2016-12-26 21:08:50

Tak o Andresa mám zaujem aj ja :D

mikimi122

20
2016-12-26 21:21:56

Tužiť je krásne. Juventus preberte sa a začnite žiť v realite.

Bramir

16
2016-12-27 00:27:20

Don A. ukonci karieru v Barce.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.