Barca si už pomaly začína vytvárať plány do nasledujúcej sezóny. Esenciálnou myšlienkou vedenia je udržať v tíme kostru hráčov a investovať do pravého krajného obrancu a stopéra. Katalánci na druhej strane nepomýšľajú na kúpu stredopoliara, vzhľadom na to, že Sergia Busquetsa môže nahradiť aj Sergi Roberto.

Španielsky denník AS v priebehu tohto týždňa vyrukoval so špekuláciou hovoriacou o tom, že Barca vstúpila do bitky o Juliana Weigla z Borussie Dortmund. Bez najmenších pochýb ide o skvelého futbalistu, ktorý patrí medzi najsľubnejších hráčov na svojom poste, klub sa oňho ale aktuálne nezaujíma. Nemecký rodák tešiaci sa záujmu najlepších družstiev sveta by v Barce nedostával dostatok priestoru.

Fakt je, že Katalánci nechcú podpísať defenzívneho stredopoliara už dlhé obdobie. Plnú dôveru vedenie zveruje do Busquetsových rúk, a to i napriek množstvu špekulácií hovoriacich napríklad o údajnej kúpe Larsa Bendera či Geoffreya Kondogbiu.

TIP | Stred poľa? Bolehlav pre trénera

To, že Busi nastupuje do drvivej väčšiny duelov, že má na svojom konte spomedzi celého mužstva najviac minút, je takpovediac v kontexte uplynulých sezón už samozrejmé. Španielsky reprezentant je koniec koncov považovaný za najlepšieho futbalistu na svojom poste na svete, nájsť tak hráča, ktorý by prišiel do mužstva ako jeho back-up, sa môže javiť ako neuskuročniteľná misia.

Barca uvažuje nad tým, že by Sergiove úlohy v budúcnosti mohol plynule prevziať Sergi Roberto. Tréneri cítia, že by sa mu na tomto poste mohlo dariť, pričom rovnako tak dôverujú André Gomesovi. V tejto sezóne sme už Portugalčana v strede zálohy videli viackrát. Ak je niečo isté, tak to, že Busquets je nedotknuteľný. Klub si je vedomý toho, že priviesť do Barcy megatalentovaného hráča ako Weigl by sa mu zrejme nepodarilo.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

BenjaminN

10
2016-12-30 13:59:32

Nadruhou stranu mají pravdu, ale ten Weigl, ten hraje skvěle, velmi dobrej hráč to je

Radovan

4
2016-12-30 14:16:10

To ze hra vyborne v dortmund vobec neznamena ze tak bude hrat aj tu, predsalen dortmund ma aj vzdy mal podstatne odlisny styl hry

Radovan

2
2016-12-30 14:18:06

Ale to je samozrejme problem vela hracov co sem prislo..a videli sme ze polka z nich nepodavali vykony ake sa ocakavali

mikimi122

-3
2016-12-30 17:09:21

No neviem, ale defenzívny záložník by mal byť fyzický silný a to mi na Roberta nesedí. Ešte úlohu zohráva aj výška.

tominno9

2
2016-12-30 19:06:12

Lebo už len Busketc je fyzicky z tých najsilnejších + ta jeho rýchlosť...

emiliano

0
2016-12-30 19:13:39

Tominno9 tlieskam.Busi je našou slabinou v ťažkých zápasoch - on má len prehľad a rozohrávku,ale najpomalší DM na svete,nemotorný,bez strely, bez stability, bez kľučky (okrem tej jednej,keď sa krúti na mieste)

tominno9

4
2016-12-30 19:30:50

Ja som ho nechcel dehonestovať, ale ten hráč má veľa slabín, aj on potrebuje konkurenciu na svojom pošte, škodí mu aj to, že nikdy nesuperil o post s Maschem, ktorý je iný typ DM ako Busketc. Ten chlap potrebuje niekoho kto by mu dýchal na chrbát, lebo inak drieme a fláka hru, samozrejme má na tom veľký podiel tréner, ktorý ho mal v tejto sezóne posadiť aj na tribúnu po niekoľkých svojich výkonoch.

Jhonys

-2
2016-12-31 11:19:45

Lol, Sergio je naším klíčovým hráčem při velkých zápasech...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.