Zdá sa, že sa z ničoho nič po 117 rokov mohli objaviť závažné informácie, ktoré nám povedia niečo viac o tom, prečo majú Barcelončania od svojej existencie modro-červené dresy. Objasniť by to mali vnuci Gampera a Wittyho.

Bartomeuovi a klubu ako takému bola prezentovaná správa s tým, že ide o zázrak a veľký prelom v skúmaní histórie tohto klubu. Závan by mala spôsobiť čiernobiela fotografia, kvôli ktorej osoby tvrdia, že nápad farebnej kombinácie pochádza od rugbyového klubu Merchant Taylors z Crosby. Mužstvo pôsobilo v Liverpoole, teda v mieste, kde študoval jeden zo zakladateľov katalánskeho klubu, Arthur Witty.

V televíznom programe na TV3 vystúpil jeho potomok Frederic Witty, ktorý situáciu objasňoval. Ešte pred niekoľkými rokmi ale T.W. Hildrey zo školy Merchant Taylor´s School toto tvrdenie vyvrátil, už v roku 1997 sa totiž pracovalo s touto hypotézou. Farby klubu sú čierna a zlatá, možné tak je, že zainteresovaných zmiatla čiernobiela fotografia. Frederic Witty si však za svojim názorom stojí.

Ilustračná fotografia

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com pinterest.com

canes

-1
2017-01-03 13:41:54

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.