Brazílsky portál Globoesporte odhalil niektoré vyhlásenia Josepa María Bartomeua a Sandra Rosella, ktoré adresovali súdu počas pojednávania vo veci kauzy Neymar. Rozsudok bol pritom nasledovný, obe zúčastnené strany sa dohodli a FC Barcelona bola nútená zaplatiť pokutu vo výške 5 a pol milióna eur.

V týchto vyhláseniach dala Barca súdu na známosť, že s Neymarom rokovala a následne aj uzavrela dohodu ešte pred stanoveným termínom FIFA, teda šesť mesiacov pred tým, než mal hráčovi v jeho klube vypršať kontrakt. Brazílčanova zmluva bola platná do roku 2014, no Azulgranas mali zaplatiť Santosu desať miliónov eur ako poistku za to, že sa futbalista v momente ukočenia svojho kontraktu vyberie práve na Camp Nou.

TIP | Dôvod, prečo priaznivci Athletic nemajú v láske Neymara

Rosellove vyhlásenie

"Boli tam iné kluby s inými sumami. Neymarov otec sa nás opýtal, či by sme nemohli zaplatiť zálohu vo výške desiatich miliónov eur."

Bartomeuove vyhlásenia

"O Neymara sa zaujímalo viacero európskych klubov, my sme tak začali viesť diskusiu s otcom hráča, aby sme ho podpísali, keď mu vyprší jeho kontrakt v Santose. Bola to zmluva na to, aby sme si hráča zálohovali. Akonáhle by sa stal voľným hráčom v Santose, hral by za Barcu."

"Snažili sme sa všetko uzavrieť s maximálnou diskrétnosťou, tak, aby sa nič nedostalo na povrch, pretože futbalista hral aj naďalej za Santos. Bolo dôležité, aby o tom fanúšikovia Santosu nevedeli."

Zdroj: sport.es, mundodeportivo.com
Foto: sport.es, mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.