Barca sa po vianočnej prestávke opäť vracia do kolobehu a hneď prvý zápas v roku 2017 bude viac než zaujímavý. Stretnutia na San Mamés sú vždy elektrizujúce a prinášajú množstvo vzrušenie, no i kontroverzie.

Posledná konfrontácia s Bilbaom na San Mamés dopadla lepšie pre hostí, i keď tí viedli už od 21. minúty vďaka Rakitičovi. Podobné peklo môžeme očakávať i zajtra, Baskovia jednoducho nie sú zvyknutí doma body, a v tomto prípade výhody, rozdávať.

FC Barcelona

Niet pochýb o tom, že budú chcieť Katalánci do nového roku vstúpiť víťazstvom. Proti Athletic ale bude nutné, aby podali výkon hodný Blaugrana a po minulých skúsenostiach bude snáď najdôležitejším faktorom efektivita v útoku.

Luis Enrique a jeho chlapci ukončili minulý rok luxusne, Hércules si to poriadne zlizol a domov do Alicante si odviezol 7 gólov. Podobnú kanonádu očakávať nemožno, avšak čo áno, tak to je trio MSN. Okrem nich by to mala byť vo všeobecnosti silná zostava.

Zabúdať síce netreba na to, že cez víkend hráme s Villarrealom, no podceniť pánov pod vedením Ernesta Valverdeho by bol smrteľný hriech. Zranený nie je okrem Cillessena nikto, zelenú dostal už aj Mathieu, i keď ten sa spolu s Denisom Suárezom a Aleixom Vidalom do nominácie nezmestili.

Pôjde do brány Ter Stegen či Masip? Za normálnych okolností by to mal byť zranený Holanďan, no kvôli dôležitosti duelu je málo pravdepodobné, že si zachytá tretí brankár tímu. Prestávka bola dostatočne dlhá, Marc-André by mal zvládnuť 2 zápasy za sebou.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Sergi, Busquets, Gomes, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

Athletic Club

Túto sezónu vie len Barca a Osasuna, aký je to pocit, keď na San Mamés uspejete. Od začiatku sezóny tam vyhrala len Barca, body sa inak podarilo uchmatnúť ešte tímu z Pamplony, ktorý tam uhral remízu.

Baskovia sú na tom dobre i v lige, držia si totiž pri tele špičku tabuľky, momentálne im patrí 6. priečka a od Ligy majstrov ich momentálne delia iba 3 body. Na domácom ihrisku pritom zahodili celkovo len 4 body, čo robí z ich domáceho stánku (takmer) nedobytnú pevnosť.

Čo sa zranení týka, u najbližšieho súpera Barcy je momentálne situácia o niečo horšia ako u Kataláncov, no ani tu nemôžeme hovoriť o nejakom lazarete. Zápas by nemali stihnúť Yerai, Elustondo a De Marcos.

Do brány sa takmer určite postaví skúsený Iraizoz, obrane bude veliť Laporte, do útoku zas trúbiť Williams s Munaínom a Adurizom. Najmä posledný menovaný je pre obranu Barcy takmer permanentnou hrozbou, dôležitá teda bude vysoká miera ostražitosti a precíznosti.

Predpokladaná zostava: Iraizoz, Balenziaga, Etxeita, Laporte, Boveda, Rico, San Jose, Muniaín, Garcia, Williams, Aduriz

Info pre tipujúcich

zdroj: forcabarca.sk ibtimes.co.uk
foto: skysport.co.uk archív

jjnovo

-1
2017-01-05 08:34:54

Masip - Digne Umtiti Pique Vidal - Rafinha Gomes Rakitic - Neymar Alcacer Arda

Nebál bych se tím trochu zatočit.

jjnovo

1
2017-01-05 08:36:44

tak na místo Vidala Sergi., čtu článek až po komentáři no. :D

STREAMCOMANDO

1
2017-01-05 10:57:37

Dnešní HD přenos zdarma - http://www.streamcomando.com/...

Mikel

0
2017-01-05 14:42:09

davaju to aj v TV, ci len online?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.