Vstup do roka nevyšiel Kataláncom podľa predstáv. San Mamés predstavuje vždy veľmi ťažké miesto na hranie, dnes to ale platilo dvojnásobne. V hlavných úlohách rozhodca, tyč, Neymar a Aritz Aduriz.

Zabudnúť ale netreba ani na Messiho, ktorý popravde nemal vôbec svoj deň. V 52. minúte síce vsietil jediný gól Barcy, no chýbala mu ľahkosť a rozhodnosť. Zároveň bol i smoliarom zápasu, keďže v úplnom závere trafil tyč. Gólovky tu, Semafor nižšie.


Červená: Bravó, Borbalán!

Rozhodca z Andalúzie sa stal hlavnou hviezdou zápasu. Či sa nám to páči, alebo nie, bolo to tak, veď čo tento Európou ošľahaný rozhodca predvádzal najmä v prvom polčase, to bolo neskutočné. V druhom polčase síce vylúčil dvojicu Iturraspe – García, no oveľa menej by sme sa čudovali, keby sa tak stalo pri zákroku Aduriza na Umtitiho. Rovnako si nevšimol ani kamikadze zákrok Iraizoza na Piquého a kartami v prvom dejstve potrestal iba protestujúcich hráčov Barcy, najmä tá pre Umtitiho bola škaredou iróniou, no o nič horšie to nebolo ani po protestoch hráčov po jasnom faule na Neymara v šestnástke. Druhých štyridsaťpäť minút už prinieslo karty aj na opačnej strane, miestami sa však zdalo, akoby rozhodca kompenzoval, na čo nemôžeme povedať nič iné ako toto – Bravó, Borbalán!

Oranžová: Márnosť na entú

Skôr tmavo oranžová. Barca si vytvorila šance, nedokázala ich však premeniť. Prvý polčas bol katastrofálny, v druhom sa to zlepšilo, presilovka o dvoch mužov sa ale jednoducho mala skončiť gólom v sieti domáceho gólmana. Hráči Athletic sa postavili prakticky všetci do radu do, či pred svoju šestnástku a pomohla im veru aj šťastena. Dlhá pauza chlapcom príliš neprospela, no nezabúdajme, že sme nehrali proti hocijakému mužstvu. Bilbao bolo skvele pripravené.

Zelená: Odveta súpera neminie

Nie každý deň je nedeľa, Messi dnes nemal svoj deň a na Camp Nou to už bude snáď o niečom inom. Futbalová matematika je neúprosná a vo vyraďovačkách výsledok 2-1 z úvodného zápasu pre domácich príliš veľa nerieši a častokrát sa o ňom hovorí ako o klamlivom. I v dnešnom stretnutí treba hľadať pozitíva, ak by sme mali nájsť jedno, tak v je to v našich očiach určite dvojka Neymar – Umtiti.

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk
video: youtube.com

cr7king

-35
2017-01-05 23:41:13

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

klakson

top komentár
60
2017-01-05 23:45:17

Už len z nicku vyčítam že obsah tvojho komentára mal hodnotu mojej rannej náloži v hajzli.

Kvasimodo2

11
2017-01-06 00:00:26

Bráško toto si mohol zajebať :) "mojej rannej náloži v hajzli" :D

Kico

10
2017-01-05 23:43:05

Já si myslím že až tak hrozne to dnes nebolo no, teda Bilbao tiež nehralo boh vie čo, určite sme neboli horší ako súper, ale hrali sme veru podpriemerne,ale vyslovene horší tuto sezonu sme boli v zápase so Sociedadom, tam nás jednoznačne prehrávali, ešte na Celte prvý polčas bola katastrofa a na City druhý polčas bola katastrofa, no a ten Alavés to bolo podcenenie so zostavou, ale v zápasoch s Realom a Atleticom sme boli lepší ako súper, na to netreba zabudat, a dnes sme hrali nehrali vobec u lahkeho supera a výsledok 2:1 do odvety je dobrý, druha vec je tá že ako inak nedoplatili sme ani tak na zlý výkon ako skôr na tu našu "slávnu" tohtosezonnú efektivitu, tak to vidím ja, dôležitejší bude ovela zápas v nedelu, ktorý nám ukáže ako naozaj sme na tom po tých sviatkoch, dufam že tam predvedieme dobrý výkon a hlavne budeme efektívny, lebo to bude velmi dôležite...

Vendeta

17
2017-01-05 23:44:08

Nemože sa stále vyhovarať na rozhodcu aj ked písal naozaj tragicky.
Pre mna je oranžová rakitič, tak skvelí a oblubený hráč hrá tuto sezonu strašne. Obrovské sklamanie premna.
Pevne verím že sa nájde a pomože tímu v týchto tažkých časoch

Vendeta

14
2017-01-05 23:47:35

Treba si hlavne uvedomiť že tuto sezonu sme proti silným superom velmi slabý, a to nie len v konečnom výsledku , ale aj v predvedenej hre

Jestper9

2
2017-01-06 00:23:18

Niečo proste nie je v poriadku. Tuto sezonu a to od zaciaktu vravím. Aj pri vysokých výhrach ( okrem Celticu to bol výkon super) To nie je ono. Uz to nie je tá Barcelona, čo od obrany až po útok je celok. Ako team nie sú tak kompaktní. Prišli hráči, za dost vela penazí, ale nedali tú novú šťavu. A tréner sa bojí robiť zmeny podla mna. Tazký zápas? Bez ohladu na formu Stegen, Roberto, Pique, Masche, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Neymar, Messi, L. Suarez. Ako keby alibi si robil, ze dal to naj.

tomessi

-2
2017-01-06 00:27:37

na jesen 2014 nebolo tiez vela veci v poriadku a ako dopadla sezona?

tomessi

0
2017-01-06 00:25:45

Unahlene zavery nic neriesia - bol to 1. zapas po pauze, na San Mames a vysledok neriesi postup, ten mame stale v rukach... zaujimavy bude nedelny zapas, no ani tam strata bodov este nerozhodne o titule. Pre tim je dnesok vyzva na tvrdu pracu ak maju zaujem bojovat o tituly. Len neprepadajme pesimizmu, aj keby sme vypadli z CdR ziadna katastrofa, sak ten titul mane skoro kazdy rok. Najdolezitejsia je la liga + prip LM. Visca el Barca!

Jestper9

-3
2017-01-06 00:47:06

LM najviac myslim :)

Jestper9

0
2017-01-07 00:45:08

Ak si niekto myslí, že liga je viac ako LM, tak o futbale vie toho sakra málo. To, že niekto po vypadnutí z LM povie, že hlavná je liga, lebo dlhodobá sutaz a podobne dristy tak... LM je tiez vlastne celu sezonu, al esu tam top kluby a sledujú ju fanusikovia vsetkých líg. Prečo má aj minulá inak uspesná sezona taku trpko sladkú príchut? Lebo sme LM nevyhrali a vyhral ju Real. Aj vyjadrenia hráčov nasvedčovali tomu, že viac by brali LM.

Ortiz

14
2017-01-06 02:19:01

Jeste si nekdo mysli, ze nepotrebujeme zaloznika typu Coutinho - Verratti ?? vzdyt hrajeme uplne bez zalohy a tenhle zapas byl dukazem ..

emiliano

2
2017-01-06 09:40:03

Ortiz,súhlas s tebou na 100%.Ja to tu píšem od začiatku sezóny, na nás treba do tela, presing a protiútoky a sme vedľa.Lebo nemáme zálohu, až na Iniestu. Raki a Busi sú veľmi pomalí, nestíhajú ani dopredu ani dozadu, ale Lucho je alibista, vždy ich tam dá, akože dal som to najlepšie. Namiesto Busiho musí ísť Masch alebo Roberto, možno aj Gomes. A Raki je celkom mimo, máme tam Rafu, Ardu.

Jestper9

0
2017-01-07 00:50:26

presne. hrame vzdy podla papierov. zaloha, co v 2014-2015 slapala. ale to su uz 2 roky skoro

Alexis9

5
2017-01-06 09:50:04

Ortiz úplne s tebou súhlasím. Iniesta tu nebude večne a bez formy hrajuceho Busiho a Rakitiča je naša záloha druhotriedna. Akú takú kvalitu dáva našej zálohe len Iniesta. Lucho chce hrať systém, ktorý podľa mňa momentalne Busquetsovi už nevyhovuje lebo treba behať a obhospodarovať veľký priestor. Sergio je platný len vtedy ak má barca hru pod kontrolou ale v poslednej dobe ak je zápas kde treba behať viac jak obvykle tak Busi nestíha.

Federer

0
2017-01-06 15:42:04

Úplne zabúdame : ak súper pressuje na našej šestnástke tak : a) brankár riskuje krátke prihrávky a nakonice nič z toho alebo b) vykopáva (čo má chudák robiť ?) dlhé lopty z ktorých 99% má súper. Lebo naši trpaslíci nemôžu mať šancu. Náprava ? Min. 1 vysoký navyše hráč v zálohe, lebo Suarez sám nestačí prijímať vysoké lopty. A vracdia sa to ako od gumovej steny naspäť. Rozdoca jasný, no nie je príčina nášho stavu. Stavom myslím : ak súper pressuje rozohranie, tak náš útok nevznikne. Neviním z toho Busquetsa (napr.) Obrana : Alba aj Roberto v obrane slabota. V podpore útoku ALba fajn, Roberto je hviezda prihrávok dozadu - no a zas sme u rozohrávky od brankára. načo kupujeme záložníkov, keď nie sú na ihrisku (Arda, Gomez,...) ?

Jestper9

0
2017-01-07 00:42:23

DM slabota. Pomalý a nedynamický Busquets. Iniesta má svoje roky a on by uz skor žolík mal byť. Rakitič sa v otm tiež potom stráca a hlavne je viac smerom k nasej bráne ako súperovej. Ked poviem, ze gomez a alcacer zbytocne vyhodene peniaze, tak kazdý pindá, lebo treba stále pekne rozprávat a fandiť. Za tie prachy mat teraz top záložníka a debata ani nemusí byť. Zrazu ani MSN uz nie je tak čarovné... Ale t je logické.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.