Barca sa už zajtra postaví na odvetu osemfinále Copa del Rey. Na Camp Nou bude vyzývateľom Athletic Club z Bilbaa, ktorému sa v úvodom meraní síl podarilo katalánsku ekipu pokoriť. Výsledok z prvého zápasu však nie je ideálny pre nikoho.

Dva rýchlo góly znamenali, že to s Barcou po prvom polčase vyzeralo dosť zle. Ak by neprišiel zásah, ktorým sa stav znížil na 1-2, odveta na domácom štadióne Barcy by bola pekelne zložitá. Takto je to ale o jedinom góle.


FC Barcelona

Začiatok druhej polovice sezóny teda nevyšiel podľa predstáv. Kataláncom chýba momentálne väčšia dravosť a dominancia, no takéto minikrízy sa prekonávajú najmä v hlavách. Ak by to na Camp Nou zajtra dopadlo pre Luisa Enriqueho a jeho hráčov dobre, môže to byť predzvesťou ďalšej série víťazstiev. Futbal je už raz taký.

Barca môže rátať momentálne so všetkými futbalistami z A-tímu. Dokopy sa dali Mathieu aj Cillessen, Luis Enrique teda má naozaj z čoho vyberať. Či sa do zostavy dostanú títo futbalistu? Mathieu takmer na 100% nie, u Cillessena je to otvorené.

Messi síce v posledných dvoch zápasoch nejak obzvlášť nežiaril, no opäť ukázal, čo pre Barcu znamená. Očakávať môžeme skutočne silnú zostavu, ktorá bude mať jeden jediný cieľ – dať toľko gólov, koľko len bude možné.

Do brány pôjde možno Cillessen, neprekvapilo by ale ani to, keby Lucho po zranení neriskoval a postavil do brány Nemca. V obrane príliš nie je o čom, Umtiti pravdepodobne nastúpi, no otázna je záloha. Šancu by si snáď opäť zaslúžil aj Denis Suárez, hrať však bude takmer určite Rakitič.

Predpokladaná zostava: Cillssen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitič, Messi, Neymar, Suárez

Athletic Club

Baskovia v lige rovnako ako ich zajtrajší súper zaváhali. Proti Alavés sa na San Mamés zrodila iba chudobná bezgólová remíza a my dúfame, že si streleckú neschopnosť z tohto duelu privezú aj na Camp Nou.

Rýchle góly Aduriza a Williamsa z prvého zápasu znamenajú, že je v lepšej situácii klub z Bilbaa, no jednoduché to nebude ani pre nich. Dôležitým faktorom môže byť aj to, že kvôli penalzácii z prvého zápasu si nezahrajú Raúl Garcia a ani Ander Iturraspe.

Situácia ohľadom zranení sa nezmenila, no a pravdepodobne sa nezmení ani taktika trénera Ernesteho Valverdeho. Kľúčom bude dobrý pressing, množstvo súbojov a rýchly prechod do útoku.

Do brány pôjde Iraizoz, obrana by oproti prvému zápasu mohla zostať nezmenená, no v zálohe musí tréner nahradiť dvojicu Iturraspe – García. Šancu dostanú pravdepodobne Beňat a Markel Susaeta. Možné však je i to, že Valverde bude chcieť prekvapiť.

Predpokladaná zostava: Iraizoz, Boveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga, Beňat, San José, Susaeta, Saborit, Williams, Aduriz

Info pre tipérov

STREAMCOMANDO

2
2017-01-11 19:32:21

Živý přenos zdarma - http://www.streamcomando.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.