Kontroverzné gesto Gerarda Piqého z nedeľného stretnutia na štadióne El Madrigal sa stále v Španielsku dôkladne rozoberá. Podľa informácií rádiovej show Transistor, s ktorými prišiel José Ramón de la Morena, a ku ktorým mal prístup aj madridský denník MARCA, Piqué svoje sťažnosti adresoval viceprezidentovi FC Barcelona Jordi Mestremu.

Ešte deň pred duelom s Villarrealom sa hráči prvého tímu Blaugranas rozprávali o výkone rozhodcu Fernándeza Borbalána na San Mamés práve s Mestrem. V prvom stretnutí dvojzápasu s Bilbaom sa Barca cítila právom poškodená hneď po troch nepochopiteľných arbitrových zlyhaniach, to, čo však futbalistov nahnevalo najviac, bola nulová podpora vedenia. Piqué, podobne ako ostatní, jednoducho necítil od direktúry ochranu.

O dva dni neskôr sa tak hráči rozhodli klubu nechať všetko vypiť až do dna. Rozhorčení zverenci Luisa Enriqueho nerozumeli, prečo nikto nezasahuje pri nepochopiteľných chybách rozhodcov, a tak sa stopér Barcy rozhodol podľa informácií Transistoru povedať svoje členovi vedenia, s ktorým sa už vopred rozprával.

TIP | Piqué sa obul do verejnoprávnej televízie

Spomínané zdroje tak menia všetko od samotných základov. Piqué totiž svoje gesto tým činom neadresoval Tebasovi, ako tvrdili španielske médiá na začiatku, keď si je sám dobre vedomý toho, že prezident s výkonmi arbitrov nemá nič spoločné, ale práve Mestremu.

Fakt navyše je, že barcelonská neúčasť na galavečere v Zurichu je tak podľa všetkého úzko spojená s naštrbenými vzťahmi medzi hráčmi a vedením. Transistor verí, že hviezdy katalánskeho družstva na odovzdávanie FIFA The Best neprišli, aby dokázali svoje maximálne rozčarovanie. Svojím reprezentačným spoluhráčom z Madridu sa mal za to ospravedlniť osobitne aj Iniesta.

Týmto údajným rebelským počinom spôsobili hráči nemalé problémy aj Medzinárodnej futbalovej federácii, ktorej pôvodne svoju účasť potvrdili. Je pochopiteľné, že organizácia všetko musela chápať, avšak ani Messiho ospravedlnenie Infantinovi nepostačilo na to, aby ohľadom ich absencie nevznikla drobná polemika.

K celej veci sa už vyjadriť stihol aj Mestre, ktorý všetko pre Mundo Deportivo poprel. "Piqué gesto neadresoval mne, to určite. S Piquém som po zápase bol, ešte predtým než sa vrátil k tímu, a nepovedal mi nič. Ako sme sa to už naučili, keby mal niečo na srdci, povedal by mi to. V čase, keď sa toho dopustil, som navyše ani nebol v hľadisku, keďže som komentoval pre televízie priebeh duelu," povedal.

Mestre následne tiež dodal aj ďalšie detaily. "Nebol som v tej mixzóne, v ktorej boli Tebas, Roig a Ximo Ruig. Vo Villarreali majú hosťujúci riaditelia oddelené miesto na rozhovor, nie to hlavné. Navyše, Gerard a ja sa zvyčajne rozprávame v katalánčine a jeho správa bola v španielčine, čiže adresovaná mne byť nemohla."

Nám sa teda aktuálne ostáva uspokojiť s verziou, že hráči sa posnažia na všetko zabudnúť a sústredia sa plne na nadchádzajúci súboj proti Bilbau. To, ako to bolo na El Madrigal naozaj, vedia zrejme len Piqué a Mestre.

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

ForcaVamos

-6
2017-01-11 08:16:49

Možno sú to len klebety, ale začína sa to pekne rozpadať.

tomessi

8
2017-01-11 09:19:03

Zaujimeve ze na zaklade takychto bulvarnych nezmyslov si tunajsi objektivny odbornici z madridu najdu cas na prizivovanie na stranke rivala a od nedele si o Piqueho obtieraju hubu

Pravda

-7
2017-01-11 09:25:25

pique zlostenim na Tebasa nic nezmoze kedze ten rozhodcov pod palcom vobec nema on je prezident La ligy a to je nieco ine..rozhodcov ma na starosti RFEF kde viceprezidentom je dokonca vas byvaly prezident Joan Gaspart ...cize asi tak k tomu celemu :)

fofo112

4
2017-01-11 10:42:26

tvrdím to už velmi dlho,že naše vedenie je totálne neschopné,či už je to prestupová politika,súdne spory Neya a Lea,na drzovku odstavený Vidal ktorého si LE vybral sám,teraz nepochopitelné odstavenie Rakiho ktorý nás ťahal celú minulú sezonu,hned som pochopil,že v kabíne sa niečo deje a už je to tu dať vyhlásenie, že hráči sa pripravujú na Bilbao bolo detinské až na smiech.Vedenie sa nevie postarať o našich hráčov,či už sa to týka súdnych sporov,pohovorom s trénerom,riešiť rozhodcov sťažnosťami,vytvoriť hráčom podmienky na úrovni velkoklubu aby sa mohli zaoberať len futbalom.

Kjed

-1
2017-01-11 17:22:31

Ty si mýlíš, že je o hráče špatně postaráno?

cruyff

1
2017-01-11 19:49:53

ak by bol ešte kapitanom Puyol, tak by všetkých nakopal do zadku za take správanie a je to jedno či je to Leo alebo Bartomeu..V kabíne vládne anarchia a Luchovi sa to vymyká z rúk. Vedenie je alibistické voči všetkému, čo by malo riešiť. Naposledy ked sme boli v sračkách vdaka Rosellovi, tak zachranoval situaciu Xavi s Leom. Nevidím a neviem si v dnešnej dobe predstaviť alebo vybrať z mužstva osobnosť, ktorá by urobila v klube poriadne dusno, aby sa situacia zlepšila...visca..

cantere

-4
2017-01-11 12:58:13

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace http://ventese.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.