Správa o zbavení funkcie jedného z popredných členov direktívy Pereho Gratacósa, bývalého riaditeľa pracujúceho najmä na projektoch s mládežou, zarazila Lionela Messiho. Ako zistilo Mundo Deportivo, jeho slová neboli vyrieknuté so zlým zámerom, pričom obaja majú medzi sebou výborné vzťahy. Leo na jeho pomoc nezabúda.

Len včera sme vás informovali o tom, že FC Barcelona prepustila zo svojej pozície po výroku o Lionelovi Messim Pereho Gratacósa. Hlava projektu Masia 360 po štvrťfinálovom žrebe Copa del Rey vyhlásila, že Katalánci sa do tejto fázy súťaže nedokázali len vďaka Leovi. "Messi by nebol taký dobrý, keby po jeho boku nehrali Iniesta, Neymar či iní," tvrdil.

Fakt však je, že to bol práve Gratacós, kto nechal mladého Argentínčana debutovať v drese barcelonskej rezervy. Písal sa rok 2004, keď mu dal tento bývalý päťdesiatosemročný kouč béčka unikátnu šancu, ktorej sa následne Leo chopil a nezabudol na ňu.

Okrem toho, že si Gratacós s Messim dobre rozumejú, použil bývalý stopér slová, s ktorými sa stotožňuje aj sám rodák z Rosaria a niekoľkokrát ich už i verejne deklaroval. "Som v najlepšom tíme na svete, všetko to nezávisí len odo mňa," povedal na sponzorskej akcii firmy Adidas v novembri uplynulého roku.

TIP | Za ktorých trénerov hlasoval v ankete FIFA Leo Messi?

Sám Messi po celom incidente obdržal stovky telefonátov, keď sa nikomu nechcelo veriť, že za Gratacósovým prepustením je práve on. Ako však píše Mundo Deportivo, nič nie je od pravdy vzdialené tak veľmi než to, že to tak bolo naozaj.

Oficiálne vyhlásenie FC Barcelona

"Pere Gratacós na pozícii riaditeľa FC Barcelona po verejnom odprezentovaní výrokov, ktoré nekorešpondujú s klubovými ideami, oficiálne končí."

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: archív, mundodeportivo.com

MSN91011

25
2017-01-16 16:21:39

Bolo o veľmi rýchle rozhodnutie. Určite by som ho nevyhodil. Stačilo iba upozornenie

jjnovo

3
2017-01-16 23:47:12

nebylo ho ani na co upozorňovat, neřekl vůbec nic špatně. Řekl jen pravdu.

LRDK

6
2017-01-16 18:29:17

Ak je to pravda tak vedeniu dobre jbe...

Dr-QQ

8
2017-01-16 18:37:58

Unáhlené. Mám pocit, že v kolose akým je FC Barcelona nevie ľavá ruka, čo robí pravá. :-(

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.