Manchester City Pepa Guardiolu cez víkend pohorel. Jeho hráči prehrali na štadióne Evertonu zahanbujúco 4-0 a titul sa im opäť o čosi vzdialil. Bývalý tréner Barcelony si myslí, že strata je už nedohnateľná.

Začiatok sezóny mal Manchester City ukážkový. Prvé zápasy pod Pepom Guardiolom zvládali na výbornú, no momentálne im v tabuľke Premier League patrí priebežné piate miesto, keď na lídra strácajú už rovných desať bodov. Poslednou ranou bola prehra 4-0 s Evertonom. Vôbec najväčšia ligová porážka v kariére skúseného trénera, podľa ktorého sa ich šance na zisk titulu úplne rozplynuli. "Desať bodov je veľa. Na konci sezóny všetko zhodnotíme a potom sa budeme rozhodovať. Povedal som hráčom, aby zostali pozitívni, pretože sa im už v tejto sezóne podarilo niekoľko fantastických vecí, ale z mnohých dôvodov sme nedostali to, čo by sme si zaslúžili. Treba na to zabudnúť," priznal. Citizens sú pritom jediným tímom v anglickej lige, ktorý má v každom zápase viac ako 50% držanie lopty, z posledných siedmich duelov však inkasovali v štyroch prípadoch z prvej strely, ktorá mierila na bránu. Čisté konto si udržali v súťaži celkovo len štyrikrát.

TIP | Real Madrid prehral a strata Barcelony sa zmenšila

Tu sa zastavíme pri Claudiovi Bravovi. Bývalý brankár Barcelony si proti Evertonu nepripísal ani jeden úspešný zákrok a z posledných dvadsaťštyri striel pustil štrnásť lôpt za svoj chrbát. Medzi najväčšie výprasky počas jeho krátkeho pôsobenia na Etihad Stadium môžeme zaradiť štyri góly od Leicestru City a Evertonu alebo tri kúsky doma proti Chelsea. Jeho príchod do Manchestru City si vyžiadal sám Guardiola, ktorý ho hneď na začiatku musel brániť pred ostrou kritikou, no zatiaľ to vôbec nevyzerá, že by mal byť Čilan oporou.

Výsledky Man. City proti tímom z TOP5

Tottenham 2-0 Manchester City

Manchester City 1-3 Chelsea

Manchester City 2-1 Arsenal

Liverpool 1-0 Manchester City

zdroj: bbc.com

foto: skysports.com

Vladinko

-6
2017-01-16 13:01:52

Z klubov na horných priečkach tabuľky porazil iba united a arsenal, prehral s evertonom, chelsea, tottenhamom aj liverpoolom..obrana deravá, držanie lopty cez 70% a výsledok 4:0
Náhoda to nie je, neporaza top kluby v PL a neporazal ich ani v bayerne kde titul vyhral vďaka vyhrám nad tímom na spodku a v strede tabuľky..Ale na leverkusen, schalke, gladbach si neprisiel

Vladinko

9
2017-01-16 13:04:41

Proste sa musí vzdať tej obsesie s úplným držaním lopty a dominanciou, to sa nedá hrať v strede s fernandinhom a barcelonu z rokov 2008-2012 už do rúk nedostane, taký tím tak skoro na svete nebude..
+ Perličky ako krajný bek zabaleta na DM ktorý bol otrasný(na lavicke pritom sedel delph), v bayerne takisto radšej postavil na stopéra 18 ročného záložníka kimmicha ako využiť z bl skúseného stopéra tasciho atď..ak nič nezmení, tak vyhori..

Vendeta

1
2017-01-16 13:09:50

Ešte si spomínam ako tu všetci velebili brava že je najlepší na svete a zhadzovali ter stegena. Bravo chytal v barcelone velmi dobre ,ale nikdy nebol najlepší. Stegen je skvelá volba do buducnosti.

Od MC som čakal trochu lepšie výkony kedže maju skvelí tím a skveleho trénera

MIO10

20
2017-01-16 13:10:30

Co jako Pepek čekal?.Nemá tam takový kádr, hlavně v záloze a na krajních becích hoří...

Jestper9

1
2017-01-16 13:21:54

Guardiola mal tiež svoju zásluhu samozrejme v Barcelone v case jeho posobenia. ALe stále to vravím. Aj tiky taka nie je jeho dielo. To vsetko robili hráči, čo aj za repre. spanielska vyhrlai vsetko čo sa dalo a Pep ukazuje po jeho odchode, že v iných teamoch to jeho držanie lopty a inak je to fakt futbal , na ktorý sa aj uz posledný rok posobenia u nás nedalo pozerat. Prekukli náas, alebo sa prisposobili a bola to obrovská nuda a neefektívna. Bravo v lige chytal super, ale mal roboty kolo? Dobre. Classico mu vyslo, ale tak to na otm stavat sa nemoze. Stegen vychytal LM , co v tých niekolko zápasoch mal mnohonásobne tažšie situácie ako Bravo v lige

dalibor

2
2017-01-16 14:16:00

ach jaj

Nalim

1
2017-01-16 14:13:23

Už som to písal. Pep nemôže produkovať v inom klube hru Barci, na to nemá hráčsku kvalitu, futbalových virtuózov, ktorí filozofiu nezačali hrať zo dňa na deň.Takéto postavenie City už nie je zaujímavé. Neodhadol možnosti kádra. Pomaly má nôž na krku. Zachrániť ho môže už len LM. Ale mam ho rád, pôjde domov.

jjnovo

10
2017-01-16 14:21:28

Se vší úctou k němu, v Barceloně bych ho už jako trenéra nechtěl.

GabrielSVK

5
2017-01-16 14:45:06

Ťažko to hodnotiť. Gardiola je dobrý tréner, ale predsa len v Barcelone mal to najlepšie. Bol tam Xavi, Iniesta či Busquets, taktiež Pique, vtedy ešte aj Puyol, Pedro čo boli odchovanci La Masie a učili sa hrať určitým štýlom od narodenia, nie z jedného dňa na druhý. Anglická liga je skôr fyzická a rýchla, nie je to ako Španielska liga, je to odlišné a je to vidieť aj na futbalistoch v Anglicku. Však tí si niekedy nie sú schopní nahrať si na pár metrov, len odkopávajú tú loptu a behajú a čakajú na centre, a to je v podstate neustále o tom istom... V Anglicku. Tam proste nemá technického futbalistu s videním ako Iniesta či Xavi a pod.

Federer

3
2017-01-16 16:37:22

To o čom tu rečníte sa netýka Brava ! Článok je hlavne o ňom. zabúdame, že : tak ako v Barce, ako už na Valdesa išli 4- 5 striel za zápas, ale to bolo z protiútokov kde bol temer sám brankár na útočníkov. V tom sa ti raz zadarí, raz nie. Neznamená to že Bravo je slabý. Nabudúce chytí 5 z 5 a bude hviezda. Aj Stegenovi tu ktosi vyčítal že nechytí nič navyše. Aj naši súperi (my držíme tiež 75% loptu) sa dostanú max. k 3-4 útokom a z 1 útoku dajú gól. A brankár je slabý ?

Vladinko

1
2017-01-16 20:23:32

K bravovi nie je moc čo písať, takému de geovi trvalo sezónu aj pol kým si zvykol na PL, lenže u brankára v bravovom veku bohuzial už nebyde toľko trpezlivosti a pep bude na smiech, keďže poslal do pecka harta

BarcaFan4502

2
2017-01-16 22:43:44

Hart aspon chytal dobre ale bravo chyti max chripku

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.