Najbližší zápas odohrá Barca na Anoete. Z posledných skúseností vieme, že to nebude vôbec jednoduchý duel, Barca teda bude musieť vydať zo seba maximum. Prečo sa Kataláncom na tomto ihrisku nepodarilo už dlhé roky vyhrať? Čo spraviť, aby to tentoraz už vyšlo? Tieto zásadné otázky sa snažil zodpovedať redakčný tím denníka Mundo Deportivo.

Carles Rexach tvrdí, že je problém naozaj zložitý. Katalánci v posledných zápasoch častokrát boli horším tímom, čo sa im veru často nestáva. Real Sociedad dobre bráni, skvele útočí a hlavne sú hráči zo San Sebastiánu vždy pripravení na 100%.

Ako ich poraziť? Kľúčové slová sú rýchlosť, prekonanie pressingu a mentálna sila. Naposledy to Barca nezvládla na ihrisku najmä v hlavách. Barca vyhrá, ak si vezme to najlepšie z posledných zápasov so sebou a bude dominovať.

Julio Salinas si myslí, že je hlavnou príčinou neúspechu Barcy na Anoete nezvládnutý pressing domácich. Real Sociedad nedovolil hráčom Barcelony vyrážať s loptami slobodne dopredu, čo bolo prakticky v každom zápase kľúčom k úspechu.

TIP | Odíde Turan kvôli Messimu?

Ak Blaugranas predvedú podobný výkon ako proti Las Palmas, tak to určite pôjde. V prípade takej túžbe po víťazstve by nemalo hosťom nič brániť a víťazstvo je reálne. Na Anoete však musíte mať aj dobrý deň a musí to všetko klapnúť. Barca hrá momentálne dobre, treba len pokračovať v nastavenom trende.

Podľa Loba Carrasca uspel Real Sociedad proti Barce toľkokrát preto, lebo si tento tím uvedomil, že nemôže byť zafixovaný vzadu v obrannej ulite a musí chcieť v zápase niečo aj predviesť. Doma si veria a snažia sa Barcelone znemožniť to, v čom sú najlepší, teda v schopnosti kontrolovať zápas.

Teraz je ten moment, keď treba prerušiť nepriaznivú sériu. Katalánci sa pripravujú navyše s vedomím, že nedávno zakopol aj Real, čo môže byť pre hráčov vzpruhou. Luis Enrique sa nebojí robiť zmeny, treba však nájsť správnu mieru risku a využiť to, čo fungovalo najmä v posledných stretnutiach.

Barcelonu majú tréneri Realu Sociedad prečítanú. Podľa Tarzána Migueliho je Real Sociedad súperom, ktorý to na hráčov Luisa Enriqueho vie, no čo z prehry na Anoete, keď Barca nakoniec vyhrá ligu či Copa del Rey? Prehrať na Anoete nie je nič hrozné.

Zajtra treba dať jednoducho o gól viac ako súper. Dôležitá je intenzita, hlavne však nerobiť hlúpe chyby. Čo však chcete vysvetľovať najlepším hráčom na svete? Asi nič, nech tam idú, nech sa zabávajú a oni už budú vedieť, čo treba spraviť, aby to dobre dopadlo.

Víctor Muňoz vidí dôvody prehier z minulých rokov v tom, že to San Sebastián na Barcu jednoducho vie. Vie, ako im nedovoliť hrať si svoju hru, vie, ako im zobrať loptu a hlavne vie, ako obrane hostí prikúriť. Real Sociedad šiel vždy po tom, aby dal gól, nechcel iba brániť.

Ukončiť túto nepriaznivú sériu nebude jednoduché, dôležitá je koncentrácia. S vysokým pressingom jednoducho treba rátať, dôležité však bude najmä to, aby hráči neboli pomalí. Rýchlosť bude absolútne nevyhnutná, lopta musí cirkulovať a meniť smer. Tím Eusébia Sacristána nenechá Barcu tvoriť, dôležitý teda môže byť aj moment prekvapenia.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: okdiario.com fcbarcelonaticketsonline.com mundodeportivo.com

Stegino28

18
2017-01-18 12:26:20

Neviem ako je to mozne ale oni vzdy na nas vyletia a mi uz sme pod tlakom a hrame ako keby prvy krat spolu hrali.
Podla mna je to aj o psychyke , oni si veria a vzdy proti nam hraju ako o zivot, ale aj tak si myslim ze tam vyhrame 0:2

arogantaldo

14
2017-01-18 12:59:11

je tam kvalitatívny rozdiel , neúspech je teda iba v tých hlavách

Tom10

-3
2017-01-18 12:27:04

myslím si že toto bude iny typ zapasu vzhladom na to že je to CdR. maju niekolko zraneni takže si myslim že kliatba by sa mohla prelomit, ale uplne stači aj golova remiza. predsa, netreba zabudat že stale to je anoeta.

arogantaldo

9
2017-01-18 13:01:11

CdR je tiež cesta do Europy, takže to určite neodfláknu

jokerito

12
2017-01-18 12:30:29

Normalne ich rozbime, nech je v odvete pokoj a mozeme sa sustredit na ligu. Ja verim, ze tentokrat vyhrame, citim v kositach, ze zaciname chytat formu :)

Willy

6
2017-01-18 13:40:06

Keby som neveril , nebol by som naozajstny fanusik - cule :-)

Federer

8
2017-01-18 13:53:14

Stačí remíza. V tabuľke majú tiež výbornú pozíciu takže to nie je len o hlavách. Prekonávajú nás hlavne v silovom poňatí, na takých sme mali vždy problém hrať. Pozrite aké sú to výšavy a Baskitská povaha je tvrdá. V záapasoch s Nimi, Bilbaom by sa zišli 2-3 výšavy 85 kilové. Nemáme ...

anko1963

2
2017-01-18 15:57:52

Stačí splniť tretí odstavec článku od konca a bude to v poriadku.

emiliano

3
2017-01-18 16:34:54

Naša kvalita sa prejaví,ak zodvihneme rukavicu a nebudeme sa chovať ako korisť pred predátorom. Takže rýchlo,dôrazne a sebavedomo dopredu,žiadne bago dôchodcov a rozhodne vyššia futbalovosť.

galibier

4
2017-01-18 17:09:16

nehrat tam nase 4-3-3.Tam nas maju precitanych ako vlastnu dlan.Maju skvelu zalohu a nase trio vpredu je odrezane lebo nasi zaloznici v podstate stale pod pressingom musia hlavne branit.Skusil by som dat este jednoho zaloznika a skusit 3-4-3 alebo 4-4-2 s ty, ze Messi by hral podhrot.Chvalabohu sa hra na dva zapasy,odveta je doma,len to musia mat hraci v hlavach urovnane a nenastupovat uz s vedomim ze prehravame 1-0.Drzim palce.

jokerito

0
2017-01-19 08:47:12

Presne moj nazor, s muzstvami ako oni hrat so 4 zaloznikmi.

majo111

0
2017-01-19 10:20:54

ako to leo spravi aby sme dnes vyhrali na anoete tak by mala stat otazka nie?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.