Dalo by sa povedať, že Ivan Rakitič si od príchodu do Barcelony prechádza momentátlne najťažším obdobím. Chorvátova úloha v tíme sa zmenila, keď celý ligový zápas odohral naposledy ešte v októbri proti Granade.

Od tej doby ubehli už takmer tri mesiace a Rakitić sa objavil v španielskej lige len v piatich zápasoch. V troch z nich bol vystriedaný a dvakrát vstupoval na ihrisko z lavičky. V dueloch s Villarrealom, Osasunou a Espanyolom nedostal ani minútu.

TIP | Čo si myslia v Barcelone o Rakitićovom údajnom prestupe?

Chorvátsky záložník však má v tíme vynikajúci príklad, ktorý mu môže pomôcť túto situáciu zvrátiť. Gerard Piqué počas prvého funkčného obdobia Luisa Enriqueho v sezóne 2014/15 tiež často sedel na lavičke. Obranca prestal byť pre trénera nedotknuteľný po porážke 1-3 na Santiago Bernabéu a následne len na lavičke sledoval zápasy proti Espanyolu, Almérii a Ajaxu, pričom stretnutie so Celtou Vigo si odsedel s divákmi v hľadisku. V štyroch zápasoch neodohral ani minútu. Jeho rola v mužstve jednoducho klesla.

Počas tohto 'trestu' mohol Piqué premýšľať o mnohých veciach a pomohlo mu to. Vrátil sa vo výbornej forme a opäť sa stal jedným z najlepších stopérov na svete, keď aj jeho zásluhou Barcelona na konci sezóny oslávila treble.

zdroj: fcbarca.com

foto: lavanguardia.com

mikimi122

1
2017-01-19 18:55:45

Keď nebude hrať, tak sa mu nezlepší ani forma.

fantomas

11
2017-01-19 19:51:42

Niekto lieči zlú formu tým, že toho hráča dá hrať - ako pri Fabregasovi, keď hral stále napriek tomu, že formu nemal. Niekto zas takto, že hráča hrať nedáva.
Každý sa na to môže pozerať inak, mne je bližší tento Luchov štýl riešenia problému.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.