Trvalo to síce takmer 10 rokov, no podarilo sa. Anoeta dobytá, Barcelona vstúpila do štvrťfinále výborne a doma bude mať obrovskú výhodu. Víťazstvo hosťom zabezpečil z penalty Neymar.

Neboli to príliš oslnivé výkony, no šlo o účel. Najdôležitejšie bolo vyhrať, čo sa podarilo. SPORT opäť oznámkoval výkony hráčov, pričom veru nikoho nešetrili.

TIP | Real Sociedad 0:1 Barca: Reakcie hráčov


Cillessen – 6

Jeho prácou bolo posielať dlhé lopty dopredu a prekonávať tak prvú líniu obrany súpera. Dokázal, že hrá dobre oboma nohami a Barca má veľmi dobrého druhého brankára. V zápase však nemal toho priveľa, čo by musel vyriešiť.

Sergi Roberto – 7

Oddych proti Las Palmas mu pomohol. Takticky zahral skvele, dobre bránil a zapájal sa do útoku. Bol v podstate ďalším záložníkom, čo tímu veľa pomáhalo.

Piqué – 7

Tvrdý ako skala. Domácim toho veľa nedovolil, svoje miesto v obrane si zastal. Bol výborný vo vzduchu a prerušil niekoľko sľubných akcií domácich. Veľmi dobrý zápas od Gerarda.

Umtiti – 5

Vstúpil do zápasu naozaj veľmi znepokojivo. Nebol dostatočne precízny a ani presný. Tak nízka známka od SPORTU preto, lebo oproti minulým zápasom to bolo včera z jeho strany slabé.

Digne – 7

Digne zahrá takmer vždy veľmi dobre. Na starosti mal najnebezpečnejšieho hráča domácich, s ktorým si poradil. Bolo však jasné, že naml dovolené priveľa útočiť, nutné bolo držať Velu na uzde.

Busquets – 6

Nemal to jednoduché, mal okolo seba neustále veľa hráčov. Niekedy síce zbytočne riskoval, no svoje miesto si zastal. Solídny výkon.

Raktič – 5

Nedostatok dôvery sa na Rakitičovi odrazil. Bolo vidieť najmä v druhom polčase, že bez Iniestu nedokázal v zálohe dominovať a kontrolovať stred poľa. Striedal ho Denis Suárez, Ivan sa musí opäť zžiť s rolou hráča do základu.

Iniesta – 8

Klasika. Barca bez Iniestu nedokáže zápas kontrolovať. Jeho pozičná hra a um dokázali Barcelone pomôcť vyhrať prvý polčas, do druhého však už kvôli bolestiam nenastúpil. Dúfajme, že bude v poriadku.

Messi – 7

Nebol to z nejho strany ideálny zápas. Omilostený Gonzálezom Gonzálezom mohol zápas dokončiť, no bol v podstate taký, ako celý zápas – obyčajný, nič extra. Určite však mal aj dobré pasáže, tentoraz to ale nebol jeho zápas.

Suárez – 6

Neúnavný, no pomerne stratený. Jeho úlohou bolo včera behať a behať, v prípade nutnosti aj zabojovať. Včera to nebol pekný útočný futbal a Luisito sa nemal príliš veľa možností ukázať. Pre tím bol ale veľmi užitočný.

Neymar – 8

O všetkom rozhodol. Faul na jeho osobu bol jasný, penaltu premenil s pokojom a rozvahou. V druhom polčase sa mohla pískať i ďalšia penalta po faule na neho, miesto toho však videl žltú kartu on. Práve on bol ale rozhodujúcou postavou zápasu.

Striedajúci hráči

André Gomes – 5

Nahradil v polčase Iniestu, ukázal niekoľko pekných uvoľnení sa, no urobil aj pár veľkých chýb. Barca s ním v strede poľa už nemala takú istotu a v druhom polčase to bolo o to ťažšie.

Denis Suárez – 6

Hru mierne oživil. Ponúkal sa do kombinácie, hru trocha upokojil a čo je dôležité, dokázal vypomôcť veľa aj v obrane. V tomto ťažkom zápase však nemohol vyniknúť ani on.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Stegino28

4
2017-01-20 14:30:13

Trapne a neobjektivne hodnotenie!!!!!

misotam

10
2017-01-20 14:32:35

nesúhlasím s Neymarom a ani Buskim. Busquets mal na jeho pomery dosť nepresnu rozohrávku a to že veľa riskoval a aj pokazil sa na jeho známke nejak moc neodrazilo. A Neymar nebol určite najlepší. Mám ho velmi rád ale už ma začina točiť svojím správaním aj pri náznakoch faulov , niečo ako Alves , Brazília. Od Messiho a ani Iniestu také správanie nevidno a preto im všade tlieskajú. Na Neya len pískajú.

Taylor

14
2017-01-20 14:46:52

Ja osobne súhlasím tentoraz zo všetkým okrem jedného - známky Umtitiho, dal by som mu šestku. Ney rozhodol, na zápas nemal nikto väčší vplyv ako on, bolo to vydreté, poriadne sa narobili chalani, ale hrali už aj o dosť lepšie. Busi hral dobre v prvom, no po odchode Iniestu sa práve od neho čaká, že potiahne zálohu a bude rozhodujúci. Toto je môj názor. :)

TheLucas

3
2017-01-20 15:11:42

Roberto 7?????????? To ktorý zápas ste hodnotiti, zo začiatku sezóny?

10leomessi10

5
2017-01-20 15:15:28

umtiti odohral perfektny zapas takže strašne male hodnotenie :) a suarez si takisto zasluzil viac makal tam behal tam proste sa snažil je to taka beštia nasa :)

Ortiz

8
2017-01-20 15:58:37

Neymar makal jako blázen :) možná tomu pomohlo to, že naposled hrál místo něj Arda :)

bloto

6
2017-01-20 17:20:34

Cillesenovi desiatku za pracu nohami..klucovy faktor ako sme si poradili v obrane s rozohravkou..vieme,ze na San Manes proti podobnemu napadaniu to nebolo ono. takze Jesper u mna 10 za nohy !!!

s1ck

0
2017-01-20 18:25:57

Raktiči :D

Bartra

0
2017-01-21 00:43:36

vy si tie clanky po sebe aj citate? tolko chyb ..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.