Mexický obranca Rafa Márquez opustil Barcelonu po siedmich sezónach v júni 2010. Jeho ďalšie kroky smerovali do americkej MLS, no s odstupom času priznáva, že z európskeho futbalu odišiel priskoro.

Odchod z Barcelony ľutuje

"Zistil som, že som odišiel predčasne. Istý moment som si myslel, že to bol dobrý nápad ísť do USA a trochu zvoľniť, ale keď som tam bol, chcel som hrať na viac konkurencieschopnejšej úrovni. Pravda je taká, že to ľutujem."

"Najlepšie spomienky kariéry mám z Barcelony. Strávil som najkrajšie roky v nádhernom meste, ktoré vždy ku mne chovalo veľkú náklonnosť. Bolo to sedem neuveriteľných rokov."

TIP | VIDEO DŇA: Góly Rafy Márqueze za Barcelonu

Začiatky v klube

"Prvé dni som si myslel, že som vo sne, nemohol som uveriť, že som tam... môj život prešiel radikálnou zmenou. Bol som vedľa Ronaldinha, Xaviho, Puyola, nebolo jednoduché sa prispôsobiť. Neskôr som si ale uvedomil, že som sa tam asi nedostal len tak náhodou a od tej doby to už išlo správnym smerom."

37-ročný obranca na seba v posledných dňoch upútal pozornosť najmä kritikou politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa. Pri pohľade do budúcnosti však tiež dodal, že by bol veľmi rád, keby sa po skončení kariéry jeho život opäť spojil s Barcou. "Je to v mojich plánoch. Páčilo by sa mi vrátiť sa do Barcelony, ak by o tom uvažovali," uzavrel.

zdroj: sport-english.com

foto: goal.com

myzuFCB

24
2017-01-31 13:40:34

Rafa a Puyi to bola dvojka :-)

MaTysk

14
2017-01-31 14:10:06

Viem si predstaviť budúcnosť Barcelony, kde by boli vo vedení a podobne hráči ako Rafa, Puyol, Xavi, Iniesta, Pique a podobne :) a nie ako niektorí jedinci, ktorí tam sú teraz...

chara

20
2017-01-31 14:44:59

vo vedeni musis mat aj takych ludi... puyol , xavi, iniesta a spol. su skvely futbalisti, ale to neznamnea ze su aj skvely manazeri, ze sa rozumeju marketingu a svetovemu trhu...oni by mohli dohliadat na futbalove veci, ale aby klub fungoval potrebujes aj spickovych manazerov z inych oblasti, o ktorych tito chalani nemaju ani sajnu, lebo sa venuju futbalu na 100%

Patland

3
2017-01-31 18:12:21

Zrovna nás management v některých ohledech příliš nevyniká, bych řekl. Ale samozřejmě je pravda ze když je někdo dobrý hráč, automaticky pravděpodobně nebude skvělý manažer. Skoro bych řekl že se to skoro vylučuje, cest vyjimkam:-). Ale to neznamená, ze nemůže trénovat mladé hráče v La Masii

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.